Najave i komentari raznih događanja
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Re: Najave i komentari raznih događanja
Da je Jeka tada nosila minicu, sigurno bi brže hodala pa ne bi morala mijenjati rubac u hodu, a onaj što je dobacivao bi sigurno prolio mliko buljeći u minicu. 
Moš mislit kakav bi to modni detalj bio, minica i rubac
Nedavno sam u Slunju vidio jednu, na njoj hlače, buce, preko njih kiklja, pa bunda sa kapuljačom a na glavi 2 rubca, uh majke ti ja onako gledam, ovakvu modu nisam već dugo vidio, otkad je Bosa Kozić i njezina Nena otišle za Srbiju, vrag zna jesu li žive i di su se zaustavile

Nedavno sam u Slunju vidio jednu, na njoj hlače, buce, preko njih kiklja, pa bunda sa kapuljačom a na glavi 2 rubca, uh majke ti ja onako gledam, ovakvu modu nisam već dugo vidio, otkad je Bosa Kozić i njezina Nena otišle za Srbiju, vrag zna jesu li žive i di su se zaustavile
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Što fali minici i rupcu u kombinaciji, kad su noge dobre a uši klempave
Armanijeva baba je sigurno isto nosila rubac, a da je on gledao te dvije što su otišle prema Srbendi, možda bi mu sinula kakva zamisao pa bi otišao za njima.
Armanijeva baba je sigurno isto nosila rubac, a da je on gledao te dvije što su otišle prema Srbendi, možda bi mu sinula kakva zamisao pa bi otišao za njima.
Neznam jel ti poznaješ Bosu i njezinu Nenu? Zbilja, možda Jure il neko ima kakvu fotku di se vide njih dvije, al sumnjam? Prije rata su skoro svaki ponedjeljak dovodile nešto u sajam prodat, il mršave odojčiće il kakve junčiće, a to sve drlavo da Bog sačuva, a Bosa onakva kako sam već opisao, buce, hlače, kiklja, 2 rupca a nena traperice u bucama i rubac na glavi, ispod rubca crne kose, razdjeljak po sredini a ona se rumeni "ko jabka", al u računu nebi je vrag prevario, moš mislit da su bile prava atrakcija i oko njih je uvijek bila gužva 
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Ne znam te face, ali tvoja zadnja rečenica govori da inteligentna žena privlači više pozornosti od onih u minicama, koje pak privlače pozornost kratkotrajno i dok ne progovore. 
A da su Bosa i Nena bile inteligentne
nemoj me nasmijavat, kad idu u sajam prodat odojke, a nisu imale kola, onda zavežu krmaču za nogu pa ju gone pred sobom a praščiće puste da idu za njom, moš mislit, iz Stare kršlje ili Jamara gonit krmaču pred sobom u Rakovac u sajam, a koda ju sad gledam kako vuče (isto pješice) 2 volićka oni nemaju skupa 120 kila, a na njima dlaka ko oni jakovi na sjevernom polu, a Nena vuče naprijed a Bosa gura od zada, moš mislit kakvi su bili kad ih je Nena mogla vuć 
Brankogoe je napisao/la:branko je napisao/la:Dakle, kao što sam napisao, danas u 16h bila je Berma (Krizma) u crkvi u Drežniku za župe Drežnik Grad, Rakovicu i Vaganac, bilo je jako lijepo, srećom nije bilo jako vruće pa niko nije pao u nesvjest, što je redovna pojava gotovo svaki put kad je kakva gužva u crkvi, ja sam već navikao na to pa se i ne obazirem. Bila je puna crkva naroda, a što je i za očekivat, najviše mladih, Berma je inače jedna od rijetkih prilika da mlađi u velikom broju ispune crkvu. Nažalost negdje sam pročitao da je Berma svečani izlazak iz crkve, a što je još tragičnije je to da je to dobrim djelom istina, al eto, hvala Bogu pa jedan dio i ostane u Crkvi a ovi drugi (kako kaže palivatra) ostanu "jednom nogom u crkvi"
Bio je i naš Đuro, bio je kum, al neznam zašto nije slikao, u stvari slikao je al nije još stavio ovdje. Kad buduslike onda ćete i vidjeti kako je bilo
Zasto su decki u prvim redovima a Cure otraga
Dali Vasi svecenik ima strah ili oponasa neke Istocne zemlje.
Mene kao muskarca to nekako uslo u oko tu nesto nestima u tako modernom Turist mjestu Cure otraga decki u Prvi red
Nee, nije tako, dečki su bili lijevo, cure desno, to samo sad za ovu prigodu, inače sjedi (ili stoji) gdje ko hoće, prije, za vrijeme župnika Bogovića, muški su sjedili u klupama odjeljeni od žena, čak kad smo pobjegli u ratu i poslije imali mise u Karlovcu i Zagrebu, iako tamo taj običaj naravno nije postojao, Vlč. Bogović je uveo pravilo da muškarci sjede odvojeni od žena, on je bio svećenik starog kova, i znam da je dolazio pod kritiku biskupa zbog nekih stvari koje je zadržao u crkvi a koje su (već) dugo bile naapuštene u crkvi, kao npr. stari obred sprovoda, pjevane zornice u bjeloj boji, zavjetne mise na oltaru okrenut leđima narodu... al Bogović do smrti nije odustajao od toga 
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Pa naravno da su bile inteligentne. To se vidi po ovome što si napisao. Da nisu, onda bi sjedile kod kuće i čekale da ti prasci sami odu u sajam, a ovako su se snašle po sustavu vuci-guraj (kao u onoj jednoj basni).branko je napisao/la:A da su Bosa i Nena bile inteligentne![]()
![]()
nemoj me nasmijavat, kad idu u sajam prodat odojke, a nisu imale kola, onda zavežu krmaču za nogu pa ju gone pred sobom a praščiće puste da idu za njom, moš mislit, iz Stare kršlje ili Jamara gonit krmaču pred sobom u Rakovac u sajam, a koda ju sad gledam kako vuče (isto pješice) 2 volićka oni nemaju skupa 120 kila, a na njima dlaka ko oni jakovi na sjevernom polu, a Nena vuče naprijed a Bosa gura od zada, moš mislit kakvi su bili kad ih je Nena mogla vuć
Odrednica inteligencije se ogleda u sposobnosti rješavanja nekog problema. Bome, mnoge današnje dame ne bi znale kako prasce dostaviti u sajam da nemaju sredstava osim sustava vuci-guraj. "Uhranjenost" možda ima veze s "bogatstvom" ispaše
Ma, one su sasvim sigurno imale novaca, i to vjerujem dosta, imale su preko 100 ovaca, nekakvih kravica valjda 50, krmače... a Bosa je dolazila u gostionu i prosila ko će joj platit čašu vina ili što već, a nije htjela sama platit, živjele su vrlo loše, a neznam kud su sa novcima, uglavnom su stalno nešto prodavale. Sjećam se da je Nena (a Nena je bila cura od oko 25 - 30god.) došla je kod zubara i pita koliko košta što joj izvadi zub, zubar kaže, neznam sad koliko, jer je injekcija skupa, a Nena od prve odmah kaže da ga vadi bez injekcije, zubar nije htio al na kraju joj je ipak izvadio, a ja sam siguran da je imala novca za platit tu injekciju 
Stari G(r)ad je napisao/la:Pa naravno da su bile inteligentne. To se vidi po ovome što si napisao. Da nisu, onda bi sjedile kod kuće i čekale da ti prasci sami odu u sajam, a ovako su se snašle po sustavu vuci-guraj (kao u onoj jednoj basni).branko je napisao/la:A da su Bosa i Nena bile inteligentne![]()
![]()
![]()
Odrednica inteligencije se ogleda u sposobnosti rješavanja nekog problema. Bome, mnoge današnje dame ne bi znale kako prasce dostaviti u sajam da nemaju sredstava osim sustavavuci-guraj. "Uhranjenost" možda ima veze s "bogatstvom" ispaše
![]()
branko je napisao/la:Ma, one su sasvim sigurno imale novaca, i to vjerujem dosta, imale su preko 100 ovaca, nekakvih kravica valjda 50, krmače... a Bosa je dolazila u gostionu i prosila ko će joj platit čašu vina ili što već, a nije htjela sama platit, živjele su vrlo loše, a neznam kud su sa novcima, uglavnom su stalno nešto prodavale. Sjećam se da je Nena (a Nena je bila cura od oko 25 - 30god.) došla je kod zubara i pita koliko košta što joj izvadi zub, zubar kaže, neznam sad koliko, jer je injekcija skupa, a Nena od prve odmah kaže da ga vadi bez injekcije, zubar nije htio al na kraju joj je ipak izvadio, a ja sam siguran da je imala novca za platit tu injekciju
Zar ih poznaješ
, a jesu dolje nešto kupile il su klošarice
A ovce? Ovce proživjele sudbinu ko i sve u ratu, znaš kako kaže naš narod: Teško zemlji kuda vojska prođe, i djevojci koja sama dođe
A ovce? Ovce proživjele sudbinu ko i sve u ratu, znaš kako kaže naš narod: Teško zemlji kuda vojska prođe, i djevojci koja sama dođe
branko je napisao/la:Zar ih poznaješ![]()
![]()
, a jesu dolje nešto kupile il su klošarice
![]()
![]()
![]()
![]()
Citala sam kanjigo ili bolje receno kratku Biografiju od Gojka Rakica "sin pok.Ostoje Rakica" sada zivi u Australiji pa je u toj knjigi jadikovao koliko je
njegovog naroda pobjeglo u Indiju, neki Bozic, Kozic jos tu iz Grabovca.
-Srdan Kotur je ist tako nesto pisao i trzio ljude koji su otisli u Indiju .
Dalje pisu da je to njihova tz."obecanja zemlja" kao Izrael za Jude...
To su ti duge price
Branco hvala za tako humor price.
Bok
A što ćeš, život ih piše
, ja ih samo prepisujem iz života 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.