Prvi dan su glavne ceste bile jako loše čišćene, odnosno nikako. Poslije se stabiliziralo. Za lokalne mislim da ide ok.ursel je napisao/la: Hallo Hallo
Kako ide sa ciscenjem snjega
Čišćenje snjega
Re: Čišćenje snjega
Bog Ljudi
Znaci zima je dosla i u Rakovicu.
Kako ide sa Pecenjem Rakije?
Uuu mislim da je rakija već odavno gotova.goe je napisao/la:Bog Ljudi
Rakija spečena odavno, kolinje skoro završeno, još odojak za Božić i to je to.goe je napisao/la:Bog Ljudi
E da vam ja kažem kako se snijeg čisti u Drežniku i to već godinama.Ako je neko željan navale andrealina neka samo prošeta drežničkim trotoarom od okuke kod Antine do dućana,sav snijeg sa ceste nagura se na nogostup i od zida nema kud,tako da ljudi moraju najopasnijim dijelom hodati po cesti i izmicati autima i kamionima.Samo da se zna u Rakovici se trotoar uredno čisti istog trena dok snijeg još pada i utovaračom prebacuje na drugu stranu ceste tako da je nogostup usvako doba čist.
pozdrav Branko
pozdrav Branko
Ajd ne laži i ne pričaj svašta jer znaš da to nije istina, posebno ovaj dio vezan uz Rakovicu.branko je napisao/la:E da vam ja kažem kako se snijeg čisti u Drežniku i to već godinama.Ako je neko željan navale andrealina neka samo prošeta drežničkim trotoarom od okuke kod Antine do dućana,sav snijeg sa ceste nagura se na nogostup i od zida nema kud,tako da ljudi moraju najopasnijim dijelom hodati po cesti i izmicati autima i kamionima.Samo da se zna u Rakovici se trotoar uredno čisti istog trena dok snijeg još pada i utovaračom prebacuje na drugu stranu ceste tako da je nogostup usvako doba čist.
pozdrav Branko
Ej prijatelju znaš i sam koliko puta sam intervenirao u općini glede snijega na trotoaru u Drežniku a što se tiče rakovačkog trotoara to nisam izmislio nego je to činjenica koju svatko može vidjeti.
Znaš i sam da je tamo trotoar širok 80 cm i do njega je zid visok 1 m pa se nema kamo gurnuti snijeg, a ralica kad prođe glavnom cestom uvijek sve sa ceste baci na trotoar tako da ga možeš čistiti i 20 puta dnevno kad nema nikakve koristi. U Rakovici se snijeg nigdje ne prebacuje (valjda ja to znam) nego se samo ima gdje zgurati i to je to, a nikakva urota kako vi to sebi zamišljate.branko je napisao/la:Ej prijatelju znaš i sam koliko puta sam intervenirao u općini glede snijega na trotoaru u Drežniku a što se tiče rakovačkog trotoara to nisam izmislio nego je to činjenica koju svatko može vidjeti.
Mislim, sve se to može riješiti samo je pitanje tko će to platiti u takvim razmjerima jer su se ljudi toliko razmazili sa tim čišćenjem da to nema nigdje.
Bog svima
Nemam namjere dijelit savjete vec samo kako je ovdje u Schwicarskoj
sa ciscenjem Trotuara-Nogostupa.
Za glavnu Ulicu ogdovoran je Kanton, Gemeine-Opcine to svi mi placamo u
Porezu .
Nogostup ciste svi sami, ili vlasnik kuce ili ljudi koji stanuju u kuci ali po zakonu nogostup mora se jednom na dan cistiti inace dobijes kaznu ako te netko prijavi ili ako dodje do "PADA" i povrede.
Ljudi se drze tih propisa. Za opcinu Rakovicu je to vec veliki napredak da
se organizira Firma koja glavne prilaze cisti.
Kada sam pravio Ferije u Rakovici 1990 cistili ili "KIDALI" su grupa muskaraca
slozno to me je Fasciniralo. Bilo je to U rakovici i osalim malim mjestima.
Mozete se smijati mojem clanku ali to su sjecanja jednog onda 12 -GODISNJAKA.
Bog
Porezu .
Nogostup ciste svi sami, ili vlasnik kuce ili ljudi koji stanuju u kuci ali po zakonu nogostup mora se jednom na dan cistiti inace dobijes kaznu ako te netko prijavi ili ako dodje do "PADA" i povrede.
Bog
Kod nas je ljudima veliki problem očistiti trotoar širine 80cm, a duljine 3m. Po meni je normalno da svatko čisti sam ispred svoje kuće, pa makar to bio i trotoar. Ako ne zbog drugih, onda zbog sebe samog (jer i samoj toj osobi je onda ljepše oko kuće).goe je napisao/la:Bog svima
Porezu .
Bog
Evo noćas nam je dragi Bog očistio snijeg, i inače ga jedino On najbolje očisti fala mu i slava budi
Nije trebao!branko je napisao/la:Evo noćas nam je dragi Bog očistio snijeg, i inače ga jedino On najbolje očisti fala mu i slava budi
Lipo je sa snijegom živjeti!
Ja živim godinama uz more pa mi snijeg fali!
Ovdje padne jednom u 10 godina i ostane 10 sati!
E moj dragi prijatelju, sve je to lijepo kad on (mislim snijeg ) padne za Božić i ode za Tri kralja, al pita bi te ja da moraš živjet ovdje, ići na posao, školu, doktoru, u crkvu... a snijeg počme od u 11.mj. pa jedan na drugi a cestu slabo čiste, nogostup na najgorem djelu u Drežniku nikako, a živjet se mora, nisu svi u penziji , niti na bolovanju, kh kh e vidiš o tome mi pričamo, zato nam je vrlo bitno da nam se očisti snijeg dobro i na vrijeme, sad opet javljaju snijeg od četvrtka, baš me zanima kako i kad će ga očistit, a mogu i odgovorit odmah:na najgorem djelu kroz Drežnik i u samom centru -NIKAKO- jer je tamo onaj zid a Damir nema frezu da baca snijeg gore nego samo ralicu i naravno da je iz godine u godinu uvijek isti problem.
A jadan nebio, hoćeš da ti dođem ujutro lopatat pred kućom, satra se ti od obveza i posla, a još sam zaboravio da si bolan khm..khmbranko je napisao/la:pa jedan na drugi a cestu slabo čiste, nogostup na najgorem djelu u Drežniku nikako, a živjet se mora, nisu svi u penziji , niti na bolovanju, kh kh e vidiš o tome mi pričamo, zato nam je vrlo bitno da nam se očisti snijeg dobro i na vrijeme, sad opet javljaju snijeg od četvrtka, baš me zanima kako i kad će ga očistit, a mogu i odgovorit odmah...
E usput da rečem eno danas u Rakovici Đuka METE NOGOSTUP e čovječe nisam ima aparat da ga uslikam a u Drežniku žene se skližu po pjesku u centru a Bog zna dragi kad će se ko sjetit iz općine poslat radnike da pometu nogostup barem kroz centar i autobusnu stanicu , il nemaju kad, moraju raznosit račune za komunalnu naknadu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.