Drago i vjera

Ostale teme nevezane uz rakovački kraj
Odgovori
branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Re: Drago i vjera

Post Postao/la branko » 01 vel 2011, 18:21

U pravu si ti palivatro, zasigrno bi bilo više svećenika u katoličkoj crkvi da nije celibata, a moš mislit kako je meni, niti sam se oženio (al nemoj molim te sad ovdje pitat zašto, jer sam maloprije pobjegao u sobu od takvog pitanja -došla susjeda na kavu...) a nisam se zaredio. I najviše me toga strah da sam napravio strašan grijeh propusta, a milost mi je Božja dana da mogu osjetit ljubav Božju u svakodnevnom životu i uvjek se pitam zašto me Bog drži na zemlji, kakav je njegov plan samnom, možda da činim dobra djela ljudima, možda moram baš ovakav bit ovdje među ovim ljudima... tko bi to znao.
Koliko znam da i u Katoličkoj crkvi ima svećenika koji, iako oženjeni, uz znanje i dopuštenje biskupa imaju župe npr. župnik u Jablancu ili Lukovu (neznam kako se zove)
A što se tiče tebe 8) , ah bolje da nisi u popima :roll: , bankrotirala bi župa, ošlo bi sve na kladionicu :mrgreen:

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 02 vel 2011, 11:28

branko je napisao/la:U pravu si ti palivatro, zasigrno bi bilo više svećenika u katoličkoj crkvi da nije celibata, a moš mislit kako je meni, niti sam se oženio (al nemoj molim te sad ovdje pitat zašto, jer sam maloprije pobjegao u sobu od takvog pitanja -došla susjeda na kavu...) a nisam se zaredio. I najviše me toga strah da sam napravio strašan grijeh propusta, a milost mi je Božja dana da mogu osjetit ljubav Božju u svakodnevnom životu i uvjek se pitam zašto me Bog drži na zemlji, kakav je njegov plan samnom, možda da činim dobra djela ljudima, možda moram baš ovakav bit ovdje među ovim ljudima... tko bi to znao.
Koliko znam da i u Katoličkoj crkvi ima svećenika koji, iako oženjeni, uz znanje i dopuštenje biskupa imaju župe npr. župnik u Jablancu ili Lukovu (neznam kako se zove)
A što se tiče tebe 8) , ah bolje da nisi u popima :roll: , bankrotirala bi župa, ošlo bi sve na kladionicu :mrgreen:
Ma nebi,,sad igram pomalo,,više iz dosade.A dobio sam dvaput po 90 000!
Laganih kuna!

Znaš li onu bećarsku:"Aj meni moji govorili svirci
Il se ženi ,ili ga odsici!"
Ha Ha!
Ja oženio Primorku a oni znaju reć:"Bolje biti sam nego,,,slabo kompanjan!"
I to je kao i kladara,,,ako imaš sreće,naletiš na pravu,evo ga!
Sve je stvar slučajnosti!
Ja sam se kasnije oženio od svojih frendova,,bio pomalo sramežljiv,a to kod ženskih ne pali!Moraš joj baciti udicu,prvi krenuti u napad!Kad sam tako počeo,,mogao sam birati!Bilo ih je 5-6 dok nisam naletio na pravu!
A jesi li razmišljao o svećeničkom pozivu?Mislim da bi ti bio dobar svećenik,bavi se živima a "pusti mrtve neka ukopavaju svoje mrtvace"-tako jednom reče Isus!
Mada i ovo što radiš,,,skidam kapu! :--k
A ni nisi ti prestar,još ti možeš naći neki komad,,,samo idi,,kopaj oči,,probaj,bacaj udicu!Imaš i izgled i pamet!Pa nisi ti Iva Gobo,,ha ha!
Jedan moj prijatelj studirao Bogosloviju,treba se zaredit,vać sve položio ali,,zaljubio se!I sam nije znao što će sad.Ona ga pilala"Oćeš li ti to napustiti ili ne(sa Čančarom jwe studirao,generacija)da ja znam,,naći ću drugog ako nećeš!"
On nikakav odgovor nije dao!Ona se dogovori sa njim da se nađu u kafiću jednom u Rijeci(tamo je studirao) i mrcina ženska,zamoli prijatelja kog on nije poznavao da prošeću ,ruku pod ruku kraj tog kafića!Kad je on to vidio,primila ga ljubomora i ,,,odmah je odlučio napustiti svećenički poziv!Žive sretno,vrlko dragi ljudi,idu redovno u crkvu,imaju četvero djece!

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 02 vel 2011, 13:36

Evo vidiš, ja ovdje očekujem da pričamo o vjeri a ti o ženidbi :oops: , više se bojim otvorit konzervu a da iz nje neko ne počme o ženidbi :?

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 02 vel 2011, 15:37

branko je napisao/la:Evo vidiš, ja ovdje očekujem da pričamo o vjeri a ti o ženidbi :oops: , više se bojim otvorit konzervu a da iz nje neko ne počme o ženidbi :?
Bojim se da se ti ne bojiš žene,,ha ha!
Ma lahko je sa njima,,,lahko ju je zadovoljit(a praksa čuda čini) i lako im je udovoljit!
Ma žene su super,,,
Ma ja ti dadoh alternativu,,,odi u pope!(Primorci kažu) ako nećeš ,,ženit se!
Prema tome,niš ne forsiram,,ili-ili!
Žene su zakon,,hvala Bogu za njih!
Nije ih stvorio bez veze,znao je što radi!

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 02 vel 2011, 22:12

Joooj Drago daj molim te na ovoj stranici piši o vjeri molim te, mani se mene i žena, il otvori novu stranicu Drago i žene

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 02 vel 2011, 23:17

branko je napisao/la:Joooj Drago daj molim te na ovoj stranici piši o vjeri molim te, mani se mene i žena, il otvori novu stranicu Drago i žene
Ovo je samo dobronamjeran savjet,,starijeg čove!
Nebih ti ja mogao pametnog pisati pod takvim naslovom!
"Drago i žena" -bih,,ali žene,,množina,,neide!
Kao vjernik,držim se onog,,,jedna žena-jedan muž!
Bar nakon ženidbe,,a prije,,bilo je svašta!
Neko vrijeme baš i nisam bio neki vjernik,,ali nikad nisam bio,,,baraba!

Geronimo
Hvatač zaleta
Hvatač zaleta

Post Postao/la Geronimo » 03 vel 2011, 09:42

palivatra je napisao/la:
branko je napisao/la:Joooj Drago daj molim te na ovoj stranici piši o vjeri molim te, mani se mene i žena, il otvori novu stranicu Drago i žene
JEDNA ŽELJA
Hodao čovjek plažom i odjednom ugleda lampu. Protrlja je da je očisti od pijeska, kad, koje li sreće, pojavi se duh i reče:

- Dobro, dobro, oslobodio si me iz lampe i znaš kako već ide dalje. Ali ovo je već treći put ovaj mjesec i već ste mi dosadili pa se možeš oprostiti od tri želje. Možeš tražiti samo jednu.

Čovjek se duboko zamisli i reče:
- Evo već dvadeset godina živim u Americi i volio bih da posjetim svoj zavičaj. Ali aviona se užasno bojim, a na brodu imam morsku bolest. Možeš li mi izgraditi most preko oceana da mogu otići kolima.

Duh se nasmija:
- To je nemoguće. Zamisli samo koliko ljudi treba da se most izgradi. I kako uopće da stupovi dohvate dno Atlantika!
Zamisli drugu želju.

Čovjek se opet duboko zamisli i reče:
- Četiri puta sam se ženio i razvodio. Žene su mi uvijek govorile da ne marim za njih i da sam bezosjećajan. Volio bih da mogu da razumijem žene…da mogu da znam što one osjećaju, što misle kad iznenada zaćute…da znam zašto plaču…da znam što one zbilja žele kad kažu “ma ništa”… da znam kako da ih usrećim.

Duh reče:
- Hoćeš li most sa dvije ili četiri trake?

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 03 vel 2011, 14:52

Geronimo je napisao/la:
palivatra je napisao/la:
JEDNA ŽELJA
Hodao čovjek plažom i odjednom ugleda lampu. Protrlja je da je očisti od pijeska, kad, koje li sreće, pojavi se duh i reče:

- Dobro, dobro, oslobodio si me iz lampe i znaš kako već ide dalje. Ali ovo je već treći put ovaj mjesec i već ste mi dosadili pa se možeš oprostiti od tri želje. Možeš tražiti samo jednu.

Čovjek se duboko zamisli i reče:
- Evo već dvadeset godina živim u Americi i volio bih da posjetim svoj zavičaj. Ali aviona se užasno bojim, a na brodu imam morsku bolest. Možeš li mi izgraditi most preko oceana da mogu otići kolima.

Duh se nasmija:
- To je nemoguće. Zamisli samo koliko ljudi treba da se most izgradi. I kako uopće da stupovi dohvate dno Atlantika!
Zamisli drugu želju.

Čovjek se opet duboko zamisli i reče:
- Četiri puta sam se ženio i razvodio. Žene su mi uvijek govorile da ne marim za njih i da sam bezosjećajan. Volio bih da mogu da razumijem žene…da mogu da znam što one osjećaju, što misle kad iznenada zaćute…da znam zašto plaču…da znam što one zbilja žele kad kažu “ma ništa”… da znam kako da ih usrećim.

Duh reče:
- Hoćeš li most sa dvije ili četiri trake?
Ja bih mu rekao"Daj mi namjesti petu,,matere ti!"
je*** mostove!

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 03 vel 2011, 16:42

O falim te Bože što nisi dragu pozvao u pope :roll:

ursel
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la ursel » 04 vel 2011, 10:03

:wink: drago, bico, palivatra kada si ti posljednji put kod sebe napravil DUHOVNU obnovu?

Cuj diskusija ili razmjena misljenja u vjeri morala ili trebala bi imati jedan "Level" bez viceva i zaj.......e.
Cijeli Psalm pisati neznam dali to ljudi citaju?
Ali tvoja ideja "drago i vjera" kao tema je zaista dobra . Procitaj sto si pisao prije dvije godine tamo jos ima zaista dobrih kratkih dialoga.
Zelim ti lijepo vrijme i dobru faunu i floru u tvom "Privatnom vrtu" Duhovnom
vrtu ...
Pozdrav

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 04 vel 2011, 10:07

E urselu svaka ti čast :--t

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 04 vel 2011, 10:18

branko je napisao/la:O falim te Bože što nisi dragu pozvao u pope :roll:
Došao meni pop na blagoslov kuća(stana) a znao sam ga jer mi je bio i profesor na Bogosloviji,,i sjeli tako nakon blagoslova,,pričamo,,neovisno o događaju,,pitam ga"Kako to da ste se zaredili,zašto"
Kaže"Nikad ja nisam to planirao,,kao dečko od 19 g. sam došao u crkvu,a tad i nisam bio neki veliki vjernik,i to me primilo,,osjetio sam poziv i odazvao se!Dan danas mi brat i tata to nisu oprostili(nismo u svađi ali,,) jedino me Mama podržala!"
Inače,,tip je zgodan(ne kužim se u mušku ljepotu ali bilo je i ženskih samnom na studiju,,bacale su oko na njega ali,,uzalud)!
Za poć u popove,moraš biti mlad!
Meni je prekasno!
Imam podosta svećenika ,prijatelja,,pitam jednog sa Krka"Gospodine Ante,kak bi ja mogel u Pope?"
On kaže"Jedino da ti žena umre,onda bi se mogao zaredit!"
A ja ga pitam"Jel bitno da umre prirodnom ili neprirodnom smrću!"
Ha Ha,,,ma se je nasmejal!A žena me gleda,,sva u čudu!

ursel
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la ursel » 04 vel 2011, 11:27

:--har
paliwatra-drago, bico vrati se na temu vjera....

Cuj ako si vjernik kako ti tvrdis onda nemoj praviti viceve na racun vjere
Pises da bi ljudi u Opcini -kraju Rakovica trebali DUHOVNU obnovu ali
sugurno ne ovako kako ti tu cijelu"Sprdacinu" pravis na racun i to malo vjere sta jos egzistira.

Idi u svoj Vrt udahni friskog zraka i "Kako citati Bibliju-da mi ona nesto znaci"
to su prvi koraci.

lijep dan i Bok

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 04 vel 2011, 12:47

ursel je napisao/la::--har
paliwatra-drago, bico vrati se na temu vjera....

Cuj ako si vjernik kako ti tvrdis onda nemoj praviti viceve na racun vjere
Pises da bi ljudi u Opcini -kraju Rakovica trebali DUHOVNU obnovu ali
sugurno ne ovako kako ti tu cijelu"Sprdacinu" pravis na racun i to malo vjere sta jos egzistira.

Idi u svoj Vrt udahni friskog zraka i "Kako citati Bibliju-da mi ona nesto znaci"
to su prvi koraci.

lijep dan i Bok
Bo,,neznam što te naljutilo?
Vjernik nije drveni svetac,,ono,,sklopljene rukice i zavjet šutnje!
Vjernik je čovjek,,sa manama i vrlinama!
I šalit se može,i ozbiljno razgovarat!
Ajde,bona,reci što točno nebih smio,,što je "Mea Culpa" moj grijeh pa ću ti probat objasnit svoj stav!
Trenutno,,ni za što se pred Bogom ne osjećam kriv!
Da vidim,,za što me optužuješ?

ursel
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la ursel » 04 vel 2011, 13:14

Bok palivatra

Vidis ti se ljudis o ovo je samo diskusija.Nemozes ti sada odmah Boga zwati u pomoc "ah sta sam sagrijesio na forumu" hej Bog ima pametniji stvari
za pogledat nego sadrzaja foruma.
Neradi se o"Mei cupa " nemam namjere tu sada latinske pouke davati niti primati.
Ali ti si dobio stranicu zaista "drago i Vjera" i prije dvije godine piso si par
dobrih stvari bez VICEVA. Ako nekoga respektiras, cijenis, volis i u njega
vjerujes i jos ktome trazis kako bi nekakvu"DUHOVNU obnovu" organisirao
a ti sam pravis Sprdacine ...
Drago ja te iskreno pozdravljam i to cistog razuma i srca ti si Vjernik i znas sta takav pozdrav znaci.
Uz topli prijateljski pozdrav do sljedece razmjene misljenja,
Bok

Odgovori

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.