Teme isključivo vezane uz rakovački kraj
-
seliste
- Ozbiljan forumaš

Evo jedne vruće teme koja mi je pala na pamet:
Kriza je udarila na vrata i traže se svi mogući načini za uštedu novca. Jedna od od mogućih mjera je rekonstrukcija lokalne samouprave.
Hrvatska trenutno ima 124 grada i 426 općine: ukupno 550 upravno-teritorijalne jedinice. Neke od tih općina stvarno nemaju smisla i žive u potpunosti na račun države. Neznam kakvo je stanje u Općini Rakovica ali može se dogoditi da nam se općina ukine. Ja mislim da bi s time puno izgubili. Vjerojatno bi nas spojili s Slunjom. Postoji i druga varijanta a to je da nas spoje s Saborskim. U svakom slučaju, mislim da s time ništa ne dobivamo. Prirez koji plaćamo išao bi negdje drugdje a situacija vjerojatno nebi bila ništa drugačija od one prijeratne kad smo zajedno sa Slunjom bili jedno od najnerazvijenijih područja u Hrvatskoj.
Što vi mislite

-
ursel
- Pisac meraklija

Ovo je zaista dobra Tema
Racionalizacija lokalne samouprave!
Prikljucenje Saborskom bilo bi kontraproduktivno za Rakovicu ,Saborsko ima
manje Stanovnista neko Opcina Rakovica, Rakovica je po Produktivnosti
u boljem stanju--? Slunj tu su vec poznata negativna iskustva?
Kako stoji sa Poreszom ? Dali Stanovnici placaju Porez?
Smanjiti broj mjesnih ureda?
Bog
-
seliste
- Ozbiljan forumaš

Koliko ja znam općina Rakovica ne ovisi o državnoj pomoći i uspijeva od vlastitih prihoda podmirivati obveze i još ulagati u razvoj.
Što se tiče poreza to neznam, vjerojatno da jer sad se sve riješava sudovima i nema više zafrkancije oko toga.
Kad bi se već se nekim morali spojiti bilo bi dobro da se spojimo recimo s općinom Plitvička jezera. Tako bi mogli bolje iskoristiti zajedničke resurse i sigurno bi bili jedna od razvijenijih općina zbog turizma i ostalih gospodarstava. Najlošija opcija bi bila spajanje sa Slunjom jer bi mi onda financirali ona zaostala sela oko Slunja, a nebi bolje bilo ni kad bi se spojili s Saborskim. Sve su to rupe bez dna.
-
lipovcan
- Pisac meraklija

-
Kontakt:
Najbolje da ostanemo tu gdje jesmo jer ako krenemo sa nekim spajanjem samo ce se gledati kako da jedno drugog syebemo i eto "rata"! A takav smo narod, ruku na srce!
Kad umrem idem u pakao!!!
U Lipovaci sam vec bio!!!
-
seliste
- Ozbiljan forumaš

lipovcan je napisao/la:Najbolje da ostanemo tu gdje jesmo jer ako krenemo sa nekim spajanjem samo ce se gledati kako da jedno drugog syebemo i eto "rata"! A takav smo narod, ruku na srce!
To je istina, ali male su šanse da ostane ovako kako je. Ako nebudu nas nekom spajali, moguće je da će nama nekoga spojiti.

-
lipovcan
- Pisac meraklija

-
Kontakt:
seliste je napisao/la:lipovcan je napisao/la:Najbolje da ostanemo tu gdje jesmo jer ako krenemo sa nekim spajanjem samo ce se gledati kako da jedno drugog syebemo i eto "rata"! A takav smo narod, ruku na srce!
To je istina, ali male su šanse da ostane ovako kako je. Ako nebudu nas nekom spajali, moguće je da će nama nekoga spojiti.

Spojit, konektovat...
http://www.youtube.com/watch?v=zqORcrBzfGo
Kad umrem idem u pakao!!!
U Lipovaci sam vec bio!!!
-
bića
- Ozbiljan forumaš

seliste je napisao/la:Koliko ja znam općina Rakovica ne ovisi o državnoj pomoći i uspijeva od vlastitih prihoda podmirivati obveze i još ulagati u razvoj.
Što se tiče poreza to neznam, vjerojatno da jer sad se sve riješava sudovima i nema više zafrkancije oko toga.
Kad bi se već se nekim morali spojiti bilo bi dobro da se spojimo recimo s općinom Plitvička jezera. Tako bi mogli bolje iskoristiti zajedničke resurse i sigurno bi bili jedna od razvijenijih općina zbog turizma i ostalih gospodarstava. Najlošija opcija bi bila spajanje sa Slunjom jer bi mi onda financirali ona zaostala sela oko Slunja, a nebi bolje bilo ni kad bi se spojili s Saborskim. Sve su to rupe bez dna.
Slažem se sa tobom!
Plitvička Jezera bi bilo najbolje riješenje!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.