Najave i komentari raznih događanja
Re: Najave i komentari raznih događanja
Jesmo ovo što se puni u Zagrebu u Dukatu a sutra valjda počinju punit kod nas, danas bila proba na vodu a vidim na rasporedu da je sutra cjela smjena pa mislim da će sutra počet 
Jučer (u ponedjeljak) palo 35-40 cm snijega, padalo cijeli dan u ponedjeljak i dio noći na utorak, kod nas će biti bijeli Božić 
Prigodno prilažem "Dnevnik Muje u Kanadi"
http://www.brija.com/forum/index.php?topic=2288.0
Bome pune li jugo noš od bjelog božića, mad gledam tamo vremensku prognozu za par dana unaprijed na onoj stranici "Forum aerodrom Željava"" pa viidim da bi moglo bit hladno sve do Božića, dakle mogao bi se snijeg i zadržat 
"Dnevnik od Muje u Kanadi" zaista je dobar. Mujo i snijeg kao Hrvati sa svojimJurica je napisao/la:Jurica Jučer (u ponedjeljak) palo 35-40 cm snijega, padalo cijeli dan u ponedjeljak i dio noći na utorak, kod nas će biti bijeli Božić
politicarima......
A ti se brate zakačila za te političare pa nikako se odlipit od njih, sad je gotovo, nećese ponavljat izbori zato što se tebi ne sviđa izborni rezultat, moš ti se durit kolko oćeš al sad je prošlo, čekaj najprije da vidiš kakvi će ovi biti pa onda reci, nemoj unaprijed.
Tako je odmoje sestre mali (vraga mali, ima već 20 g.) ljetos zore višnje i ja govorim njemu kako ćemo brati višnje i praviti sok, a on meni kudi te višnje i viče kako to neće valjat, kako je to bez veze, kako samo gubimo vrijeme i mučimo se i da te višnje treba sve posjeć... e kad ja pobrao višnje i uradio sve po receptu, napravio jedno 30 litara soka, a uh probao on jednu ala, finoooo, pa udri po onom soku, pa sve nemože vjerovat da može bit tako fin sok od višnje da sam ga ja napravio, odmah se zagrijao da sam morao ić kopat jame jesenas da posadimo još (barem) 10 višanja
Tako je odmoje sestre mali (vraga mali, ima već 20 g.) ljetos zore višnje i ja govorim njemu kako ćemo brati višnje i praviti sok, a on meni kudi te višnje i viče kako to neće valjat, kako je to bez veze, kako samo gubimo vrijeme i mučimo se i da te višnje treba sve posjeć... e kad ja pobrao višnje i uradio sve po receptu, napravio jedno 30 litara soka, a uh probao on jednu ala, finoooo, pa udri po onom soku, pa sve nemože vjerovat da može bit tako fin sok od višnje da sam ga ja napravio, odmah se zagrijao da sam morao ić kopat jame jesenas da posadimo još (barem) 10 višanja
ovo je zaista dobro, mozez se nasmijatJurica je napisao/la:Jučer (u ponedjeljak) palo 35-40 cm snijega, padalo cijeli dan u ponedjeljak i dio noći na utorak, kod nas će biti bijeli Božić
![]()
![]()
![]()
![]()
branco sta je sa Anegdotom
Zima ,snijeg, duge noci bas vrijeme sa Anegdote,
Cuj kako je prosao sud sa susjedom i onim "psom" sta je lajal na turiste
Bok
Zima ,snijeg, duge noci bas vrijeme sa Anegdote,
Cuj kako je prosao sud sa susjedom i onim "psom" sta je lajal na turiste
Bok
Ma joj kuma, radim svaki dan i jako mi je teško na poslu, ajd danas sam evo slobodan pa sam se malo dobio a inače mi nije do ničega
Pa čuj, sa susjedom sam se pomirio, nije da smo sad ono nešto al pružimo si ruku u crkvi i onako nešto kad trebamo rečemo si, popustila ona, popustio ja. Ona se malo previše zanila kad je tamo išla optuživat, a nije promislila da su 3 ili 5 tisuća kuna ogromni novci za onoga ko ima plaću možda 2500 i od te plaće treba živjet i sad si ti promisli kako ćeš platit kaznu. Čuj ja sam smislio takvu obranu i branio se tako da se obranim a ne da nekoga zadivim, čim smo došli do suda znači da je neki vrag kriv, ja sam njoj to lijepo rekao; Sanadera brani 5 advokata, ne zato što je prav, nego zato što je kriv, i sad, kome će sud povjerovat, u ovom slučaju ja sam bio uvjerljiviji, a sudica je konstatirala na kraju da smo to jutro sagnali u sudnicu i Boga i svece i misu i pričest i i svi se kleli da mogu na misu i na pričest i svi se križali (čak se na kraju i sudica prekrižila) a na kraju ipak nije bilo dokaza pa je sud oslobodio babu Lucu krivnje i zaključio da nema dokaza da je to njezin pas. I eto ti sad, mi opet moramo jedni sa drugima živjet i nedaj bože potrebe i kakve preše a gdje ćeš nego k prvom susjedu, to je oduvijek bilo i bit će da je bolji susjed nego devetero braće iza sedam gora. Zato su stariji uvijek učili nas mlađe da se susjedu treba žvakat 10 puta više nego bratu.
Pa čuj, sa susjedom sam se pomirio, nije da smo sad ono nešto al pružimo si ruku u crkvi i onako nešto kad trebamo rečemo si, popustila ona, popustio ja. Ona se malo previše zanila kad je tamo išla optuživat, a nije promislila da su 3 ili 5 tisuća kuna ogromni novci za onoga ko ima plaću možda 2500 i od te plaće treba živjet i sad si ti promisli kako ćeš platit kaznu. Čuj ja sam smislio takvu obranu i branio se tako da se obranim a ne da nekoga zadivim, čim smo došli do suda znači da je neki vrag kriv, ja sam njoj to lijepo rekao; Sanadera brani 5 advokata, ne zato što je prav, nego zato što je kriv, i sad, kome će sud povjerovat, u ovom slučaju ja sam bio uvjerljiviji, a sudica je konstatirala na kraju da smo to jutro sagnali u sudnicu i Boga i svece i misu i pričest i i svi se kleli da mogu na misu i na pričest i svi se križali (čak se na kraju i sudica prekrižila) a na kraju ipak nije bilo dokaza pa je sud oslobodio babu Lucu krivnje i zaključio da nema dokaza da je to njezin pas. I eto ti sad, mi opet moramo jedni sa drugima živjet i nedaj bože potrebe i kakve preše a gdje ćeš nego k prvom susjedu, to je oduvijek bilo i bit će da je bolji susjed nego devetero braće iza sedam gora. Zato su stariji uvijek učili nas mlađe da se susjedu treba žvakat 10 puta više nego bratu.
Danas je blagdan Sveta Tri Kralja, u Drežniku je misa u podne i bit će blagoslov vode. Danas počinje i blagoslov kuća u župi Drežnik Grad, popodne će vlč. ići od Pavlića, (od starog grada) pa oko crkve do Marka Kekića, sutra kroz Brdine i do Sokaka...
Lijepo je vrijeme, drži jugo i snijeg je otišao pa ću popodne možda malo u šetnju
Lijepo je vrijeme, drži jugo i snijeg je otišao pa ću popodne možda malo u šetnju
Jurice, kakvo je ono okupljanje bilo kod Drage Rendulića u kafiću u petak navečer? Možda i branko zna.
I reci mi još, 'el tako da onaj novi nogostup malo zeza kad autom skrećeš gore prema školi?
I reci mi još, 'el tako da onaj novi nogostup malo zeza kad autom skrećeš gore prema školi?
Turnir u beli, sad u ovim "zimskim" mjesecima to je učestalo u kafićima, svako malo je u nekom drugom kafiću.Geronimo je napisao/la:Jurice, kakvo je ono okupljanje bilo kod Drage Rendulića u kafiću u petak navečer? Možda i branko zna.
Nogostup je takav kakav je, malo ga je bilo teže izvesti zbog ceste D1 i parkirališta pa je napravljen neki kompromis, malo je zeznuto skretanje ali mi domaći smo se već naučili, može i preko njega, nije visok
Evo nešto i za naše Švicarce

Ovih dana (konačno) stegla ona prava zima, sniga vrlo malo al zato puše ona odvratna bura istočnica (sibirka), kako kaže naš narod: brije na suvo tj. kad ideš po buri nekud pa uđeš u kuću samo pređeš rukom po licu i dlake same otpadnu
, vele ljudi: okreni joj (buri) desni obraz - da spasiš lijevi, i još se kaže da kad puše ta bura: tad se lože kundaci i kotači
, moš mislit kako je se ta bura urezala u ljude kad su o njoj toliko rekli. Tako sam i ja neki dan pored centralnog postavio u kuhinju još jednu peć (onu od obnove) i naložio, sad je tek u kući toplo, a inače je bilo nevjerovatno zima, iako je peć (centralno) ložena cjelu noć i klapna podignuta na najviše al ujutro prozori zamrznuti
, i moš mislit mene baksuza, naložili mi peć popodne kad odmah uveče oko 7 zapalio se dimnjak, ja onako da napravim doživljaj za malog bratovog unuka pa da to bude kao nešto veliko - pozovem vatrogasce, i sad ono sve mi daju upute i kao bi nebi došli al dođu oni iz Slunja, naravno nije to bilo tako strašno, malo izvade onaj žar i za čas se dimnjak ugasio, al tek onda uslijedilo ono najgore, dođe moj brat i saspe name zor do koju sam p.... maternu zvao vatrogasce i kaže mi da ću sad morat platit njihov izlazak
ja ostao skamenjen, ni na kraj pameti mi nije bilo niti su mi oni rekli da ja plaćam njihov izlazak, a da stvar bude gora, naši vatrogasci isto tako izlaze na požare i ako je požar tu u blizini onda oni iz Slunja zovu naše da idu na takav (manji) požar, a još gora stvar od svega je što je dežurni vatrogasac u Drežniku ovih dana moj brat Stipa (jer je Jura otišao nešto u Njemačku) al i oni budale nisu o tome obavjestili ove u Slunju pa ovi nisu mogli dozvat Juru nego sami došli
Sad si ja molim boga jer nisu ništa pisali onu veče niti su uzeli adresu nego sam im se ja samo lijepo zahvalio i počastio ih rakijom, molim se bogu da mi ne pošalju račun, jer ću bankrotirat skroz na skroz

Sad si ja molim boga jer nisu ništa pisali onu veče niti su uzeli adresu nego sam im se ja samo lijepo zahvalio i počastio ih rakijom, molim se bogu da mi ne pošalju račun, jer ću bankrotirat skroz na skroz
E moj rođače,ni tebi lako..
U utorak ujutro u Vagancu je izbio požar u kuću onih Bosanaca što žive u kući pokojnog Nede Popovića u Donjem Vagancu, dobri ljudi al malo aljkavi što se tiče djece (uostalom kakvi su bili i naši roditelji, djeca odaju cestom, baš njih briga, higijena ih baš ne zamara al svejedno su veseli i simpatični), i eto, desilo se ono što je bilo i za očekivat, žena naložila peć i otišla u selo (jer dvori Boju Markovu pa mora svako jutro k njoj a muž otišao na posao na farmu u Sadilovac) djeca od 5 i 2 god. ostala sama u kući (starija mala bila u školi 1. razred)i izgleda zapalila neki papir u peći al papir pao na pod... i naravno izbio požar. Srećom naišla susjeda Mara (Kravca) pa brže vikala i zvala susjedu Violetu i Olgu i dolete i drugi, Violeta uvati zraka vani pa uleti u kuću, najprije nije vidila nikoga al onda opet iziđe van i ponovo uvati zraka i uleti unutra i nađe dicu gdje se zatvorila u kupaonicu, izvuče malu paonda opet uleti unutra i nađe i malog na podu, jedva živ, brže mu Mara davala umjetno disanje i povrati ga, uto onda došli Hitna i vatrogasci i tako spase da se nije zapalio krov. Jadni ljudi, sad su se smjestili kod Boje Markove i Ive, al bilo bi najbolje da im se osposobi kuća da se mogu vratit natrag. Osvemu ovome se može pročitat na Slunjskom dekanatu a i na vjestima i "crnoj kroniki"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.