Prijedsjednica preselila ured

Aktualna događanja u našem kraju
Odgovori
branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Prijedsjednica preselila ured

Post Postao/la branko » 01 tra 2018, 10:47

Naša prijedsjednica nas je opet ugodno iznenadila. Ovaj put stvarno nesvakidašnjim potezom. Neznam jeste li već čuli na vjestima al evo za one koji ne slušaju radio da javim da je prijedsjednica nakon prošlotjednog boravka i preseljenja ureda u Karlovac, opet u našem kraju. Naime presaelila je svoj ured i to ni manje ni više nego u Bosnu. Kako sama kaže ovaj kraj joj se posebno dopada i poželila je iskoristit ove blagdane da spoji ugodno s korisnim pa je svoj ured preselila u Tržačka Raštela. Nisam ni ja znao nego slušam jutros vijesti kad tamo tako vele a ja (nebudi lijen) zapalim pa u Bosnu. Kad tamo a ono se već iskupilo raje pun Raštel i svi samo Kolinda Kolinda, a Kolinda odmah po dolasku obukla dimije, zavezala mahramu, ćoškove zatakla za uši pa sjela na pod i prvo počela učit kako se razvijaju pite na čaršafu, a one nane sve oko nje pa joj pokazuju. Savija ona tako prvo zeljanicu pa krumpirušu pa sirnicu, drobaru, gužvaru i sve tako jednu za drugom a žene to peku i sad kreće prodajna akcija a prilog od prodaje po običaju ide u dobrotvorne svrhe. Bosanci ko bosanci odmah se organizirali pa brže muziku smontirali, janjce na ražnjeve i peču se sve uz cestu pa pozivaju sve sa svih strana da dođu i pridruže se slavlju. Ovo što se čuje iz Bosne sa svih minareta to i Efendije pozivaju raju da dođe a Raštelski Efendija odlučio da Džamiju u Raštelu prozove "Džamija Kolinda" i to je druga (poslije one u Jajcu) Džamija u Bosni koja će biti nazvana po ženi. Sad će oni u Raštelu ići klanjat u Kolindu a Efendija će učiti ezare sa Kolinde. Granični prelaz koji je još lani otvoren danas je proglašen međunarodni i već je izdan nalog da se asvaltira cesta od Kršlje do Ljeskovca a to znači i procvat turizma u onom kraju i to mi je jako drago. Blago nama kad naša prijedsjednica ima tako istančan osjećaj za raju i potrebe naroda a mi smo posebno počašćeni jer malo malo pa je u našem kraju. Pozivaju se svi ko god može da odmah (naravno poslije mise, ne prije) krenu u Raštel i pridruže se slavlju jer će cjelo popodne biti na raspolaganju za selfije i priče uz kavu.

Jurica
Site Admin
Site Admin
Kontakt:

Re: Prijedsjednica preselila ured

Post Postao/la Jurica » 01 tra 2018, 20:47

Nadao sam se da ćeš i ove godine nešto smisliti. Svaka čast :--sm

Odgovori

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.