Sinisa je napisao/la:Danasnji slunjski zupnik je objavio i nekoliko knjiga ako se ne varam? Radi se o Mili Pecicu? Procitao sam zakopani dnevnik i zrtvoslov Slunja ili tako nekako. Znam da su Stimca ubile njemacke postrojbe ali me zanima koje. Jer je na tom dijelu bila 7.ss divizija Prinz eugen ali su oni u vrijeme njegova ubojstva vec bili dalje. Nadalje ako se ne varam tu je bila i 369. divizija koja je uglavnom bila sastavljena od hrvata u njemackim uniformama. Nastala iz 369. pukovnije. Znaci mene zanima koja je bila njemacka jedinica. To da li je bio komunista to je tesko no u to vrijeme stvarala se sirina tog pokreta pa su vec prilazili prilicno masovno pripadnici lijevog krila HSS-a poput Gazija, cikovica i drugih jer mnogi nisu htjeli biti pod stolom kako je to Macek rekao kad se veliki tuku mali pod stol. To jest politika cekanja. No to je jedna sasvim sira prica koja bas nema veze s temom. Meni je drago da postoji sjecanje na moje predke iako u Drezniku nema zivih potomaka. Takodjer mi je drago da su bili ispravni i posteni ljudi.
Možeš li i ti kao jedan od nasljednika zgrabiti komadić zemlje,,napravi malu vikendicu i dođi ponekad!
Danas je svijet mali!Tu si za par sati!A lijepo bi bilo,,,omirisati zrak predaka!
Mi smo kao djeca išli iz škole i zajebavali se,,zapalili travu!Tamo je paprat ili kako mi kažemo BUJAD i gadno je gorilo.Nosilo ravno prema njima!
Kasnije smo čuli da je jadni Nikola(valjda je on još bio živ tami,,a ne neki drugi Kosanović) plakao i gasio oko kuće da ne izgori!
I uspio ju je spasiti!
Nije bilo namjerno,,,dječurlija glupa!