Dreznik grad 1964 godine

Teme isključivo vezane uz rakovački kraj
Odgovori
Sinisa
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Re: Dreznik grad 1964 godine

Post Postao/la Sinisa » 23 sij 2011, 12:47

slika
Ovo su svatovi Justini 04.08.1928 godine. Sjede: Prva s lijeva je Barica Kosanovic drugi bi mogao biti Nikola Kosanovic koji je ubijen 1935 do njega je Justa i do nje njezin muz onda dvoje nepoznatih pa pradjed Bogomir. Stoje prvi slijeva valjda Mile druga i cetvrta su Ida i Mira a treci je Zvonko koji je bio sudac u Karlovcu sin od Nikole predzadnja je tetka Milka i posljednji je Bozo. Moj djed nije bio.

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 24 sij 2011, 09:06

Sinisa je napisao/la:Danasnji slunjski zupnik je objavio i nekoliko knjiga ako se ne varam? Radi se o Mili Pecicu? Procitao sam zakopani dnevnik i zrtvoslov Slunja ili tako nekako. Znam da su Stimca ubile njemacke postrojbe ali me zanima koje. Jer je na tom dijelu bila 7.ss divizija Prinz eugen ali su oni u vrijeme njegova ubojstva vec bili dalje. Nadalje ako se ne varam tu je bila i 369. divizija koja je uglavnom bila sastavljena od hrvata u njemackim uniformama. Nastala iz 369. pukovnije. Znaci mene zanima koja je bila njemacka jedinica. To da li je bio komunista to je tesko no u to vrijeme stvarala se sirina tog pokreta pa su vec prilazili prilicno masovno pripadnici lijevog krila HSS-a poput Gazija, cikovica i drugih jer mnogi nisu htjeli biti pod stolom kako je to Macek rekao kad se veliki tuku mali pod stol. To jest politika cekanja. No to je jedna sasvim sira prica koja bas nema veze s temom. Meni je drago da postoji sjecanje na moje predke iako u Drezniku nema zivih potomaka. Takodjer mi je drago da su bili ispravni i posteni ljudi.
Možeš li i ti kao jedan od nasljednika zgrabiti komadić zemlje,,napravi malu vikendicu i dođi ponekad!
Danas je svijet mali!Tu si za par sati!A lijepo bi bilo,,,omirisati zrak predaka!
Mi smo kao djeca išli iz škole i zajebavali se,,zapalili travu!Tamo je paprat ili kako mi kažemo BUJAD i gadno je gorilo.Nosilo ravno prema njima!
Kasnije smo čuli da je jadni Nikola(valjda je on još bio živ tami,,a ne neki drugi Kosanović) plakao i gasio oko kuće da ne izgori!
I uspio ju je spasiti!
Nije bilo namjerno,,,dječurlija glupa!

Sinisa
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Sinisa » 24 sij 2011, 13:34

Ja nisam nasljednik. Moja djedovina je odavno otisla no to je druga prica. ono sto mogu je odrzati grob pa nek me jednog dana sahrane kod predaka.

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 24 sij 2011, 16:43

Kad već spominješ grob da ti rečem da za održavanje groba pokojnih Bogomira i Barice Kosanović trebaš se javit u općinu Rakovica na broj 047/784-101 tamo će ti reći sve dalje, a ja ću ti reći da godišnja naknada za taj grob iznosi 135 kn, a to možeš odmah sutra jer su uplatnice za ovu godinu već poslane

Sinisa
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Sinisa » 24 sij 2011, 17:01

Mogu u cetvrtak.

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 24 sij 2011, 17:42

Jesi siguran da je to Nikola? On je očito bio kum, a ovaj sa druge strane što sjedi bi mogao bivi Pubin susjed Petar Vuković a ova visoka žena što stoji pored Bože počešljana na razdjeljak bi mogla bit Jelka, Perina žena a Nikolina kćer, al mi Nikola djeluje premlad a tad je trebao imat 61g. a što misliš da nije to Polde Kosanović, Nikolin sin, a Ida, Mira i Jelka Poldine sestre i Zvonko brat, ovo je sigurno Mile što stoji prvi lijevo a ovaj desno od Zvonka mora biti Pubin sin jer jako liči Mili a ova u bjelpj haljini ispred Jelke jel to Milka Pubina kći?

Sinisa
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Sinisa » 24 sij 2011, 18:47

na razdjeljak bi mogla bit Jelka, Perina žena a Nikolina kćer,
Vrlo moguce.
a što misliš da nije to Polde Kosanović, Nikolin sin
Bas sam o tome i ja tako razmisljao jer sam nekako usporedjivao onu fotku ispred kuce i mislim da bi to bio on kako si i napisao
ova u bjelpj haljini ispred Jelke jel to Milka Pubina kći?
Nije. Jer je Milka bila starija od svih i udala se u Italiju.
slika
Ovo je Milka Kosanovic sa sinom za kojeg mi tvrdi majka kako je poginuo u abesiniji no tu meni godine ne stimaju jer ako je ova fotka nastala 1925 godine i dijete ima oko 3 ili 4 godine onda nije nikako oko 36 ili nesto kasnije mogao biti mobiliziran no oko 40 do 43 bi moglo biti no tad nije vise bila u pitanju abesinija.

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 24 sij 2011, 19:42

U svakom slučaju radi se o rođacima iz prvog koljena, jedna od ženskih bi trebala biti Ljuba, sestra od Jelke, polde... hn možda ova pored Jelke, a zar ovaj muški pored Zvonka nije Pubin sin?

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 24 sij 2011, 20:01

Prije su ljudi imali običaj napisati na slici iza tko je na slici pa možda slučajno imaš negdje sliku od Jelke (Kosanović) i Pere Vuković, to bi mi bilo jako drago vidjet, ako je ovaj desno od Jože taj Petar on bi trebao imat 47g. a Jelka 36, hm djeluju starije a ovaj brko pored Juste ako je Polde on bi trebao imat 32g
Neznam kako tebi al meni ova mala u bjeloj haljinici ispred Jelke liči na ovu u bjeloj haljini na onoj prvoj slici 1964.g

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 24 sij 2011, 21:27

E da, zašto spominjem toliko Jelku i Peru? Jelka je Nikolina kći a bila je udana za Petra Vuković, držali su gostionu i dućan, prvi susjedi od Pube i Barice, nisu imali djece, veliki dobrotvori, kupili veliko zvono 1926.g. za crkvu u Drežniku, Petar umro 1941. a Jelka 1972.g.

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 25 sij 2011, 15:27

Sinisa je napisao/la:Ja nisam nasljednik. Moja djedovina je odavno otisla no to je druga prica. ono sto mogu je odrzati grob pa nek me jednog dana sahrane kod predaka.
Imam predlog za tebe!
Tamo,,vrlo blizu bi mogao kupiti teren od sinova Jure Hodaka(Šlipera pokojnog) !On je ubijen u ovom ratu a sumnjam da će se ijedan sin gore vratiti!Kuća im je bila uz cestu prema Starom Gradu!Jedan od sinova(najmlađi ) ima stan u Kostreni!Tako je lako dobiti broj,,Milan Hodak Kostrena!

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 25 sij 2011, 20:46

Eh da ima love prije bi onda išao kupit valjda svoju pradjedovinu, odnosno onaj plac di je bila ova kuća što je na ovoj slici iz 1964. ili tamo negdje jer će sve ono uskoro "na bubanj". Stari su pomrli a ove mlade koliko vidim nije baš puno briga što će biti sa tom zemljom.
Pokojna Mica mi je pričala da je Polde na samrti izručivao svojim sinovima da ne prodaju nikome zemlje ni placeva tko se ne preziva Kosanović, htio je time spriječit da se imanje i prezime zatare u Drežniku, al znaš kako vele "Mrtvi izručuju, živi odlučuju"
Anita je svoj dio odmah prodala i tamo je sad kuća Mile Franjkovića
Pere je još za života počeo prodavati a kad je umro tj. poslije rata Karmela je prodala sve, lani je umro i Tujko a sumnjam da njegov Dražen zna išto o ovome
Nikola je isto umro u Petrinji prije nekoliko godina a sumnjam da će itko njegov tu išto zadržat
Sad je umro Tomislav (Tošo) i mislim da će i njegovi to prodat čim se pojavi kakav kupac, doduše Snježana nešto govori da će ona sebi zadržati 1 plac pa da bi kakvu vikendicu tu imala
A što mi tu možemo, jedino ovako da se otme koliko toliko zaboravu

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 25 sij 2011, 23:30

Za one koji neznaju, Sinišin pradjed Bogomir (Puba) nije živio dolje gdje i ostali Kosanovići nego njegovo imanje je bilo ono gdje sad živi Zlatko Sabljak i Mata, gdje je bio dućan do lani

Sinisa
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Sinisa » 27 sij 2011, 15:26

Koja je to gostioničarka Muža? Navodno je brat od mog pradjeda prodao svoj dio kuće toj gostioničarki.

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 27 sij 2011, 16:16

To je bila Ana a ja mislim da joj je nadimak bio Mužara ili muža, imala je kćer a zvala se Anka, pa kad bi išli kući pjevali bi ljudi:Sve sam svoje potrošio banke, kod Mužare i njezine Anke :--har

Odgovori

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.