Najave i komentari raznih događanja

Aktualna događanja u našem kraju
Odgovori
branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Re: Najave i komentari raznih događanja

Post Postao/la branko » 14 ruj 2011, 09:13

Danas je Križevo i zbor je u Vagancu. U nedjelju je bio malonogometni turnir, neznam koliko je bilo ekipa ni kako je završilo, bilo je najavljeno i "Natezanje konopa" :--sm al isto neznam ni o tome ništa jer nisam bio, doduše prolazio sam popodne pored škole kad sam išao sa Ivom Štrkom pogledat u groblje za onaj grob što mu radim, pa sam vidio da ima dosta auta gore i mislim da je bilo dobro. Danas je misa u podne, a popodne u 6 je druga. Naveče će svirat OAZA a nadam se da neće svi ostat gledat utakmicu, uostalom sigurno će bit postavljena televizija negdje da se može ujedno i pratit utakmica, uh kako bi to bilo kad bi Dinamo pobjedio (mada ja ne navijam za Dinamo) al ipak bi bilo lijepo sa Realom da se prođe čim bolje.

ursel
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la ursel » 15 ruj 2011, 08:18

branko je napisao/la:Danas je Križevo i zbor je u Vagancu. U nedjelju je bio malonogometni turnir, neznam koliko je bilo ekipa ni kako je završilo, bilo je najavljeno i "Natezanje konopa" :--sm al isto neznam ni o tome ništa jer nisam bio, doduše prolazio sam popodne pored škole kad sam išao sa Ivom Štrkom pogledat u groblje za onaj grob što mu radim, pa sam vidio da ima dosta auta gore i mislim da je bilo dobro. Danas je misa u podne, a popodne u 6 je druga. Naveče će svirat OAZA a nadam se da neće svi ostat gledat utakmicu, uostalom sigurno će bit postavljena televizija negdje da se može ujedno i pratit utakmica, uh kako bi to bilo kad bi Dinamo pobjedio (mada ja ne navijam za Dinamo) al ipak bi bilo lijepo sa Realom da se prođe čim bolje.
i..... kako je bilo u Zboru :?:

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 15 ruj 2011, 20:11

Pa mogu ti reći, jako slabo, doduše u Vagancu nikad i nije bilo bog zna kako. Oni dođu na misu a poslije mise bježe kući ko Turci s groblja, onda manje više svi taj dan imaju goste, u svakoj kući bar neko od gostiju, to je nekako njihov običaj još od prije, dok u Drežniku se prijatelji susreću kod crkve i časte se gore pod šatorima, Vagančani goste dočekuju kod kuće. Ja inače svake godine idem kod prije Anke na ručak (uglavnom bude i odojka) a ove godine nešto smo se poljutili a i velečasni me pozvao prvi pa smo ja i Pero Čatan (naš orguljaš) bili kod velečasnog na ručku sa ostalim svećenicima. Mama je išla kod prije a ja sam samo došao po nju u 3 jer smo išli još na sprovod u 4.
Naveče svirala OAZA, ja sam bio oko 8 al nije bilo nešto baš ljudi, valjda zbog utakmice, popio 1 pivu i otišao i ja kući, ovaj židov Đuro juče brao krumpir, meni bio rođendan i baš sam ga mislio počastit al on nije došao. :(

ursel
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la ursel » 24 ruj 2011, 22:52

branko je napisao/la:Pa mogu ti reći, jako slabo, doduše u Vagancu nikad i nije bilo bog zna kako. Oni dođu na misu a poslije mise bježe kući ko Turci s groblja, onda manje više svi taj dan imaju goste, u svakoj kući bar neko od gostiju, to je nekako njihov običaj još od prije, dok u Drežniku se prijatelji susreću kod crkve i časte se gore pod šatorima, Vagančani goste dočekuju kod kuće. Ja inače svake godine idem kod prije Anke na ručak (uglavnom bude i odojka) a ove godine nešto smo se poljutili a i velečasni me pozvao prvi pa smo ja i Pero Čatan (naš orguljaš) bili kod velečasnog na ručku sa ostalim svećenicima. Mama je išla kod prije a ja sam samo došao po nju u 3 jer smo išli još na sprovod u 4.
Naveče svirala OAZA, ja sam bio oko 8 al nije bilo nešto baš ljudi, valjda zbog utakmice, popio 1 pivu i otišao i ja kući, ovaj židov Đuro juče brao krumpir, meni bio rođendan i baš sam ga mislio počastit al on nije došao. :(
:--H sa malim zakasnjenjem ti cestitam Rodendan :--k , koji je to bil :?: 20 +20+ 5 , ostani mi Zdrav i Pozdravljen.
Taj tvoj "ZIDOV" Duka izgleda radan covjek, eh Direktor i bere Krumpir :wink:

ursel
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la ursel » 24 ruj 2011, 22:53

Kako ide tvoj posal na Mljekari :?:

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 25 ruj 2011, 09:14

Ja sam ti ko ona ženska što već 9. put slavi 35. rođendan, samo što je kod mene već 11. Al nema veze, Bože zdravlja a za rođendane ćemo lako, važno je da je mlado srce, a osjećam se ko mladić, samo kad pogledam u ogledalo pomislim - ajme koji je ovo :?
A čuj, sad sam na godišnjem, mjesec dana, to sam nekako iskopao. Bio sam prije 10-ak dana na lječničkom pregledu i nisam htio ništa muljat nego sam se pravio da je stanje i bolje nego što je, rada bi se vratit na isto mjesto di sam i prije radio, tamo mi je još najbolje s obzirom da imam i posla u groblju pa mi svako malo treba zamjena smjene... sanitarnu sam isto obavio tad. Moram ovaj tjedan zvat gore da vidim do kad imam godišnji, ja mislim da imam mjesec dana pravo jer imam 26g radnog staža, al imam što mi ostalo 50 sati viška još od onda prije saobraćajke pa sam to tražio u arhivi da mi nađu i uspio sam da mi to priznaju i nadam se da ću i to sad iskoristit, to bi mi taman dobro došlo jer sad pred Svisvete imam posla u groblju preko glave, ova grobnica što je sad radim je pri kraju onda kanim u utorak ić u Vaganac jedan dupli grob ić napravit što sam obećao do kraja ovog mjeseca napravit, a onda se bacam na drugu grobnicu koju mogu polako radit do sniga ako treba, ti su još mladi i ne žuri im se :lol:

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 29 ruj 2011, 08:35

Danas se u Katoličkoj ckkvi slavi blagdan svetih Arkanđela: Mihaela, Rafaela i Gabrijela, u narodu se kaže samo Sveti Mihovil, u Drežniku je oltar Sv. Mihovila i danas će biti misa u podne, a naveče u 6 druga, na tu misu u 6 pozvani su svi koji nose ime Mihovil ili neku od izvedenica tog imena, a poslije mise će se ti imenjaci družiti i slaviti imendan u dvorištu kod velečasnog, inače to je već postala tradicija, sakupi ih se i do 100, mislim da je ove godine najavljeno oko 80. :--har

ursel
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la ursel » 03 lis 2011, 13:45

branko je napisao/la:Danas se u Katoličkoj ckkvi slavi blagdan svetih Arkanđela: Mihaela, Rafaela i Gabrijela, u narodu se kaže samo Sveti Mihovil, u Drežniku je oltar Sv. Mihovila i danas će biti misa u podne, a naveče u 6 druga, na tu misu u 6 pozvani su svi koji nose ime Mihovil ili neku od izvedenica tog imena, a poslije mise će se ti imenjaci družiti i slaviti imendan u dvorištu kod velečasnog, inače to je već postala tradicija, sakupi ih se i do 100, mislim da je ove godine najavljeno oko 80. :--har
Imas li kakve Anegdote sa tom Mohael-sakupljnja ili Treff ili noc slavlja ili ili :lol: :lol: :lol:

ursel
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la ursel » 04 lis 2011, 22:02

ursel je napisao/la:
branko je napisao/la:Danas se u Katoličkoj ckkvi slavi blagdan svetih Arkanđela: Mihaela, Rafaela i Gabrijela, u narodu se kaže samo Sveti Mihovil, u Drežniku je oltar Sv. Mihovila i danas će biti misa u podne, a naveče u 6 druga, na tu misu u 6 pozvani su svi koji nose ime Mihovil ili neku od izvedenica tog imena, a poslije mise će se ti imenjaci družiti i slaviti imendan u dvorištu kod velečasnog, inače to je već postala tradicija, sakupi ih se i do 100, mislim da je ove godine najavljeno oko 80. :--har

Imas li kakve Anegdote sa tom Mihael-sakupljnja ili Treff ili noc slavlja ili ili :lol: :lol: :lol:

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 05 lis 2011, 20:42

Ima jedan al nažalost sa tužnim krajem, kad su slavili imendan prije možda 5 godina onda se Mića Guga iz Smoljanca toliko nalio da je imao saobraćajku u Grabovcu na raskršću i poslije 3 mjeseca umro, srećom tu veče kad se vraćao sa proslave svratio do mene i platio mi grob što sam mu radio za pokojnu mamu, i za 5 minuta nastradao, poslije sam radio i njemu grob, eto što ti je život :cry:

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 05 lis 2011, 21:52

branko je napisao/la:Ima jedan al nažalost sa tužnim krajem, kad su slavili imendan prije možda 5 godina onda se Mića Guga iz Smoljanca toliko nalio da je imao saobraćajku u Grabovcu na raskršću i poslije 3 mjeseca umro, srećom tu veče kad se vraćao sa proslave svratio do mene i platio mi grob što sam mu radio za pokojnu mamu, i za 5 minuta nastradao, poslije sam radio i njemu grob, eto što ti je život :cry:
Koliko znam,inače baš nije bio sklon alkoholu!

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 05 lis 2011, 22:22

Nije, znam i ja da nije, al znaš kakvo je društvo,ajd jednu za društvo, ajd za društvo i eto ti vraga, a znaš kako kaže narod: Za društvo se i pop oženio :?
Zadnja izmjena: branko, dana/u 07 lis 2011, 19:56, ukupno mijenjano 1 put.

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 06 lis 2011, 13:38

branko je napisao/la:Nije, znam i ja da nije, al znaš kakvo je društvo, a znaš kako kaže narod: Za društvo se i pop oženio :?
Šteta čovjeka!
Tijekom rata sreo sam ga višeput u Rijeci!
Prodavao je na placu jabuke!

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 07 lis 2011, 19:53

Evo kad neće Jure, ja ću najavit. Sutra bi u Rakovicu trebala doći premijerka Jadranka Kosor, (mada čisto sumnjam da će baš ona doć). Povod je proslava 140. godišnjica Rakovačke bune i proslava dana škole u Rakovici. Pošto nema što otvorit, mislim da će otkrit onaj kamen u Turskoj dragi, a što ćete, tako to ide pred izbore :D

Jurica
Site Admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Jurica » 08 lis 2011, 10:44

branko je napisao/la:Evo kad neće Jure, ja ću najavit. Sutra bi u Rakovicu trebala doći premijerka Jadranka Kosor, (mada čisto sumnjam da će baš ona doć). Povod je proslava 140. godišnjica Rakovačke bune i proslava dana škole u Rakovici. Pošto nema što otvorit, mislim da će otkrit onaj kamen u Turskoj dragi, a što ćete, tako to ide pred izbore :D
Ne prtljaj, ja sam najavio na naslovnici
A za ovo otvaranje si se prevario.

Odgovori

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.