Odnosi bračni - odnosi mračni

Ostale teme nevezane uz rakovački kraj
palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Re: Odnosi bračni - odnosi mračni

Post Postao/la palivatra » 16 svi 2011, 08:42

Stari G(r)ad je napisao/la:Sve što si naveo su posljedice i to svi znamo i znamo ih prepoznati. Navedi što ti smatraš da su razlozi, npr. zašto su "svi" jednom "ovakvi" a drugi put "onakvi", to jest što može biti razlog da se nešto dogodi i da se to smatra silovanjem u braku i da se za to guli 15 godina. Odnosi između rođaka (još uvijek) ne spadaju u bračne odnose.

Po tvojoj teoriji svaki majmun ili krava ima mišljenje zato što ima "dupe". Zanima me samo kako ono dopire do tebe, to jest kako ga razumiješ.
Čovjek je čovjek,nesavršeno biće,,kakav prema rodbini takav i prema ženi!
Kad postane svjestan sebe(a to zna biti jako bolno) onda je u stanju oprostiti jer ,zna,da je i sam nekad ,,gad!Nakon 20 g. braka ,neznam koji bi to bio razlog valjan da bi se išao rastaviti osim preljube!A kad sam bio mlađi,znali smo se pofajtati za sitnicu!Tek u odnosima sa drugima spoznaš sebe!

Jedan mladi par došao svećeniku da ih vjenča i on pita"Jeste li se ikad svadili dosan!"
Oni uglas"Nismo!"
>"E onda vas neću vjenčati,,još!Dođite mi nakon prve ozbiljne svađe!"

Drugi par došao pa se hvale"Mi smo već 10 g u braku i nikad se ne svađamo!"
A svećenik pomisli"Ovi lili lažu ili je netko nekog slomio!"

Glede silovanja ,,pa protiv sam,,,zlo je to i u braku i van njega!
Samo,,nije mi jasno,,ako siluješ tuđu ženu dobiješ 3 godine!A ako svoju,dobiješ10-15!
Tko je tu lud? :?:

Stari G(r)ad
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Stari G(r)ad » 16 svi 2011, 09:11

Pa za svoju si potpisao da ćeš biti dobar prema njoj, a za tuđu nisi, pa pravno gledano činiš manju štetu ako siluješ tuđu. Potpis je zeznuta stvar i zato treba paziti gdje ga stavljati. Ovo je tipično u duhu hrvatskog pravosuđa. Kao i onaj slučaj HEP-a i Pokupske ulice u Zagrebu, gdje su ovi gradili zgradu iskopavši veliku rupu što je uz pomoć nekog podzemnog potoka prouzročilo urušavanje susjednih kuća. Hrvatski (pravo)sud je donio prvostupanjsku odluku da ovi što su iskopali rupu nisu krivi i ovi čije kuće su se urušile moraju platiti sudske troškove. To je isto kao da ona koja je silovana mora platiti večeru silovatelju. Užas!
Inače, kad bih ja sudio, silovatelji bi ostajali bez sredstava kojima siluju, a sponzoruše bi morale šljakati za svoj luksuz, a one koje se provokativno oblače bih dao išibati (jer takvo oblačenje potiče silovanje). Otvorio bih javne kuće da se potencijalni silovatelji imaju gdje "ispucati" i onda bi sigurno bilo manje nasilja te vrste i noćne dame bi se maknule s ulice. Svaki fizički nasilnik bi imao priliku pokazati svoju stvarnu snagu sa sparing partnerom u ringu, pa kad bi u njemu bila ubijena svaka pomisao da tuče slabijeg, svaki takav bi prvo izbrojio do deset prije nego bi zamahnuo šakom na bilo koga (znam da bi ovime mnogi Čatrnjani bili razočarani, jer veliki broj njih "ne zna nabrojiti do deset"). :mrgreen:

Mislim da je uzrok sveg nasilja i silovanja u psihologiji, to jest odgoju i stanju u obitelji koja odgaja budućeg čovjeka. Ne može se isključiti niti utjecaj okoline, a posebno televizije, koja nas bombardira prividom života a ne stvarnošću, gdje je uloga žene da bude supermodel i kurva, a muškarca da bude superčovjek s neograničenim iznosom na računu, da je uvijek na raspolaganju i da bude kuš kad se bira namještaj i određuje boja zidova ili pločica u kupaonici. Djecu u takvom TV-braku odgajaju isključivo reklame, gdje svako dijete treba imati auto i mijenjati mobitel svaki tjedan, jer ako to ne može onda niš ne vrijedi. Nadalje, poticanje (pre)mladih ljudi da se vežu dok niti sebe ne poznaju je glavni uzrok bračnih problema, a posebno kad u brak ulaze djeca odgojena na TV reklamama.
Djelomičan razlog, kojeg je posljedica ovako odgojeno dijete, je "nedostatak" vremena koje svaki roditelj mora provesti s djetetom. Umjesto da se to događa, "mačo" tate provode vrijeme u birtijama uz "zakon" (žuju ili karlovačko), a "in" mame čitaju Glorije, vode duge telefonske "umne" razgovore o "svemirskim tehnologijama" (koja lady je nosila kakav komplet na kojem TV show-u) i hodočaste po šoping molovima i durovima.

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 16 svi 2011, 12:32

Ja mislim da bar 50% žena nikad ne priznaju da su silovane,,da se ne sramote na sudu,da se ne sazna,,a u braku je taj postotak nepriznanja još veći!
Kakav idiot mora biti čovjek da siluje?Svoju ili tuđu?Po meni je to bolesnik!
Jer ako neda danas,dat će sutra,,ili prekosutra,,ili za 10 dana!
Čemu žurba?
Uostalom,kako možeš vršiti nasilje na osobi koju voliš?Nasilje bilo koje vrste!
Retoričko pitanje,,,ako ona njega voli,,zašto mu neda?Pa nije to kopati njivu!
Lezi "sestro" i strpi se!Bu brzo gotovo!Čitaj braću Karamazove dok ja radim!Ha Ha!
Kompleksno je to!
I onda kuka"Muž mi se kurva"!
Pa di se neće kurvat jad,,imaš a nedaš! :D

Stari G(r)ad
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Stari G(r)ad » 16 svi 2011, 13:13

Eeeee, ali ako da svaki put kad se traži, onda nema kontrolu, a to je jedan temeljni element braka. Drugi dio ove priče je mjesečni ciklus i matematika plodnosti, što bi svaki spolno aktivan muškarac (u braku i izvan braka) trebao znati, ali mnogi ne znaju.
Veliki dio problema u međuljudskim odnosima, pa i u bračnim proizlazi iz neznanja. Svatko bi trebao pročitati knjigu dr. Johna Graya "Muškarci su s Marsa, a žene s Venere" i njezine nastavke, kao i njezin pandan "Muškarci su iz birtije, a žene s placa" jedne domaće "spisateljice" koju sigurno nitko ne će silovati. :mrgreen:

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 16 svi 2011, 15:15

Stari G(r)ad je napisao/la:Eeeee, ali ako da svaki put kad se traži, onda nema kontrolu, a to je jedan temeljni element braka. Drugi dio ove priče je mjesečni ciklus i matematika plodnosti, što bi svaki spolno aktivan muškarac (u braku i izvan braka) trebao znati, ali mnogi ne znaju.
Veliki dio problema u međuljudskim odnosima, pa i u bračnim proizlazi iz neznanja. Svatko bi trebao pročitati knjigu dr. Johna Graya "Muškarci su s Marsa, a žene s Venere" i njezine nastavke, kao i njezin pandan "Muškarci su iz birtije, a žene s placa" jedne domaće "spisateljice" koju sigurno nitko ne će silovati. :mrgreen:
Što je tako ružna?
Nisam čuo za tu knjigu al baca mi na Vedranu Rudan!
Riječanku,,

Stari G(r)ad
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Stari G(r)ad » 16 svi 2011, 15:52

Dobro ti "baca", ma što god bacalo. :--t

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 16 svi 2011, 15:59

Upoznah ju u Rijeci,,,Grdobina !
Grdobina mrkulja (lat. Lophius piscatorius) riba je iz porodice grdobina (lat. Lophidae). Ime grdobina i grdobine došlo je od njihovog izgleda, koji je zaista grdan, a kod nas se još naziva i vrag, rošpo, vražica, žaba. Mrkulja ima glavu koja joj znatno nadmašuje polovicu veličine tijela, te malo i relativno vitko tijelo pravilnog oblika, blago spljošteno na trbušnom dijelu. Usta su enormno velika u odnosu na tijelo, a oko njih je velik broj manjih izraslina. Tijelo je smeđe boje[1], bez ljuski, najčešće tamnijih nijansi, sa šarama koje joj davaju kamuflažni izgled na muljevitom dnu gdje najčešće obitava. Na vrhu glave ima nekoliko lovki, kojima se koristi pri lovu na manje ribe, a kuriozitet jest da ova riba ponekad uhvati i pokoju morsku pticu. Vrstan je grabežljivac, živi na dubinama do 1000 m, a naraste do 2 m duljine i skoro do 60 kg težine (najveći prijavljen primjerak je imao 58 kg). Ima vrlo ukusno meso, malo kostiju, te je zbog toga vrlo poželjna za prehranu djece. Priprema se na razne načine, pržena, na brudet, kao osnovni sastojak riblje juhe, a kao posebna poslastica smatra se pohana grdobina

Stari G(r)ad
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Stari G(r)ad » 16 svi 2011, 16:10

Jesi li je samo upoznao, ili i "upoznao" :?: :lol:

Inače, juha od "Lophius piscatorius-a" je odlična. Pohano izdanje nisam probao.

ryan
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la ryan » 16 svi 2011, 17:33

palivatra je napisao/la:
Čemu žurba?

ako ona njega voli,,zašto mu neda?Pa nije to kopati njivu!
Lezi "sestro" i strpi se!Bu brzo gotovo!Čitaj braću Karamazove dok ja radim!Ha Ha!
Kompleksno je to!

Ajme meni!Jadna ta tvoja žena! FUJ!

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 17 svi 2011, 09:13

ryan je napisao/la:
palivatra je napisao/la:
Čemu žurba?

ako ona njega voli,,zašto mu neda?Pa nije to kopati njivu!
Kompleksno je to!

Ajme meni!Jadna ta tvoja žena! FUJ!
Ti vjerovatno nemaš muža?
Da imaš,bio bi još jadniji!Nebi bilo lako živjeti sa sebičnom,svadljivom osobom koja je k tome zlopamtilo! :oops:
Srami se!

BTW ,,iza mog upisa je smajlić!

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 17 svi 2011, 09:16

Stari G(r)ad je napisao/la:Jesi li je samo upoznao, ili i "upoznao" :?: :lol:

Inače, juha od "Lophius piscatorius-a" je odlična. Pohano izdanje nisam probao.
Neznam , ne sjećam se dali sam ju probao!
Prilično je skupa i dosta rijetka !
Ova"Picatorius!"

ryan
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la ryan » 17 svi 2011, 20:01

palivatra je napisao/la:Ti vjerovatno nemaš muža?
Da imaš,bio bi još jadniji!Nebi bilo lako živjeti sa sebičnom,svadljivom osobom koja je k tome zlopamtilo! :oops:
Srami se!

he,he..ja da se sramim :?: :!: :?: smajlići uz ovakve tvoje šovinističke upadice nemaju funkciju :cry:
Živi i dalje u uvjerenju da JA "rudanica"nemam muža...a i tvoj sud o mojoj sebičnosti je vrlo nejasan.Sebična u kom pogledu?Ne dozvolim da vaša muška bude zadnja!Ovog puta nek' ti bude!Pun mi te kufer! :shock:
http://www.youtube.com/watch?v=IwuO2dfqrF4

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 17 svi 2011, 22:51

ryan je napisao/la:
palivatra je napisao/la:Ti vjerovatno nemaš muža?
Srami se!

he,he..ja da se sramim :?: :!: :?: smajlići uz ovakve tvoje šovinističke upadice nemaju funkciju :cry:
Živi i dalje u uvjerenju da JA "rudanica"nemam muža...a i tvoj sud o mojoj sebičnosti je vrlo nejasan.Sebična u kom pogledu?Ne dozvolim da vaša muška bude zadnja!Ovog puta nek' ti bude!Pun mi te kufer! :shock:
http://www.youtube.com/watch?v=IwuO2dfqrF4
A meni se ti sve više gadiš!I fućka mi se imaš li ga ili ne(muža i sveono što uz to ide)!I imaš li srama ili ne!Jednostavno,,za mene si osoba dostojna prezira!
Naime,ako sam nehotice ili hotimice pogrešio prema tebi ( a svi ponekad pogrešimo,,kaj ne,,ili ti ne nikad???)onda to nije ni po ljudski ni po kršćanski(a na kršćanstvo se pozivaš kao da si časna) , to nije razlog da se prema nekom osjeća konstantna netrpeljivost!Probah lipo,,neide,probah na šalu,,osuda.Ma pun mi te je k...(kufer,,da ne pomisliš nešto nedolično)!Odjebi!

Stari G(r)ad
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Stari G(r)ad » 18 svi 2011, 09:36

Hej, a gdje ste vas 2 nabavili te velike kufere? Ja uskoro putujem daleko pa mi treba par većih. :lol:

Eeeeee, palivatra - vidi se da niti jednu Rakovčanku nisi naučio plivat. :mrgreen:

Evo ti malo informacija, pa vidi kako to mi nježni muškarci radimo:
:arrow: http://madamenoire.com/53100/what-to-ex ... gentleman/

Ako imaš poteškoća s razumijevanjem sadržaja, mogu ti translejtat.

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 18 svi 2011, 10:22

Ma idu mi na živce prgave osobe bilo da se radi o ženama ili muškarcima!
Jednom im se nečim zamjeriš onda jurcaju za tobom od posta do posta i traže priliku za napad!Traže ti dlaku u jajetu(a mogla bi nać jedino na)! :)
Na forumima sam godinama i to puno življim od ovog,i upoznah dosta takvih!Samo im je do svađe,iz pozicije vlastite neke umišljene mudrosti i moralnosti nastupaju i pokušavaju druge poniziti!Takve srećemo i u RL!Nikad nisam dao takvima gušta,bilo da su muškarci i žene!S muškarcem ću to riješiti ako treba fizički,,sa ženskom verbalno! :shock:

Odgovori

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 2 gosta.