Najave i komentari raznih događanja

Aktualna događanja u našem kraju
Odgovori
palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Re: Najave i komentari raznih događanja

Post Postao/la palivatra » 01 ožu 2011, 08:34

Jurica je napisao/la:
palivatra je napisao/la:JA SAM OČEKIVAO DA ĆE NASTUPITI "OAZA",,MENI JEDAN OD NAJBOLJIH SVADBENIH BENDOVA,,A BIO SAM NA DOSTA SVADBI!Ups,,,velika slova a neda mi se brisat!
Pa ne nastupaju u toj emisiji lokalni svadbeni bendovi.
http://www.youtube.com/watch?v=1lu-I1HSkII
Ovo su mogli otprtašiti dobro!

Jurica
Site Admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Jurica » 01 ožu 2011, 15:18

Evo dijela snimke iz emisije Lijepom našom kad nastupa KUD Izvor

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Nd3PVh2Pgrw[/youtube]

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 01 ožu 2011, 17:24

Jurica je napisao/la:Evo dijela snimke iz emisije Lijepom našom kad nastupa KUD Izvor
Bravo ljudino,,,
Jeli to komplicirano?
Naime,,ja znam samo link stavit,,,ali video,,ne!Kak se to dela?Poslao bih nekima našima u ZG!
Kako odvojiš od cjele emisije,,parcijalno,,samo jedan video,,jednu pismu?
Malo škole za nas koji nisu toliko kompjuterski pismeni kao ti!

Jurica
Site Admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Jurica » 01 ožu 2011, 18:41

palivatra je napisao/la:Bravo ljudino,,,
Jeli to komplicirano?
Naime,,ja znam samo link stavit,,,ali video,,ne!Kak se to dela?Poslao bih nekima našima u ZG!
Ne znam što bi htio poslati, ako želiš da netko vidi ovaj video onda samo pošalji link na Youtube. Ako želiš sam nešto staviti na Youtube onda se registriraj tamo i postavi video. Ako hoćeš nešto izrezivati iz nekog velikog fajla onda ti treba program za obradu videa, imaš od jako jednostavnih do profesionalnih, potraži po netu "video edit program" ili "video cut program".

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 02 ožu 2011, 09:35

Jurica je napisao/la:
palivatra je napisao/la:Bravo ljudino,,,
Jeli to komplicirano?
Ne znam što bi htio poslati, ako želiš da netko vidi ovaj video onda samo pošalji link na Youtube. Ako želiš sam nešto staviti na Youtube onda se registriraj tamo i postavi video. Ako hoćeš nešto izrezivati iz nekog velikog fajla onda ti treba program za obradu videa, imaš od jako jednostavnih do profesionalnih, potraži po netu "video edit program" ili "video cut program".
Aha,,,
Ima tu posla!
Ma budem ja to kao i dosad,,dam link i ,,mirna Bosna!

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 04 tra 2011, 21:56

Nažalost moram ovdje iznjeti jednu vrlo ružnu stvar a to je da naši toliko hvaljeni Plitvički Bećari planiraju nastupiti kod Drage Rubale u emisiji koja ide petkom. Sve bi bilo dobro al taj petak kad oni trebaju nastupit je VELIKI PETAK, petak muke i smrti gospodina našega Isusa Krista, toga dana niko ko drži do sebe neće da nastupa, i to je jedini dan u godini kad niko ko drži imalo do sebe i ko misli na spasenje duše i ko misli na muku gospodnju, neće svirat i neće se veselit. Gospodin Rubala očito nije mogao dobot nikoga drugog da mu svira na Veliki Petak pa je našao njih. Ma nek mi kaže ko što hoće al baš da tu noć moraju svirat e nek im bude na sramotu i VELIKI VELIKI minus, ako imalo drže do sebe otkazat će taj nastup i neće nastupit pa ako treba reći će Rubali da i on na Veliki Petak netreba imat tu emisiju nego nek ostavi da se vjernici duhovno pripreme za Veliku Subotu i Uskrs :roll:

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 04 tra 2011, 23:26

branko je napisao/la:Nažalost moram ovdje iznjeti jednu vrlo ružnu stvar a to je da naši toliko hvaljeni Plitvički Bećari planiraju nastupiti kod Drage Rubale u emisiji koja ide petkom. Sve bi bilo dobro al taj petak kad oni trebaju nastupit je VELIKI PETAK, petak muke i smrti gospodina našega Isusa Krista, toga dana niko ko drži do sebe neće da nastupa, i to je jedini dan u godini kad niko ko drži imalo do sebe i ko misli na spasenje duše i ko misli na muku gospodnju, neće svirat i neće se veselit. Gospodin Rubala očito nije mogao dobot nikoga drugog da mu svira na Veliki Petak pa je našao njih. Ma nek mi kaže ko što hoće al baš da tu noć moraju svirat e nek im bude na sramotu i VELIKI VELIKI minus, ako imalo drže do sebe otkazat će taj nastup i neće nastupit pa ako treba reći će Rubali da i on na Veliki Petak netreba imat tu emisiju nego nek ostavi da se vjernici duhovno pripreme za Veliku Subotu i Uskrs :roll:
Ma pusti ih..ionako to nisu neki,,,veliki vjernici!
A veliki vjernici koji misle da nije u redu taj dan pjevati,,neće ih slušati!

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 04 tra 2011, 23:27

Evo nove pjesme,,posvećene dolasku Pape:
http://www.net.hr/film-glazba/page/2011 ... 00006.html
:Povodom dolaska pape Benedikta XVI. u Hrvatsku okupljen je Band Aid, a pozivu za snimanje pjesme za doček odazvali su se poznati hrvatski pjevači i pjevačice.
Skladatelj i tekstopisac duhovne glazbe Luka Balvan napisao je pjesmu Zajedno u Kristu, koja je već snimljena, a za tu su se priliku okupili mnogi hrvatski pjevači i pjevačice, među kojima su Nina Badrić, sestre Husar, Tedi Spalato, Oliver Dragojević, Sanja Doležal, Miroslav Škoro...

'Nije to ništa spektakularno. Luka je napisao pjesmu, nazvao me i ja sam otišao u studio, otpjevao jednu rečenicu i to je bilo to. Drago mi je što sam imao prilike sudjelovati u tom projektu', rekao je za net.hr Miroslav Škoro.

I pjevačica Ivana Husar Mlinac odazvala se pozivu za sudjelovanje. 'Do suradnje je došlo nakon što me Luka nazvao te predložio da se Marija i ja uključimo u projekt. Velika mi je čast što sam uvrštena među ostale izvođače jer se oni pomno biraju kada su ovakve situacije u pitanju. Za ovu sam priliku zapjevala u duetu s Jacquesom Houdekom, a s njim već imam takvih iskustva pa je to bio poseban užitak. Sve u svemu – odlična ekipa, a toliko sam sretna zbog toga da sam dala 200 posto od sebe, a ne 100 posto', rekla nam je Ivana.

S obzirom na dugogodišnje prijateljstvo s Lukom, pozivu se odazvala i Sanja Doležal. 'Luka je moj prijatelj, znam kakvu glazbu radi i odmah sam se odazvala njegovom pozivu. Ovaj projekt je odličan način da se zahvalimo, da svi zajedno kažemo hvala!', rekla nam je Sanja.

'Pjesmu sam napisao i skladao krajem prošle godine povodom dolaska pape Benedikta XVI. u Hrvatsku 4. i 5. lipnja, a glavna tema pjesme je obitelj. Svi su se pjevači rado odazvali i ja im se ovom prilikom još jednom zahvaljujem. Videospot režira Katja Restović, a svjetlo dana trebao bi ugledati sredinom travnja', napisao nam je u priopćenju Luka Balvan.

Poslušajte pjesmu:

Glazba i tekst: Luka Balvan, aranžman i produkcija: Ante Gelo, pjevači redoslijedom izvođenja: Tedi Spalato, Sanja Doležal, Mladen Bodalec, Zorica Kondža, Ivana Husar Mlinac, Jacques Houdek, Arijana Meštrović, Tomislav Meštrović, Luka Balvan, Ricardo Luque, Nina Badrić, Marko Perković-Thompson, Marija Husar Rimac, Martina Zadro, Đani Stipaničev, Miroslav Škoro, Željka Marinović, Domagoj Pavin, Čedo Antolić, Maja Blagdan, Tomislav Bralić, Oliver Dragojević

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 06 tra 2011, 22:07

Danas je u prostoriji vatrogasnog doma u Rakovici održana Prethodna rasprava o izmjenama i dopunama prostornog plana. Na raspravi sam uz ostale bio i ja kao predsjednik MO Drežnik Grad. Izrađivač plana je podnio izvještaj i detaljno prikazao planirane izmjene, usljedila je rasprava (koja je bila sve burnija kako je rasprava odmicala), ja sam se uključio u djelu koji se tiče pročistača otpadnih voda planiranog na lokaciji u Pučeju, izvjestio sam nazočne da smo mi podnijeli zahtjev za prenamjenu zemljišta predviđenog za pročistač, a da se pročistač gradi na nekoj drugoj lokaciji, možda Duman ili Suvaja (prijedlog Ive Lugara), nebih ovdje sad o detaljima, bit će prilike kad se bude raspravljalo na sljedećim raspravama.

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 06 tra 2011, 22:33

Ovdje bih htio o jednoj stvari koju sam danas čuo na ovoj raspravi.
Gospodin načelnik Općine je spomenuo jednu stvar koja je po meni nešto najbolje što sam od njega čuo otkad je na mjestu načelnika, a to je da se razmišlja o gradnji brane na Korani i male hidrocentrale, brana bi se gradila negdje ispod Selišta, potopio bi se kanjon negdje do koranskog mosta.
Ako se sa gospodinom načelnikom ne slažem u mnogim stvarima, u ovoj ima moju punu podršku, i potpunose slažem s njim. Što se mene tiče ja bih branu gradio tamo ispod autokampa na Čatrnji, gdje je bila i ona brana prije, podigao bih je toliko da se potopi kurito Korane sve tamo do Hajdukovića, u tom slučaju dobili bi veliko jezero koje bi bilo odlično za turiste iz kampa, a i domaći bi dobili odlično kupalište, time bi i turisti iz kampa imali razloga da ostanu duže ovdje, a možda i da provedu cjeli odmor ovdje, a ako imamo goste onda imamo i zaposlene ljude, može (kao i prije rata) bit muzika na terasi svako veče...
Ako nebi taj projekat prošao pozivam načelnika nek se razmišlja o gradnji brane u suradnji sa općinom Plitvička jezera, negdje kod Gavranova mosta ili uzvodno kod Vaganačkog mosta, u tom slučaju potopila bi se Pašina luka na Vagancu, a dobilo bi se veliko jezero koje bi pokrilo kanjon sve do Stipićeva mlina, u oba slučaja trebalo bi najprije sanirati korito rjeke Korane od sastavaka pa nizvodno, a dobilo bi se jako puno u turističkoj ponudi, pada mi na pamet jezero Sabljaci kod Ogulina, duboko je čini mi se svega 2 metera a oko njega je vrlo živo i niču turistički sadržaji ko gljive poslije kiše. Znam da ćemnogi biti protiv i da ćei mene dati na "galge" (vješala) al ja se slažem sa načelnikom potpuno, gdje god da se jezero radilo :--t

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 07 tra 2011, 09:27

Izvrsna ideja!
Samo,nije mi jasno,otkud sad odjednom voda?Zašto bi vode bilo ak bi brana bila?A sad je nema?Kako sanirati korito kad se(čini mi se )još nezna i gdje se voda gubi?Kad su tamo u Čatrnji počeli čeprkat po koritu korane,još više se voda počela gubiti!Čuo sam od jednog tipa koji je tamo radio na tome da su baš tad ,korito probili!Tu!
Iako je ona ,počela nestajati i prije,,najprije kod Vaganca pa sve višlje,,eto,sad je nema ni kod Koranskog mosta po ljeti!Tužno!To jezero bi bilo atrakcija i domaćim ljudima(pogotovo djeci koja nemaju kamo ljeti) a i turistima!

Jurica
Site Admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Jurica » 07 tra 2011, 20:49

branko je napisao/la: Što se mene tiče ja bih branu gradio tamo ispod autokampa na Čatrnji, gdje je bila i ona brana prije, podigao bih je toliko da se potopi kurito Korane sve tamo do Hajdukovića, u tom slučaju dobili bi veliko jezero koje bi bilo odlično za turiste iz kampa, a i domaći bi dobili odlično kupalište
Ovo što se planira od strane općine je koliko znam jedna manja brana visine 2-3 metra, za velike brane kakve ti zamišljaš nema šanse da se dobiju papiri jer bi to bio ogroman projekt i zahvat.

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 07 tra 2011, 22:24

mh, prokleti papiri, taman nešto se pametno predloži i odmah sve staje na papirima, i prokleta korupcija, a da neki tamo da ne kažem ko hoće oprat neku lovu, brzo bi se našli papiri. OK, al aj reci da nebi bilo prava stvar da je, umjesto drača na Pašinoj luci na Vagancu, jedno jezero, a kod Gavranova mosta mini elektrana?!!!
OK, može i kod autokampa u Čatrnji, al ne 2 - 3 metra nego brana koja bi potopila korito Korane tamo do Hajdukovića, zamisli kako bi turizam procvao, ja većzamišljam čamce i glisere kako jure jezerom, a uz jezero stotine ili tisuće kupača dolaze ne samo gosti iz kampa nego i šire okolice, sve od Slunja :--b :D :lol: :lol:

Jurica
Site Admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Jurica » 07 tra 2011, 22:49

Svaka ti je na mjestu u tvojoj viziji samo teško će se to ostvariti pa da izgleda ovako

slika

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 07 tra 2011, 23:14

a zamisli kako bi bilo da je brana na Čatrnji,a ujedno i most za Smoljanac da je na brani, da Smoljančani nemoraju ići na Cindrićev most nego da imje tu, e a ova slika ti je odlična, jel to neka fotomontaža?

Odgovori

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.