Dreznik grad 1964 godine

Teme isključivo vezane uz rakovački kraj
Odgovori
Sinisa
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Dreznik grad 1964 godine

Post Postao/la Sinisa » 27 svi 2010, 12:42

Fotografija iz obiteljskog albuma snimljena 1964 godine ispred kuce Nikole Kosanovica u Drezniku. Od svih na fotografiji poznajem samo sestru mojeg djeda Justinu djevojacki Kosanovic. Bio bih zahvalan ako bi prepoznali jos nekoga na fotografiji.
slika

bića
Ozbiljan forumaš
Ozbiljan forumaš

Re: Dreznik grad 1964 godine

Post Postao/la bića » 31 svi 2010, 14:21

Sinisa je napisao/la:Fotografija iz obiteljskog albuma snimljena 1964 godine ispred kuce Nikole Kosanovica u Drezniku. Od svih na fotografiji poznajem samo sestru mojeg djeda Justinu djevojacki Kosanovic. Bio bih zahvalan ako bi prepoznali jos nekoga na fotografiji.
slika
Znam di je ta kuća,,od Drežnika prema Čatrnji,,imali su veliko i lijepo imanje ,,drvored prema kući(šljivik mislim) i znam da je iz Zagreba došao živjeti tamo jedan tip Roko se zvao,,tamo 75-e!
Jako lijepo je crtao,,a izgledao je kao narkić!

Sinisa
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Sinisa » 01 lip 2010, 12:43

Kad bi netko znao gdje se ovaj grob nalazi te da li jos postoji. Te gdje se to groblje nalazi.
slika

Jurica
Site Admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Jurica » 02 lip 2010, 19:22

Možda je u malom groblju u Drežniku, tamo ima nekih Kosanovića ali mislim da ovakvog spomenika nema.

Sinisa
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Sinisa » 20 lip 2010, 13:40

Ovo je snimljeno u drezniku 1930
slika
Starije osobe s lijeve i desne strane su Bogomir i Barica Kosanovic.

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 10 stu 2010, 13:30

Nemam sada vremena kasnije ću ti podrobnije objasniti i za ljude na slikama i za grob.Inače grob još uvijek postoji u Drežniku na glavnom groblju .
Ako imaš još koju sliku postavi je na forum pa ću ti pokušati objasniti.
Pozdrav Branko iz Drežnika

bića
Ozbiljan forumaš
Ozbiljan forumaš

Post Postao/la bića » 12 stu 2010, 13:50

Pozdrav Branku!
Ako itko zna za grob , onda si to ti!

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 12 stu 2010, 21:18

Evo uhvatio sam malo vremena pa ću ti reći ovo što sada znam ,a poslije kada prikupim još informacija tj. kada sliku pokažem nekim starijim ljudima u susjedstvu
mislim da ću znati sve osobe na slikama.Napiši mi točno koja je tvoja teta Justina jermislim da to nije ona koju sam zabilježio na slici nego ona u bijeloj haljini.,onda bi ove druge tri bile Poldine sestre Jelka Mira i Ida.Muškarac koji grli djevojčicu mogao bi biti Justin muž Joža Kostajnšek.Polde tj. Leopold stari brko bi mogao biti bratić tvoga pradjeda (Justinog oca) Bogomira ovdje znanog Puba koji je bio šuster (postolar) u Drežniku a njegova žena Barica bila je primalja (babica) u Drežniku.Njih dvoje imali su sluškinju kako se to zvalo u ta vremena .Nakon Baričine smrti pretpostavljam još relativno mlada Puba se oženio tom sluškinjom Katarinom(Kajom) Brajdić i poslije su nju zvali Kaja Pubina.
A ti si pretpostavljam unuk od Rude Pubinog sina koji je živio u Vukovaru ili Borovu. Što se tiče groba nalazi se na glavnom groblju u Drežniku polje "B 68"
i uveden je kao napušten grob.Kada prikupim još informacija o ovoj i onoj drugoj slici postati ću ovdje.
PS kada mi admin dozvoli postat ću sliku sa pojašnjenjima sada još nisam u mogućnosti inače ženska koja viri iza ramena ovog krupnog muškarca je Marijana Glavan (Mica Poldina nevjenčana žena).Ona je zadnja živjela u toj kući i umrla 1983 u Zagrebu.Kuća je stajala sve do rata i u ratu uništena zapaljena . Što se tiče toga Roke kojeg Bića spominje zvali su ga Rokica i družio se sa Brljom pretpostavljam da je bio Micine sestre sin ,tih godina često je dolazio kod Mice a čini mi se da je jedno vrijeme živio kod Mice. Od
kraja sedamdesetih ne znam od njega ništa a ako te baš zanima mogu saznati.

Pozdrav od Branka

Sinisa
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Sinisa » 12 stu 2010, 22:06

Tako je ja sam unuk Rudolfa Kosanovica. Grob me jako zanima i ako postoji mogucnost platio bih odrzavanje. Sto to znaci na glavnom groblju? To je groblje uz crkvu? Justa je treca s desne strane. Puno hvala na iscrpnim informacijama.

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 14 stu 2010, 10:52

Žao m je da ne mogu pisati koliko znam i koliko bih htio jer nemam svog kompjutora pa koristim komp od susjeda. Što se tiče groblja glavno groblje znači da u Drežniku imaju dva katolička groblja:malo staro groblje ispod crkve tzv. Pavlićevo groblje gdje su uglavnom pokopani Kosanovići iz Drežnika , a drugo je glavno groblje veliko oko kilometar daleko od crkve uz cestu prema selu Lipovača i na tom glavnom groblju su pokopani tvoji preci.Poslaću ti broj moba na PM ako te zanima još što oko groba.A na slici sam i ja sada prepoznao tetu Justu,reci mi je li tvoj djed Rude imao još i brata Milu.Kada skupim još informacija javiću ti se.

PS Reci mi kad je umrla teta Justa i gdje je pokopana

bića
Ozbiljan forumaš
Ozbiljan forumaš

Post Postao/la bića » 15 stu 2010, 09:09

branko je napisao/la:Žao m je da ne mogu pisati koliko znam i koliko bih htio jer nemam svog kompjutora pa koristim komp od susjeda. Što se tiče groblja glavno groblje znači da u Drežniku imaju dva katolička groblja:malo staro groblje ispod crkve tzv. Pavlićevo groblje gdje su uglavnom pokopani Kosanovići iz Drežnika , a drugo je glavno groblje veliko oko kilometar daleko od crkve uz cestu prema selu Lipovača i na tom glavnom groblju su pokopani tvoji preci.Poslaću ti broj moba na PM ako te zanima još što oko groba.A na slici sam i ja sada prepoznao tetu Justu,reci mi je li tvoj djed Rude imao još i brata Milu.Kada skupim još informacija javiću ti se.

Bravo Branko!
To se zove ljudska i Kršćanska solidarnost!
Pomoći bližnjemu!
Meni je to čudno prezime za naš kraj!Netipično!
Čak sam mislio da je Srpsko!
Npr..Kosanović Dušan,trgovac u Drežniku bio je Srbin!
Al sad vidim po imenima,,,da ovi Kosanovići nisu bili Srbi nego Hrvati!
PS jel Brljo još živ?

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 15 stu 2010, 13:20

bića je napisao/la:
branko je napisao/la:Žao m je da ne mogu pisati koliko znam i koliko bih htio jer nemam svog kompjutora pa koristim komp od susjeda. Što se tiče groblja glavno groblje znači da u Drežniku imaju dva katolička groblja:malo staro groblje ispod crkve tzv. Pavlićevo groblje gdje su uglavnom pokopani Kosanovići iz Drežnika , a drugo je glavno groblje veliko oko kilometar daleko od crkve uz cestu prema selu Lipovača i na tom glavnom groblju su pokopani tvoji preci.Poslaću ti broj moba na PM ako te zanima još što oko groba.A na slici sam i ja sada prepoznao tetu Justu,reci mi je li tvoj djed Rude imao još i brata Milu.Kada skupim još informacija javiću ti se.

Bravo Branko!
Pomoći bližnjemu!
PS jel Brljo još živ?
Ovi Drežnički Kosanovići kako sam čuo vuku porijeklo sa otoka Brača.
U Drežniku žive još dok Drežnik uopće nije bio naseljen civilnim stanovništvom nego je to tada bila Vojna krajina a Kosanovići su živjeli u onoj kuli kraj Korane koja je sad obnovljena možda iz vremena kada je naseljavana Rakovica početkom osamnaestog stoljeća (1711g. ?) Prema mojim saznanjima i izračunima Siniša je jedanaesto koljeno od prvog Kosanovića koji je doselio u Drežnik prije cca 250-300 godina
Dušan Kosanović je iz Močila i on nema veze sa ovim Kosanovićima.
Brljo je još živ i onakvog kakvim ga pamtiš takav je i dan danas
i još uvijek može dobro potegnuti

ryan
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la ryan » 16 stu 2010, 19:41

Branko,spaljen si sto na sat! :D Kroničar Drežnika i okolice.

lipovcan
Pisac meraklija
Pisac meraklija
Kontakt:

Post Postao/la lipovcan » 16 stu 2010, 22:01

ryan je napisao/la:Branko,spaljen si sto na sat! :D Kroničar Drežnika i okolice.

Mislim da bi mogao neku knjigu napisati! Moj prijedlog!
Kad umrem idem u pakao!!!
U Lipovaci sam vec bio!!!

Sinisa
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Sinisa » 17 stu 2010, 18:01

branko je napisao/la:
bića je napisao/la:

Bravo Branko!
Pomoći bližnjemu!
PS jel Brljo još živ?
Ovi Drežnički Kosanovići kako sam čuo vuku porijeklo sa otoka Brača.
U Drežniku žive još dok Drežnik uopće nije bio naseljen civilnim stanovništvom nego je to tada bila Vojna krajina a Kosanovići su živjeli u onoj kuli kraj Korane koja je sad obnovljena možda iz vremena kada je naseljavana Rakovica početkom osamnaestog stoljeća (1711g. ?) Prema mojim saznanjima i izračunima Siniša je jedanaesto koljeno od prvog Kosanovića koji je doselio u Drežnik prije cca 250-300 godina
Dušan Kosanović je iz Močila i on nema veze sa ovim Kosanovićima.
Brljo je još živ i onakvog kakvim ga pamtiš takav je i dan danas
i još uvijek može dobro potegnuti
Meni bi svaka informacija o prethodnih 9 koljena dobro dosla.

Odgovori

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.