Kaladont
Re: Kaladont
katastAR
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

onomatopeJA
jajoliKOStari G(r)ad je napisao/la:onomatopeJA
Eh ovo sam zadnjih dana cesto spominjao.katastAR
Sta si trazio svoje obiteljsko Stablo ili samo GruntSinisa je napisao/la:jajoliKOStari G(r)ad je napisao/la:onomatopeJA
Eh ovo sam zadnjih dana cesto spominjao.katastAR
kobaLT
Grunta vise nemam. Za obiteljsko stablo cu morati u drzavni arhiv RH u kojem ima dosta dokumenata te na mikrofilmovima iz drzavnog arhiva austrije u becu. Kako je Dreznik bio sjediste sedme kumpanije trece ogulinske pukovnije a kroz pukovniju je tekao sav zivot vjerojatno cu medju preko 111 duznih metara i 790 kutija nesto naci.goe je napisao/la:Sta si trazio svoje obiteljsko Stablo ili samo GruntSinisa je napisao/la:jajoliKOStari G(r)ad je napisao/la:onomatopeJA
Eh ovo sam zadnjih dana cesto spominjao.katastAR![]()
![]()
kobaLT
ja mislim da sam pobjedil
dali im Hrvatska rijec sa Lt........?
AKO JE SVE oK.. nova rijec
riPA( ne repa vec Ripa ...)
ps. sinisa zelimti dobar put....i ustrajnost(meni fali Hr.rijeci...)
AKO JE SVE oK.. nova rijec
riPA( ne repa vec Ripa ...)
ps. sinisa zelimti dobar put....i ustrajnost(meni fali Hr.rijeci...)
doTA
Miraz (turski miras, arapski mirat, latinski dos), također i regionalno dota (tal. dote), imovina koju žena unosi u brak kao svoj doprinos obitelji. Ovaj insititut pada u razdoblje patrijahalne obitelji u kojoj se od muža očekivalo da uzdržava obitelj, a nevjestin otac je nevjesti davao određenu imovinu - miraz, koji je prihodima ili na drugi način povećavao obiteljski imovinu.
U hrvatskom pravu miraz više ne postoji kao pravni institut, već se radi o vlastitoj imovini žene koja ne postaje dio bračne stečevine.
znamo valjda što je DOTA ha ha ha
tambuRA
tambuRA
raspeLO
volontER
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.