Lokalni izbori 2009. i 2013.

Aktualna događanja u našem kraju
seliste
Ozbiljan forumaš
Ozbiljan forumaš

Re: Lokalni izbori 2009.

Post Postao/la seliste » 17 svi 2009, 20:39

-----------------------------------
20:54h
Selište - Franjo dobio, neznam za liste
Kršlja - Franjo i Vuković izjednačeni

21:15h
Još nema novih rezultata. Prebrojavanje traje duže nego obično.

21:25h
Došlo je do nekakve pogreške od strane biračkih odbora, pa će rezultati malo kasniti. U Selištu je Franjo navodno dobio 120 glasa, a Vuković 40. U Kršlji navodno oboje imaju po 25 glasova. To je sve neslužbeno i nemora biti točno. Ono što me čudi je jako mali odaziv birača.
------------------------------------

21:40h
Nema još nikakvih novih informacija. Za sve ostale kandidate nemam rezultata. Ako bude tjesno u Drežniku i Rakovici između Franje i Vukovića, moguće je da će biti drugi krug. Sve i dalje neslužbeno, da nebi bilo nismo znali. :D

21:54h
Rakovica - Franjo - 244
- Đuka - 136
- Vuković - 56

Selište - Franjo - 123
- Vuković - 40

Drežnik - Franjo - 121
- Đuka - 86
- Vuković - 41

Kršlja - Franjković - 26
- Vuković - 26

Ukupno:
Franjo - 514
Đuka - 222 (nije konačno)
Vuković - 163

Evo neslužbeno :D Možemo reći da je Franjo pobjedio, no moramo još vidjeti u kojem krugu.
-----------------------------
Zadnja izmjena: seliste, dana/u 17 svi 2009, 22:00, ukupno mijenjano 9 puta.

Jurica
Site Admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Jurica » 17 svi 2009, 20:57

Ideššš, live rezulatati :lol:

goe
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la goe » 17 svi 2009, 21:35

Franjo vorvertz......... :lol:

seliste
Ozbiljan forumaš
Ozbiljan forumaš

Post Postao/la seliste » 17 svi 2009, 22:14

goe je napisao/la:Franjo vorvertz......... :lol:
što znači vorvetz? ja i jezici :oops:

goe
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la goe » 17 svi 2009, 23:25

Hallo seliste
vorvertz__ napred ,gehe vorvertz--idi napred ...

ursel
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la ursel » 18 svi 2009, 14:19

Dobro dobro dali ste Franji jos jednom povjerenje.

U Opcini Rakovica nije pobjednik HDZ.. vec Franjo koji ima dobar Profil kao
Politicar .Napravio je dobrih stvari za Opcinu.

.-Kandidat--- Duka Brajdic ima priliku da se Kandidira za 4 Godine , to je jos jedna sansa da si covjek malo bolje Politicki Profil pokaze , da ga ljudi u tom njegovom rodnom mjestu bolje upoznaju.

Duka je dobro prsao i zasluzio je da mu se Cestita iako nije pobjednik ali vidi se da je imao dobre sanse-mogucnosti.

suzy_f

Post Postao/la suzy_f » 19 svi 2009, 13:39

Samo ću reći jedno a to je da ovdje žive pametni ljudi s kojima upravljaju pojedinci samo s osnovnom školom. Najpametnije je kad ništa ne vidiš što se događa oko tebe ali to ponekad nije jednostavno jer previše je te nepravde koja je oko nas.Žao mi je ljudi koji se muče da bi zaradili svoj kruh i da bi platili porez kako bi lažni invalidi dobili mirovinu!Mislim da znate o kome se radi!Dok nam u Općini vladaju NEŠKOLOVANI I PRAVE SE VELIKI ŠEFOVI, NEĆEMO DALEKO DOGURATI!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ljudi, probudimo se, krajnje je vrijeme!

lipovcan
Pisac meraklija
Pisac meraklija
Kontakt:

Post Postao/la lipovcan » 19 svi 2009, 20:30

suzy_f je napisao/la:Samo ću reći jedno a to je da ovdje žive pametni ljudi s kojima upravljaju pojedinci samo s osnovnom školom. Najpametnije je kad ništa ne vidiš što se događa oko tebe ali to ponekad nije jednostavno jer previše je te nepravde koja je oko nas.Žao mi je ljudi koji se muče da bi zaradili svoj kruh i da bi platili porez kako bi lažni invalidi dobili mirovinu!Mislim da znate o kome se radi!Dok nam u Općini vladaju NEŠKOLOVANI I PRAVE SE VELIKI ŠEFOVI, NEĆEMO DALEKO DOGURATI!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ljudi, probudimo se, krajnje je vrijeme!

ISTINA
Kad umrem idem u pakao!!!
U Lipovaci sam vec bio!!!

seliste
Ozbiljan forumaš
Ozbiljan forumaš

Post Postao/la seliste » 20 svi 2009, 11:05

lipovcan je napisao/la:
suzy_f je napisao/la:Samo ću reći jedno a to je da ovdje žive pametni ljudi s kojima upravljaju pojedinci samo s osnovnom školom. Najpametnije je kad ništa ne vidiš što se događa oko tebe ali to ponekad nije jednostavno jer previše je te nepravde koja je oko nas.Žao mi je ljudi koji se muče da bi zaradili svoj kruh i da bi platili porez kako bi lažni invalidi dobili mirovinu!Mislim da znate o kome se radi!Dok nam u Općini vladaju NEŠKOLOVANI I PRAVE SE VELIKI ŠEFOVI, NEĆEMO DALEKO DOGURATI!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ljudi, probudimo se, krajnje je vrijeme!

ISTINA

Ovaj tekst nema smisla. Koji su to i kakvi "pametni" koji dopuštaju da njima vladaju "glupi"? Koji su to šefovi s osnovnom školom ime i prezime molim?

Baš mi je drago što ste spomenuli ovu temu. Godina 2009. ostati će zapamćena po prvim lokalnim izborima na koje se je mogao kandidirati svatko. Bez obzira ima li stranku iz sebe ili ne. Svatko tko misli da može napraviti nešto bolje nego što je sada mogao se predstaviti u kampanji i dobiti priliku da to napravi. Sad, to što "pametni" i "školovani" znaju samo komentirati, to je druga stvar. Riječi su jedno, djela su drugo.

Lažni invalidi i svi oni koji žive od raznoraznih državnih pomoći, i to dobro žive od toga, su mi najgora vrsta ljudi. Nekad i sam mislim bolje je ležati cijeli dan i primati socijalnu, dječiji, mirovinu, i tko zna koju drugu vrstu državne pomoći, nego raditi. Ali ljudi, to je politika na državnoj razini i općinska politika nema nikakve veze s tim. Kome će se i koliko pomoći udijeliti, to odlučuje vlada RH zajedno sa saborom. Ako je netko takav upao u općinsku vlast to je zato što mu je narod dao glas. To je zato što više od 50% stanovnika općine nije izašlo na izbore i dalo svoj glas nekome drugom. To je zato što su ljudi inertni, školovani ili neškolovani.

Ja sam zadovoljan s rezultatom izbora, iako bi bilo bolje da je HDZ osvojio više mjesta u općinskom vijeću, ali mogu to razumjeti nezadovoljstvo visokom politikom u Hrvatskoj, koje se odrazilo na lokalnoj razini.

Za kraj, mislim da nikome nebi trebalo biti bitno koliko je koji političar školovan. Ono što bi se trebalo gledati su program i rezultati. Ako vidimo koliko nam je općina napredovala od rata. Kako se od ruševine pretvorila u jedno mjesto u kojem je ugodno živjeti. Kad vidim koliko prespektive tu još ima, jednostavno nerazumijem ove koju su non-stop nezadovoljni. Vi koji kritizirate, recite što nije dobro napravljeno, pa ćemo raspraviti zašto. Nemojte samo paušalno optuživati.

suzy_f

Post Postao/la suzy_f » 21 svi 2009, 22:49

Slažem se s tim da sve kreće od Vrha i želim samo reći da ne omalovažavam niti jednog čovjeka i svakako, svatko ima pravo glasa. Svaka čast Franji Franjkoviću,puno je toga napravio za ovaj kraj, ali ne može se dovoljno izboriti jer su oko njega ljudi koji "kolo vode". Ne treba imati fax da bi bio školovan, ali treba imati osjećaja za živote drugih ljudi koji nisu u mogućnosti da djeluju u ovoj Općini.Nije niti čudno što mladi ljudi odlaze iz ovog kreaja, treba nešto napraviti na tome planu, da se zadrži mlado stanovništvo i da se nešto korisno napravi za dobrobit svih u Općini.

seliste
Ozbiljan forumaš
Ozbiljan forumaš

Post Postao/la seliste » 22 svi 2009, 13:49

suzy_f je napisao/la:Slažem se s tim da sve kreće od Vrha i želim samo reći da ne omalovažavam niti jednog čovjeka i svakako, svatko ima pravo glasa. Svaka čast Franji Franjkoviću,puno je toga napravio za ovaj kraj, ali ne može se dovoljno izboriti jer su oko njega ljudi koji "kolo vode". Ne treba imati fax da bi bio školovan, ali treba imati osjećaja za živote drugih ljudi koji nisu u mogućnosti da djeluju u ovoj Općini.Nije niti čudno što mladi ljudi odlaze iz ovog kreaja, treba nešto napraviti na tome planu, da se zadrži mlado stanovništvo i da se nešto korisno napravi za dobrobit svih u Općini.
slažem se s tobom da mladi ljudi trebaju ostati u općini, no jedne stvari moramo biti svjesni. Općina nemože puno napraviti za dobrobit mladih. Zašto? Zato što mladi moraju sami sebi napraviti perspektivu. Ako treba disco klub, nemože ga općina otvoriti nego mladi. Jedino što općina može napraviti jest dati podršku onome tko se upusti u taj projekt. Također za poslove, nemože općina otvarati poduzeća, to trebaju ljudi. Općina im jedino može pomoći (financijski ili neznam kako). Ono što sam ja primjetio jest da općina ulaže u infrastrukturu, radi se na sustavu za odvodnju, radi se na gospodarskim zonama, na novom vodovodu itd... Dakle općina stvara uvjete a mi smo ti koji trebam stvoriti poslove i perspektivu sami za sebe. Prošlo je vrijeme kad su poduzeća bila u vlasništvu države, sada su u vlasništvu pojedinca i svaki pojedinac je odgovoran za razvoj ekonomije svog kraja ili svoje države. Problem je što ljudi odgajaju svoju djecu tako da im odmah u glavu stave kako ovdje nema posla niti perspektive i da jednom kad odrastu trebaju razmišljati o selidbi iz Rakovice. Takvih je primjera mnogo. Umjesto da svoju djecu odgajaju u poduzetničkom duhu, da se bore a ne da lutaju trbuhom za kruhom cijeli život.

job
Pisaća mašina
Pisaća mašina

Post Postao/la job » 30 svi 2009, 17:19

Koji su ljudi usli u Opcinsko vijece?

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 20 svi 2013, 21:30

Evo nakon 4 godine ponovo isto pitanje, ajd nek neko reče ko je dobio izbore i kako će izgledati vlast u Općini u idućem mandatu, Jurice ako znaš lijepo opiši ko ulazi u vijeće i kako će izgledati u idućem mandatu, bilo bi zanimljivo ako znaš po selima ko je koliko dobio, čudi me da se Ante Palian nije kandidirao za načelnika općine a nadam se da je ušao u vijeće :--t

Jurica
Site Admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Jurica » 21 svi 2013, 16:20

Načelnik
http://www.izbori.hr/2013Lokalni/rezult ... 9145624882

Vijeće
http://www.izbori.hr/2013Lokalni/rezult ... 9145708235

Čini mi se da je ovako:
Franjo Franjković - načelnik
Vlado Božičević - zamjenik načelnika

Općinsko vijeće (11 vijećnika)

HDZ - 7 vijećnika

1. ZORAN LUKETIĆ
2. MARIJAN VUKOVIĆ
3. BLAŽENKA HODAK
4. ŽELJKO ŽUPAN
5. IVANA SMOLČIĆ
6. MILAN HODAK
7. PAVEL ŠEBALJ

SDP - 2 vijećnika

1. MIRJANA MODRUŠAN
2. IVAN VUKOVIĆ

HSS - 1 vijećnik

1. BLANKA PAVLIĆ

HSP - 1 vijećnik

1. ANTE PALIAN

Po selima (biračkim mjestima) ne znam baš točno rezultate ali su otprilike isti postoci kao i kod ovih gore.

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 21 svi 2013, 23:14

Hm koja je to Ivana Smolčić, otkud je? :shock:

Odgovori

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.