Život u izbjeglištvu!Prognani!

Teme isključivo vezane uz rakovački kraj
drago
Hvatač zaleta
Hvatač zaleta

Post Postao/la drago » 05 vel 2008, 12:20

lipovcan je napisao/la:Evo mozda tko prepozna svog komsiju! Video iz rata sta su srbi radili!

http://www.lijepanasadomovinahrvatska.c ... JE%202.htm
Pa dobro,,,nije mi jasno kako da nijedan od njih nije uhvaćen,,,osuđen,,,od tih koji su kod nas ubijali?
Bio sam na onoj masovnoj sahrani nakon eshumacije kad je samo u Drežniku oko 20 pokopano a i u Rakovcu skoro toliko.O nikom ništa!Pa nije moguće da se za nijednog nije saznalo tko je pobio tolike civile!

lipovcan
Pisac meraklija
Pisac meraklija
Kontakt:

Post Postao/la lipovcan » 06 vel 2008, 18:38

drago je napisao/la:
lipovcan je napisao/la:Evo mozda tko prepozna svog komsiju! Video iz rata sta su srbi radili!

http://www.lijepanasadomovinahrvatska.c ... JE%202.htm
Pa dobro,,,nije mi jasno kako da nijedan od njih nije uhvaćen,,,osuđen,,,od tih koji su kod nas ubijali?
Bio sam na onoj masovnoj sahrani nakon eshumacije kad je samo u Drežniku oko 20 pokopano a i u Rakovcu skoro toliko.O nikom ništa!Pa nije moguće da se za nijednog nije saznalo tko je pobio tolike civile!
Ma zna se samo sto je nas zakon takav kakav je. Znam da su mi djeda i jos dvije zene zapalili neki dva brata Topici. Al aj ih nadi i dokazi... A ova gospoda srbi sto su se vratili cute. A boli drzavu ona stvar sto oni znaju. A to sto znaju nece reci.
Kad umrem idem u pakao!!!
U Lipovaci sam vec bio!!!

drago
Hvatač zaleta
Hvatač zaleta

Post Postao/la drago » 09 vel 2008, 12:53

Neki dan odoh na "forum plaški" i nađoh tamo neka sjećanja iz rata neki "Nestor" napisao,,,bio u njihovoj vojsci i prolazija kroz naš kraj.Kaže da se Plitvička četa pobunila i on kao osoba iz službe državne bezbednosti išao tamo srediti stvar.Kaže da su iz sela Plitvice mnogi bili njihovi oženjeni za naše ženske pa ih nisu baš volili!
Čovječe,,,zanimljivo kako oni drugčiju sliku imaju od nas stvarnosti koja se tamo zbila.I onda kuka kad je bila "Oluja"...Kaže"Bože što smo mi tebi skrivili da opet moramo bižat!"
A nema baš osude onoga što su oni uradili!

Jurica
Site Admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Jurica » 09 vel 2008, 20:10

drago je napisao/la: A nema baš osude onoga što su oni uradili!
A i ti baš svašta očekuješ :roll:

drago
Hvatač zaleta
Hvatač zaleta

Post Postao/la drago » 09 vel 2008, 23:06

Jurica je napisao/la:
drago je napisao/la: A nema baš osude onoga što su oni uradili!
A i ti baš svašta očekuješ :roll:
Ma ispada da je sve ono što su oni napravili nama sitnica,a napravili su puno gore stvari i napravili su prvi!
Zašto nisu realni?Bar malo,,zašto nisu samokritični.
Meni je naprimjer žao što su naši napravili neka srenja sa civilima u Gospiću i nekim mjestima poslije i za "Oluje".Osuđujem to!

lipovcan
Pisac meraklija
Pisac meraklija
Kontakt:

Post Postao/la lipovcan » 10 vel 2008, 00:42

Ebiga jurice ja sad tek skuzio da si ti prvi stavio komsije. Kud ja :shock: !

drago
Hvatač zaleta
Hvatač zaleta

Post Postao/la drago » 10 vel 2008, 14:21

Znaš "Lipvačo",meni je bilo puno lakše kad sam shvatio da će oni koji su radili zlodjela i pobili moje jednog dana odgovarati Bogu!Ovom sudu možda izmaknu,,,kako stvar stoji,hoće , ali Bog će im suditi!Mada bi ja volio da i sada budu osuđeni.Jer ,to su stoka a ne ljudi.Da sam bio u prigodi kao Hrvatski vojnik doći za "Oluje" u neko njihovo mjesto,nebih imao srce ubijati starce (iako bi neko reka da na to imam pravo-svetiti se jer su oni pobili moje) ali ja to nikad nebih radio!Čak sam,,,dok sam za rata bio naoružan- neke njihove branio od naših - jer nemožeš napadati one koji zlo nisu činili -zbog onih koji jesu!

lipovcan
Pisac meraklija
Pisac meraklija
Kontakt:

Post Postao/la lipovcan » 10 vel 2008, 15:28

Ma to nisu ljudi! Ako si gledao KOMSIJE 1 ima dio gdje su tenkovima gazili svoje ljude kad su bijezali kad je pocela oluja! Cijelu kolonu! Eto samo ta slika govori kolike su zvijeri!!! Cast pojedincima. Ima jedan iz sela srbin koji je spasio sve jer je rekao nasima da bijeze i sta ce biti!

drago
Hvatač zaleta
Hvatač zaleta

Post Postao/la drago » 12 vel 2008, 10:18

lipovcan je napisao/la:Ma to nisu ljudi! Ako si gledao KOMSIJE 1 ima dio gdje su tenkovima gazili svoje ljude kad su bijezali kad je pocela oluja! Cijelu kolonu! Eto samo ta slika govori kolike su zvijeri!!! Cast pojedincima. Ima jedan iz sela srbin koji je spasio sve jer je rekao nasima da bijeze i sta ce biti!
Dušan Ristić..jelda?
A sin mu bio u avijaciji.
Svaka mu čast,to je čovjek.Mada,koliko mu znam sina,bio je ok čovjek.Navodno,onaj mlađi baš i nije,,,toga i neznam!

lipovcan
Pisac meraklija
Pisac meraklija
Kontakt:

Post Postao/la lipovcan » 13 vel 2008, 16:01

drago je napisao/la:
lipovcan je napisao/la:Ma to nisu ljudi! Ako si gledao KOMSIJE 1 ima dio gdje su tenkovima gazili svoje ljude kad su bijezali kad je pocela oluja! Cijelu kolonu! Eto samo ta slika govori kolike su zvijeri!!! Cast pojedincima. Ima jedan iz sela srbin koji je spasio sve jer je rekao nasima da bijeze i sta ce biti!
Dušan Ristić..jelda?
A sin mu bio u avijaciji.
Svaka mu čast,to je čovjek.Mada,koliko mu znam sina,bio je ok čovjek.Navodno,onaj mlađi baš i nije,,,toga i neznam!
Bio je i on, a i jos jedan samo mu neznam ime! Sin od dusana je u Korenici sad ozenjen i tamo zivi, a obnova mu je u Lipovaci napravila kucu! Dusana su navodno srbi ubili sto nije bio "veliki srbin"!

drago
Hvatač zaleta
Hvatač zaleta

Post Postao/la drago » 15 vel 2008, 12:03

Kad sam nakon par dana iza "Oluje" došao u naš kraj mislio sam da se to nikad neće obnoviti!Užasno je izgledalo!Odem vidjeti crkvu a ono -ruševina!I gledaš ono sve,sjećaš se mladosti,,,prela,,sale Drežničke i Rakovačke,,,cura sa kojima si se zabavlja,,,ljudi koji su ili pobijeni ili pomrli,,,
Veseliš se kad ticu vidiš jer,,,sve je bilo mrtvo!
Onda odem na Koranu a i most između Čatrnje i Smoljanca srušen.S druge strane došao jedan Smoljančan a ja ga zovem da dođe rakju popit,,,"A kako ću doć" ..pa se smijemo od muke obadva!Nema ni amo ni tamo!
Onda nakon par mjeseci dođem sa dicom ,,,gleda mi sin naša sela,šetamo,već se dosta ljudi vratilo!
Opet dođem za godinu dana,,vratili se većina a moj sin kaže"Nije to više to,,,nije to onaj kraj,nema blaga,,,ova sela su izgubila dušu!"
Mislim se,,,tako je,nikad više neće sve biti isto!

Lipovcanka
Vidi maloga
Vidi maloga

Post Postao/la Lipovcanka » 16 vel 2008, 20:07

Gledala sam jucer onaj film Komsije 2, pa to je strasno!!!

drago
Hvatač zaleta
Hvatač zaleta

Post Postao/la drago » 22 vel 2008, 19:06

Pozdrav svim Ličanima i Ličankama uz pjesme

http://krznaric.net/photoalbum/thumbnails.php?album=9

Ma je*** rat,,,ajmo mi malo pivat!
Slušajte ovo!
Zadnja izmjena: drago, dana/u 04 ožu 2008, 19:53, ukupno mijenjano 1 put.

TITO
Hvatač zaleta
Hvatač zaleta

Post Postao/la TITO » 02 ožu 2008, 17:13

drago je napisao/la:
Lipovcanka je napisao/la:Gledala sam jucer onaj film Komsije 2, pa to je strasno!!!
Strašnija je bila stvarnost!
Na filmu je toga malo!
Pozdrav svima ma i nije bilo tako strasno kao danas a sto bi ti thtjeo nije ti bilo mozda dobro u vrijeme komunizma

lipovcan
Pisac meraklija
Pisac meraklija
Kontakt:

Post Postao/la lipovcan » 03 ožu 2008, 09:56

TITO je napisao/la:
drago je napisao/la:
Lipovcanka je napisao/la:Gledala sam jucer onaj film Komsije 2, pa to je strasno!!!
Strašnija je bila stvarnost!
Na filmu je toga malo!
Pozdrav svima ma i nije bilo tako strasno kao danas a sto bi ti thtjeo nije ti bilo mozda dobro u vrijeme komunizma
STFU

PS
Pogledaj film!

Odgovori

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.