Granični prelaz Raštel
Granični prelaz Raštel
Za one nevjerne Tome koji nisu vjerovali da će se ikad desiti evo sretne vjesti za čitav Rakovačko Drežnički kraj. Nakon jučerašnjeg boravkaa na Plitvicama presjednica Kolinda jutros je na skromnoj svečanosti otvorila novoizgrađeni granični prelaz između Kordunskog Ljeskovca i Tržačkog Raštela. Bilo je baš lijepo i veselo. Političari (koji su noćas cjelu noć na Plitvicama do sitnih sati obilježavali jučerašnju godišnjicu Krvavog Uskrsa) bili su malo odsutni al nema veze bar su bili. Domaći su bili jako ponosni učinjenim i dobili su sve pohvale za predan rad na poboljšanju životnih uvjeta lokalnog stanovništva. S naše strane i nije bilo tako svečano al zato na Bosanskoj strani pravi dernek, došlo nekoliko tisuća ljudi iz Raštela i okolice, KUD-ovi, harmonike sjesma i svirka na sve strane... Po njihovom običaju peče se janjetina (ja sam nabrojio oko 100 al ima ih i više po vrlo povoljnim cjenama a za one koji dođu sa strane( ili koji nemogu kupit janjetinu) peču se 3 bika a kažu ako zafali peći će još. Ja sad došao kući da se spremim pa idem natrag. veselje će potrajati sigurno do noći pa ko god može danas nek se provoza do Raštela jer neće požalit. Pošto je danas prvi dan da je prelaz otvoren policija pušta sve bez osobne da mogu preći u Bosnu tako ako vam je istekla osobna ili ju nemate slobodno otiđite jer je prelaz otvoren (samo danas) bez kontrole.
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.