Što ima novog u Drežnik Gradu
Re: Što ima novog u Drežnik Gradu
Jučer je u Rastovači umro Ivan (Ica) Špehar 55g. Žena mu Jelka (Miće Budžana sestra) a ima sedmero djece, neznam svima imena a imao je i još jednog sina Marija koji je poginuo u saobraćajki prije par god. Sprovod danas u 17h na groblju u Drežniku.
Umrla je Bićanić Fanika iz Sadilovca u 89. god. žena pok. Polde i mama od Ivana, Nade, Zlatka i pok. Marjana. Sprovod je sutra u 16 h na groblju u Drežniku
Nažalost opet tužna vijest: Jutros je poginuo u saobraćajnoj nesreći Josip Krizmanić 18g sin Ade i Natalije iz Irinovca, vjerovatno proklizao na klizavoj cesti i zabio se u Brljin zid, čini mi se da je na mjestu bio mrtav. Kakva tragedija za sve a kamo li za njegove roditelje i rodbinu naročito stoga što je dečko bio jako jako dobar. Sahrana će vjerovatno biti u petak

Neka mu dragi Bog da pokoj dusi.
Neka Bog bude milostiv Josipu i svima nama gresnicima.
Josipe pocivaj u miru, tvojoj obitelji iskrena sucut .
Josipe pocivaj u miru, tvojoj obitelji iskrena sucut .
Nažalost opet tužna vjest, jučer je u Irinovcu umrla Marija (Patrova) rođ. Pavlić u 50.god. nakon duge i teške bolesti, sahrana je danas u 16h na groblju u Drežniku
Branko. Imas li ti kakvu drugu vijest osim tko je umro. Daj napisi i tko se rodio, tko se vjencao tko je koga prevario.
Čuj, o tome ko se rodio slabo znam, obično čujem sa velikim zakašnjenjem pa bi bilo glupo pisat o nečem što je bilo prije par mjeseci, evo večeras je Dražen Malkoč iz Lipovače krstio 2. djete, neznam jel sin ili dite, ovaj stariji je sin
A kad bi počeo pisat ko je koga prevario ili ostavio, sastavio... uh morao bi samo sjedit i pisat i još nebi stigao sve napisat (mislim na ono što se zna a di je tek ono što se nezna uhaaaaj
)
A kad bi počeo pisat ko je koga prevario ili ostavio, sastavio... uh morao bi samo sjedit i pisat i još nebi stigao sve napisat (mislim na ono što se zna a di je tek ono što se nezna uhaaaaj
Prvo kad bi pisao tko je koga prevario jurica bi ti morao dati honorar jer bi forum postao posjecen a i mnoge babe od 80 godina pocele bi surfati internetom
. No postoji druga opasnost a to je da zbog toga ne bi smio izlaziti iz kuce jer bi te netko mogao docekati u mracnom kutku sa nekakvom letvom. 
Jutros pao prvi snijeg ove jeseni, nema ga puno al dosta da najavi zimu, stari ljudi kažu kad padne rano prvi snijeg da će prava zima doći kasnije, prošle godine čini mi se da je prvi snijeg pao 17. 10. il čak koji dan ranije a gore od Vrela prema Otočcu bilo ga oko 20cm pa su ralice imale posla a poslije skoro do Božića bilo lijepo a i inače zima bila jedna od blažih.
Sjećam se da je 2000-ite god. snijeg pao 8. 10. ujutro ga bilo 10-ak cm a 1997. 27. 10. cjeli dan padao snijeg i to ga bura nosila ko usred zime al zemlja bila topla pa ga brzo gutala tako da se nije zadržao duže, to pamtim zato što je taj dan pokopan Hodak Ante (Anta Belić) a ja kopao grob
Vidjet ćemo kakva će bit ova godina.
U Vagancu je umrla Boja Cindrić (Markova) u 72.god. nakon duge i teške bolesti. Pokop je danas u 14,30 u Vagancu
Sjećam se da je 2000-ite god. snijeg pao 8. 10. ujutro ga bilo 10-ak cm a 1997. 27. 10. cjeli dan padao snijeg i to ga bura nosila ko usred zime al zemlja bila topla pa ga brzo gutala tako da se nije zadržao duže, to pamtim zato što je taj dan pokopan Hodak Ante (Anta Belić) a ja kopao grob
U Vagancu je umrla Boja Cindrić (Markova) u 72.god. nakon duge i teške bolesti. Pokop je danas u 14,30 u Vagancu
branko je napisao/la:Jutros pao prvi snijeg ove jeseni, nema ga puno al dosta da najavi zimu, stari ljudi kažu kad padne rano prvi snijeg da će prava zima doći kasnije, prošle godine čini mi se da je prvi snijeg pao 17. 10. il čak koji dan ranije a gore od Vrela prema Otočcu bilo ga oko 20cm pa su ralice imale posla a poslije skoro do Božića bilo lijepo a i inače zima bila jedna od blažih.
Sjećam se da je 2000-ite god. snijeg pao 8. 10. ujutro ga bilo 10-ak cm a 1997. 27. 10. cjeli dan padao snijeg i to ga bura nosila ko usred zime al zemlja bila topla pa ga brzo gutala tako da se nije zadržao duže, to pamtim zato što je taj dan pokopan Hodak Ante (Anta Belić) a ja kopao grob![]()
branco -hvalabranko je napisao/la:Jutros pao prvi snijeg ove jeseni, nema ga puno al dosta da najavi zimu, stari ljudi kažu kad padne rano prvi snijeg da će prava zima doći kasnije, prošle godine čini mi se da je prvi snijeg pao 17. 10. il čak koji dan ranije a gore od Vrela prema Otočcu bilo ga oko 20cm pa su ralice imale posla a poslije skoro do Božića bilo lijepo a i inače zima bila jedna od blažih.
Sjećam se da je 2000-ite god. snijeg pao 8. 10. ujutro ga bilo 10-ak cm a 1997. 27. 10. cjeli dan padao snijeg i to ga bura nosila ko usred zime al zemlja bila topla pa ga brzo gutala tako da se nije zadržao duže, to pamtim zato što je taj dan pokopan Hodak Ante (Anta Belić) a ja kopao grob![]()
Znaci zima je iu Rakovicu dosla.
Došla i bome se neda, snijeg padao 2 dana ko usred zime, u Drežniku ga bilo za dobar pedalj, ajd juče malo zatoplilo pa otišao al danas pak kiša cjelo jutro pa blato da se po groblju jedvo ide, al što se može, na groblje se mora otić bez obzira na vrijeme. Prije rata se nije išlo na groblje na Sve Svete nego na Dušni dan a to je sutra 2. 11. a sjećam se negdje 1980. da išla procesija u groblje na Dušni dan a snijeg bio skoro do koljena i padao cjeli dan, list nije bio pao sa drveća a poslije se sve zaledilo pa popucala mnoga stabla a u šumi bilo strašne štete, srne bježale ko lude iz šume od straha koliko su grane se lomile, popucale bandere i srušili se vodovi, nismo imali struje oko 10-ak dana a Lipovčani išli sami kopat za nove bandere jer nisu imali struje možda i 15 dana jer električari nisu mogli stić na sve koliko je štete bilo a poslije se proljepšalo i još se pšenica sijala i išli u kratkim rukavima... 
Nažalost opet tužna vijest: U Vagancu je u 77. god. umro Đuka Čančar, žena mu Jelka a sinovi su im Vlč. Mile, pok. Ante, Ivica i Josip i kćeri Marica, Ankica i Brigita. Sprovod je sutra u 14h u Vagancu.
U Vagancu je u 82.god. umro Mile Knežević, žena mu Jeka a neznam kako mu se djeca zovu. Sahrana vjerovatno sutra jer mi se čini da je umro kod kuće a sad sam bio na Vagancu pa vidim da prođe Katić sa mrtvačkim autom tamo k njima, valjda vozi škrinju
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.