Ne beri brigu, ako treba poslat ću im ja adresubranko je napisao/la: Sad si ja molim boga jer nisu ništa pisali onu veče niti su uzeli adresu nego sam im se ja samo lijepo zahvalio i počastio ih rakijom, molim se bogu da mi ne pošalju račun, jer ću bankrotirat skroz na skroz![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Najave i komentari raznih događanja
Re: Najave i komentari raznih događanja
branko je napisao/la:Ovih dana (konačno) stegla ona prava zima, sniga vrlo malo al zato puše ona odvratna bura istočnica (sibirka), kako kaže naš narod: brije na suvo tj. kad ideš po buri nekud pa uđeš u kuću samo pređeš rukom po licu i dlake same otpadnu, vele ljudi: okreni joj (buri) desni obraz - da spasiš lijevi, i još se kaže da kad puše ta bura: tad se lože kundaci i kotači
, moš mislit kako je se ta bura urezala u ljude kad su o njoj toliko rekli. Tako sam i ja neki dan pored centralnog postavio u kuhinju još jednu peć (onu od obnove) i naložio, sad je tek u kući toplo, a inače je bilo nevjerovatno zima, iako je peć (centralno) ložena cjelu noć i klapna podignuta na najviše al ujutro prozori zamrznuti
, i moš mislit mene baksuza, naložili mi peć popodne kad odmah uveče oko 7 zapalio se dimnjak, ja onako da napravim doživljaj za malog bratovog unuka pa da to bude kao nešto veliko - pozovem vatrogasce, i sad ono sve mi daju upute i kao bi nebi došli al dođu oni iz Slunja, naravno nije to bilo tako strašno, malo izvade onaj žar i za čas se dimnjak ugasio, al tek onda uslijedilo ono najgore, dođe moj brat i saspe name zor do koju sam p.... maternu zvao vatrogasce i kaže mi da ću sad morat platit njihov izlazak
![]()
![]()
ja ostao skamenjen, ni na kraj pameti mi nije bilo niti su mi oni rekli da ja plaćam njihov izlazak, a da stvar bude gora, naši vatrogasci isto tako izlaze na požare i ako je požar tu u blizini onda oni iz Slunja zovu naše da idu na takav (manji) požar, a još gora stvar od svega je što je dežurni vatrogasac u Drežniku ovih dana moj brat Stipa (jer je Jura otišao nešto u Njemačku) al i oni budale nisu o tome obavjestili ove u Slunju pa ovi nisu mogli dozvat Juru nego sami došli
![]()
Sad si ja molim boga jer nisu ništa pisali onu veče niti su uzeli adresu nego sam im se ja samo lijepo zahvalio i počastio ih rakijom, molim se bogu da mi ne pošalju račun, jer ću bankrotirat skroz na skroz![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
branco- ovo je tako lijepo po domaci napisano .Zgodno, dobro opisano , sada znamo tko je gdje letiobranko je napisao/la:U utorak ujutro u Vagancu je izbio požar u kuću onih Bosanaca što žive u kući pokojnog Nede Popovića u Donjem Vagancu, dobri ljudi al malo aljkavi što se tiče djece (uostalom kakvi su bili i naši roditelji, djeca odaju cestom, baš njih briga, higijena ih baš ne zamara al svejedno su veseli i simpatični), i eto, desilo se ono što je bilo i za očekivat, žena naložila peć i otišla u selo (jer dvori Boju Markovu pa mora svako jutro k njoj a muž otišao na posao na farmu u Sadilovac) djeca od 5 i 2 god. ostala sama u kući (starija mala bila u školi 1. razred)i izgleda zapalila neki papir u peći al papir pao na pod... i naravno izbio požar. Srećom naišla susjeda Mara (Kravca) pa brže vikala i zvala susjedu Violetu i Olgu i dolete i drugi, Violeta uvati zraka vani pa uleti u kuću, najprije nije vidila nikoga al onda opet iziđe van i ponovo uvati zraka i uleti unutra i nađe dicu gdje se zatvorila u kupaonicu, izvuče malu paonda opet uleti unutra i nađe i malog na podu, jedva živ, brže mu Mara davala umjetno disanje i povrati ga, uto onda došli Hitna i vatrogasci i tako spase da se nije zapalio krov. Jadni ljudi, sad su se smjestili kod Boje Markove i Ive, al bilo bi najbolje da im se osposobi kuća da se mogu vratit natrag. Osvemu ovome se može pročitat na Slunjskom dekanatu a i na vjestima i "crnoj kroniki"
Hvala
Jurica je napisao/la:Ne beri brigu, ako treba poslat ću im ja adresubranko je napisao/la: Sad si ja molim boga jer nisu ništa pisali onu veče niti su uzeli adresu nego sam im se ja samo lijepo zahvalio i počastio ih rakijom, molim se bogu da mi ne pošalju račun, jer ću bankrotirat skroz na skroz![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Auuuu pa nisam ni vidio što mi je moj prijatelj Đuro napisao ovdje
, pa da znaš prijatelju da me to nebi ni začudilo da im vi dojavite adresu
Za sad još niš, kuc kuc kuc, da pokucam
, možda Bog dade pa i ne pošalju 
Za sad još niš, kuc kuc kuc, da pokucam
A dobro branko kako nas nisi informirao o detaljima prometne nesreće vlč. Šajfara. Čuo sam, ako je istina, da je u Rakovici u noći sa petka na subotu imao sudar i da je jedna cura teško ozljeđena.
A što da ti kažem, bila saobraćajka, nema se tu puno za reć, i onako svi sve znaju, ako hoće nek sam o tome kaže, nisam ja njegov glasnogovornik 
A čija je to mala, i kako joj je dal' se što zna?
Valentina, Ivice Čančara kćer (a Ivica je brat od Vlč. Mile), pričaju da joj je bilo loše i da su joj izvadili slezenu, ja neznam ni što je to ni čemu služi al nešto unutra, valjda će bit dobro
Nadajmo se oporavku.
branko je napisao/la:Valentina, Ivice Čančara kćer (a Ivica je brat od Vlč. Mile), pričaju da joj je bilo loše i da su joj izvadili slezenu, ja neznam ni što je to ni čemu služi al nešto unutra, valjda će bit dobro
Alkohol je bio uzrok još jedne prometne nesreće a koja je završila teškim tjelesnim ozljedama opasnim po život za 21-godišnjakinju iz Grabovca kod Rakovice. Naime, noćas oko 1,25 sati pijani 60-godišnjak iz Drežnik Grada na državnoj cesti D-1 u Rakovici prešao je na suprotnu stranu kolnika tako da je napravio pometnju na cestu uslijed koje 26-godišnji Slunjanin svojom Hondom udario u zadnji dio vozila nesretne djevojke.
Znaci taj pijani je svecenik Mile ????
I kako je Valentina?
A nažalost istina je, svemu jednom dođe kraj pa i tome.
Pa mala će se izvuć al ostaju te gorke rane i na tjelu crkve, nažalost
Sinoć su u Drežnik Gradu u Vatrogasnom domu održane mačkare, čini mi se da ćemo izvješće čekati malo duže jer je glavni junak maskiran kao propali student malo umoran.
Ostale slike na početnoj stranici http://www.rakovica.com

branko je napisao/la:A nažalost istina je, svemu jednom dođe kraj pa i tome.
Ovaj tip,,,ma tko da je,,nasrao se!Jurica je napisao/la:Sinoć su u Drežnik Gradu u Vatrogasnom domu održane mačkare, čini mi se da ćemo izvješće čekati malo duže jer je glavni junak maskiran kao propali student malo umoran.
Pijan ko ćuskija!
Zezam se....
Unas maškare su kaj god!
Nažalost!
Tip obuče jaknu naopako i misli da je maškaran!
Ne mislim sad na ove na slici nego općenito!U Primorju,,(Rijeka) pripreme za maškare traju mjesecima i zaista se znaju obući(zamaskirati)!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.