Ne znam točno, kažu 100 kn/kg.branko je napisao/la:znaš li pošto je kila?
Najave i komentari raznih događanja
Re: Najave i komentari raznih događanja
JOJ sta ce reci vasi prijatelji zivotinja.......... Vasi zelnJurica je napisao/la:Ajde se požuri jer bi moglo nestati dok ti dođeš navečer, reže se i jede naveliko.
Ovo je zaista dobrobranko je napisao/la:Evo, bio ja na misi, bilo jako lijepo, i inače mi je u Rakovcu uvijek lijepo na misi, možda zato što dođe dosta naroda sa strane, naročito iz Slunja i okolice, bilo i danas puno naroda, biskup vodio misu (mislim, ovaj dio moram ja opisat jer ovaj židov Jure i nezna kako crkva izgleda iznutra). Rakovčanke su jako lijepo uvježbale pjevanje tako da sam pomislio najprije da su došli odnekud kakvi gosti pjevat al onda prepoznam gore neke pa vidim da su domaće. Morao sam žurit kući odmah poslije mise jer imam još nekog posla a rada bih još naveče otić u zbor, pa da to sve stignem. Na povratku sam prošao dolje kroz centar i zaista vidim tamo di je Danijel napravio onu ljetnu terasu peče se junac, baš povelik, neznam kad je metnut i kad će biti gotov al još ništa ne režu od njega pa pretpostavljam da nije još pečen, valjda će bit do mraka gotov.
![]()
![]()
branko Hvala
branco Hvala
branko
E urselinko neboj se ti ovih "zelenih" oni se brinu o Korani a životinje su svima još uvijek draže ovako na ražnju
Inače eto prošao je i zbor Sv. Jelene, ja sam bio sinoć isto al koliko sam mogao primjetit da nije bilo baš nešto gužva (kao prijašnjih godina) neznam zašto. svirala je Oaza i bilo je veselo, neznam gdje mi se prijatelj Đuro zavukao kad ga nisam vidio, tražio sam ga tamo ispod šatora sa kotlovinom al nisam ga vidio, il je bio negdje okrenut leđuma da ga ne prepoznam
.
Danas je pravoslavni blagdan Preobraženja Gospodnjeg, zbor je u Mašvini, ko zna možda će Đuro tamo
.
Danas je vani paklenski vruće a ja evo pečem rakiju od cimbura, ove godine je baš dobra, vatam oko 7 litara a rakija ko duša, bolestan bi je pio, navraćalo mi se već nekoliko kušača
i naravno svima je dobra
Inače eto prošao je i zbor Sv. Jelene, ja sam bio sinoć isto al koliko sam mogao primjetit da nije bilo baš nešto gužva (kao prijašnjih godina) neznam zašto. svirala je Oaza i bilo je veselo, neznam gdje mi se prijatelj Đuro zavukao kad ga nisam vidio, tražio sam ga tamo ispod šatora sa kotlovinom al nisam ga vidio, il je bio negdje okrenut leđuma da ga ne prepoznam
Danas je pravoslavni blagdan Preobraženja Gospodnjeg, zbor je u Mašvini, ko zna možda će Đuro tamo
Danas je vani paklenski vruće a ja evo pečem rakiju od cimbura, ove godine je baš dobra, vatam oko 7 litara a rakija ko duša, bolestan bi je pio, navraćalo mi se već nekoliko kušača
Ja sam bio tamo kod Kole cijelo vrijeme, ne znam kako me nisi vidio ili me nisi htio vidjetibranko je napisao/la: Inače eto prošao je i zbor Sv. Jelene, ja sam bio sinoć isto al koliko sam mogao primjetit da nije bilo baš nešto gužva (kao prijašnjih godina) neznam zašto. svirala je Oaza i bilo je veselo, neznam gdje mi se prijatelj Đuro zavukao kad ga nisam vidio, tražio sam ga tamo ispod šatora sa kotlovinom al nisam ga vidio, il je bio negdje okrenut leđuma da ga ne prepoznam.
Danas je pravoslavni blagdan Preobraženja Gospodnjeg, zbor je u Mašvini, ko zna možda će Đuro tamo.
Ne znam kad si ti bio ali bila je stvarno velika gužva što je neočekivano za radni dan, fajront je bio oko pola 3 a šatori puni. Večeras je također fešta pa tko se nije umorio od jučer neka navrati.
pa baš sam se kod Kole dugo zadržao i istezao vrat nebi li te vidio al nisam te zapazio, pa oko 10 i poslije opet, al nisam dugo ostao, popio 2 pove dolje niže i nešto poslije 11 otišao kući
stari-grad---- gdje si

.
i naravno svima je dobra[/quote]
branco jos uvjek na pecenju
branco jos uvjek na pecenju
Ma pusti ga k vragu, imam neki kotal (nije neki, baš je dobar), kotal onaj starinski, od vagana, pa tu susjedima i ovima bližima ispečem, a udarile ove vrućine pa se i nemože ništa drugo radit nego peć rakija. Imam još danas i sutra pa možda završim, juče bilo baš dobro, pekao kod kovačovih a Joža prednoć napravio kotlovinu, nešto piletine i svinjetine, pa još puno povrće i krumpira, za prste polizat, došli i susjedi pa nas se na kraju sabralo baš čitavo i bilo veselo, samo što ćeš, po novom običaju, peče se rakija a pije se piva 
Ovih dana sam jako puno u poslu u groblju, danas sam pak bio u Karlovcu na lječničkom za posal, nisam htio ništa tamo glumit nego sam se pravio da je bolje stanje nego što i je, a baš me zavraga ova desna peta jutros bolila, al kad sam si malo bolje razmislio, zaključio sam da mi je najbolje se vratit na ono isto radno mjesto di sam i bio, tamo je doduše klizno radno vrijeme, dakle kako dolaze cisterne tako se i prerađuju, imaju doduše tankovi za možda 200 - 300 tisuća litara da se može spremit al glavnom se prerađuje čim dođe, tako da se radi jedan tjedan ujutro drugi naveče, a uvjek postoji mogućnost zamjene smjene, ima ovih derana kojima paše radit ujutro a da su naveče slobodni, pa ja to iskoristim i mjenjam smjenu pa preko dana radim u groblju a naveče idem u mljekaru, nadam se da će tako biti i sad.
Sutra ako Bog da idemo na Udbinu, od nas ide autobus, neznam ide li iz Rakovice, a ko zna ide li ovaj naš židov Đuro, on voli ovako dosta slikat pa bi bilo dobro da dođe i malo poslika, koliko znam poslije mise će Tomson imati koncert pa ćebiti još i ljepše, ja sam išao do sad svaki put i mogu reć da je ona crkva gore stvarno na ponos i diku Hrvatskoga naroda

Sutra ako Bog da idemo na Udbinu, od nas ide autobus, neznam ide li iz Rakovice, a ko zna ide li ovaj naš židov Đuro, on voli ovako dosta slikat pa bi bilo dobro da dođe i malo poslika, koliko znam poslije mise će Tomson imati koncert pa ćebiti još i ljepše, ja sam išao do sad svaki put i mogu reć da je ona crkva gore stvarno na ponos i diku Hrvatskoga naroda
Kao što sam i najavio ovdje, jučer smo išli na Udbinu gdje je bila posveta crkve Hrvatskih mučenika. Bilo je jako puno naroda, pošto je bilo jako vruće sav se narod povukao gore u onaj park pa je izgledalo da nema nego parsto ljudi, a u stvari bilo je puno, doduše čini mi se puno manje nego lani al u svakom slučaju više nego se to moglo vidjet na TV-u. Pošto se radilo o posveti crkve i oltara, stoga misa nije mogla biti vani nego unutra (zbog same tehnike mazanja svetim uljem i škropljenja svetom vodom zidova crkve i paljenja tamjana na oltaru...) Po meni bi bilo bolje da se posveta obavila neki drugi dan zbog duljine obreda a i gužve koja se tu stvara. U crkvu su pušteni samo oni sa akreditacijama ili propusnicama: u prvom redu političari... koji se mahom jedva znaju i prekrižit, onda kad su vidjeli koji je vrag otvorili su vrata širom i pustili dio vjernika u nutra, ja sam bio gore nasuprot oltara na cesti, poslije kad sam vidio da pustaju (i) vjernike u crkvu, sišao sam dolje i pošao u crkvu al na vratima taman predamnom su prestali pustat unutra tako da smo ostali vani na vanjskim vratima nas dosta, a i to je bilo pacijenata da Bog sačuva, jedna baba ortvorila kišobran i zaklonila vidik svima nama, ja sam samo gledao kako će nekomu iskopat oko sa onim kišobranom, i neda se ona maknut nikako, uzalud smo joj svaki čas svako sa jedna strane potezali kišobran, al ipak je upalilo pa se baba makla naravno uz psovke i ljutnju, a druga pak se pokušala progurat pored osiguranja unutra jer da ju Majka božja gleda sa slike i da ju puste unutra. Ajd poslije su nas pustili do drugih vrata pa sam stajao u hladu i bilo je baš dobro. Nakon mise po obočaju počeli su propovjedat političari a meni došla sila za veliku nuždu pa sam brže otišao gore di i većina vjernika, naručio si pola kile janjetine i pivu i slavio, nije mi bilo Đure da i njega počastim
Samo da kažem da je iz Drežnika išao autobus, iz Slunja 3 iz Cetingrada 2 a jedino iz Rakovice ni jedan, ja sam doduše vidio 2 Rakovčana gore a čuo sam da ih je bilo 15? neznam otkud su nabrojili baš 15 a možda otud jer su se ta 2 koji su mi rekli da ih je 15 malo ljulali i saplićali jezikom pa možda im se poduplalo
al uglavnom nije bilo organiziranog odlaska iz Rakovice, a vidio sam još i puno Drežničana koji su išli svojim autima da sam se čisto začudio koliko ih je došlo 
PS. Gledam danas na TV-u prikazali Udbinu od juče, pa se taman vidi Pero (Rakovački župnik) kako ispovida jednog čovjeka u onom parku (di se i inače ispovida kad je ovo veliko slavlje )
a Pero se nakostrešio i razmava rukama koda će se tući, ja samo čekam kad će se počepušat, ala jadan čovjek, bome će imat o čemu pričat 
Samo da kažem da je iz Drežnika išao autobus, iz Slunja 3 iz Cetingrada 2 a jedino iz Rakovice ni jedan, ja sam doduše vidio 2 Rakovčana gore a čuo sam da ih je bilo 15? neznam otkud su nabrojili baš 15 a možda otud jer su se ta 2 koji su mi rekli da ih je 15 malo ljulali i saplićali jezikom pa možda im se poduplalo
PS. Gledam danas na TV-u prikazali Udbinu od juče, pa se taman vidi Pero (Rakovački župnik) kako ispovida jednog čovjeka u onom parku (di se i inače ispovida kad je ovo veliko slavlje )
Ja gledao malo na televiziji, te gore u parku nisu ni prikazali, samo one ispred crkve, stvarno izgledalo da ima malo ljudi.
Esi li sluša Thompsona ?
Esi li sluša Thompsona ?
Naravno da sam sluša, bilo je jako lijepo, došao sam do zaključka (još davno a sad sam samo potvrdio) da je on pravi božji dar za Hrvatski narod i na svoj način Božji poslanik da predivnim pjesmama širi ljubav mir i svetu vjeru među nama, a nažalost neki nedobronamjerni ga zloupotrebljavaju za sebe pa iskrivljuju njegovo dobro i dolazi na loš glas a u stvari je sama dobrota
Što se tičeprenosa na TV-u, to sam si moga i mislit da će im to dobro doć što se raja nevidi pa će reći da nikoga nije ni bilo
Što se tičeprenosa na TV-u, to sam si moga i mislit da će im to dobro doć što se raja nevidi pa će reći da nikoga nije ni bilo
branko je napisao/la:Ovih dana sam jako puno u poslu u groblju, danas sam pak bio u Karlovcu na lječničkom za posal, nisam htio ništa tamo glumit nego sam se pravio da je bolje stanje nego što i je, a baš me zavraga ova desna peta jutros bolila, al kad sam si malo bolje razmislio, zaključio sam da mi je najbolje se vratit na ono isto radno mjesto di sam i bio, tamo je doduše klizno radno vrijeme, dakle kako dolaze cisterne tako se i prerađuju, imaju doduše tankovi za možda 200 - 300 tisuća litara da se može spremit al glavnom se prerađuje čim dođe, tako da se radi jedan tjedan ujutro drugi naveče, a uvjek postoji mogućnost zamjene smjene, ima ovih derana kojima paše radit ujutro a da su naveče slobodni, pa ja to iskoristim i mjenjam smjenu pa preko dana radim u groblju a naveče idem u mljekaru, nadam se da će tako biti i sad.
Sutra ako Bog da idemo na Udbinu, od nas ide autobus, neznam ide li iz Rakovice, a ko zna ide li ovaj naš židov Đuro, on voli ovako dosta slikat pa bi bilo dobro da dođe i malo poslika, koliko znam poslije mise će Tomson imati koncert pa ćebiti još i ljepše, ja sam išao do sad svaki put i mogu reć da je ona crkva gore stvarno na ponos i diku Hrvatskoga naroda![]()
branco also dobar povratak u radni svijet, i zadrzi svoj Humor .
Bog
Ajme majko sveta al danas grije, ki na povećalo, ja bio u Vagancu neki grob radio, molio me Ive Štrk da mu napravim grob (žena mu pred ključem pa da ne ide u golu ledinu) ajd, ostavim grobnicu u Drežniku i počmem jutros njemu. Bilo dobro dok je bilo nekog lada od onog bora velikog, a poslije pripeklo da je sa mene curio znoj ko kad se čvarak cjedi, uzalud sam se svaki čas brisao al nije pomoglo, a zemlja suva i tvrda da odavno nisam vidio tako suve zemlje, a od nervoze nisam nikako mogao ni uvinklat grob, na kraju mi i osta onako neuvinklan, bježi za 4cm, al bome ga sad ne razvaljujem, nek ga klesar ispravlja, samo molim Boga da ova ne umre do sutra da uspijem zalit barem grob a staza ako i ne bude odma, može i poslije
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.