O,,ovo mi je drago čuti ,,da si slušao Ivančića!branko je napisao/la:Slušao sam Ivančićeva predavanja 2 godine (išao iz Drežnika u Zg ja i Željka) i zaključio da je Ivančić prevrijedan za jednu malu sredinu kakva je naša, naročito poslije zadnja 2 predavanja ostao sam paf, kad čovjek od oko 70g razmatra oko 40 teza jednu za drugom i onda se vraće obrnutim redom a da ne preskoči ni jednu, i treći put kad je utvrđivao što je rekao, ja se skamenio. Linića sam slušao par puta i vidim da mu dolaze dosta poznatih (Zoran Vakula sa familijom, neki glumci, novinari... al nekako nije me se baš primilo, neznam zašto, e sad kako pokrenut duhovnu obnovu???
Najgore bi bilo nikako,
Naš narod kaže da ne vrijedi gluhom šapćat niti ćoravom namigivat,
tako ti je i sa našim narodom, al opet si mislim hoćemo li pred bogom odgovarat mi koji o vjeri više slušamo i znamo a nismo pomogli drugima da i oni upoznaju ljepotu koju nam pruža sveta vjera i snagu Kristove žrtve na križu za nas. Neznam, ja sam nekako skeptičan, možda se varam
Željka je pretpostavljam tvoja žena?
Ivančić je po mom mišljenju bolji za ljude koji više znaju o vjeri,teologiji ,Bogu,,
Linić je bolji za šire mase,,ja sam naprotiv,,rado slušao Ivančića(bio samo na par seminara njegovih) i čitao njegove knjige te slušao rado one njegove poruke "5 minuta za tebe" na telefonu(neznam jel to još ide?) pa sam ga se nekako zasitio,no da živim u ZG rado bih išao!
Linić bolje može privući obične ljude,,laike.
Što bi motiviralo naše tamo?Neko samo predavanje o Bogu ne,mislim da su duhovno dosta zapušteni jer nikad nisu imali svećenika tog tipa,koji je čovjek Duha a ne službenik crkve!
Njih bi privuklo ono što se kao Linića događa a to je iscjenjenje,,ozdravljenje.Bilo tjelesno bilo ono unutarnje ,duhovno,,tj. iscjeljenje duše!Mase su se okupljale oko Isusa najviše zato!Ali to nije bio Isusov primarni cilj.
Jednom na seminaru Linić dobro reče"Molio sam za bolesne i mnogi su ozdravili,no vidio sam veću radost kod onih koje je pritiskao teški grijeh i kad su ga priznali pa kad sam molio za odrešenje,ti ljudi su stvarno bili sretni i Bogu zahvalni!"
Ima li gore još osoba poput tebe?Da su duhovno zreliji,,da su prošli takve seminare,da se na njima vidi da im je stalo do Boga i do čovjeka?
Okupi ih,nađite se jednom tjedno na sat dva ,pročitajte neki stih iz Biblije i zajedno molite,,za taj kraj,za pojedine ljude u problemu,za svog svećenika(Pavao npr. piše crkvi jednoj"Molite za mene")
Franja je bivši bogoslov,Stipe Bićanić isto,(šef pošte na Plitvicama Kazamirov) no neznam kakva je njihova duhovnost!
Od dvoje do deset osoba bi bilo dosta!
Mi smo na Bogosloviji imali takvu molitvenu grupu!Vodio ju je jedan predavač,svećenik,Ivan Stošić,pročitali bi par stihova,u tišini razmišljali o njima,i onda tko hoće komentira ,,,što Bog nama govori!Onda bi molili,,one spontane molitve,svojim riječima od srca reći nešto Bogu!
Ako bi bio tko prisutan a zna svirat gitaru ili orgulje ,otpjevali bi koju duhovnu pjesmu!To mi je bilo jače nego predavanja na Bogosloviji!
Jedno nije bilo Stošića pa je grupu vodio tada profesor a sad Biskup,Ivan Devčić!Predavao mi je inače 2 g. filozofiju a Mile Bogović Povjest Crkve(sada Biskup)!Ljudi u takvim molitvenim gupama duhovno rastu,postaju svjetlo svijeta,svjedoče vjeru,gorljiviji su od drugih!
Sad dalje o Liniću,,ideja je tu,promišljat ćemo o njoj i za to moliti,možda Bog da da se tako nešto ostvari!
Puno je nevjernika i poluvjernika Linić doveo blizu Boga!Sanja Doležal npr.
Neka on dođe,upali svjetlo,,,nešto će ostat!Bog čuda čini!
Razmišljajmo kako ovu ideju pretočiti u stvarnost!
Pozdrav i BTB!