Na temelju vlastite neimaštine a s nadom da još ima dobrih ljudi podnosim Vam sljedeću:
[center]
Z A M O L B U [/center]
s kojom ja, Robert Dudli iz Zagreba, Voltino 15, adresom boravišta Ogulin, Podvrh V/10, rođenog 16. studenog 1970 godine u SR Njemačkog, Künzeslau, JMBG 1611970330006, umirovljena DVO-a, pkv metaloobrađivač, kv vozač, dragovoljac i branitelj Domovinskog rata, HRVI (privremeno, ispod 20%), zamoljavam gore navedeni naslov da mi pomogne s materijalnim sredstvima te udjelite nešto milostinje da bih se mogao zbog posttraumatskog sindroma adekvatno zdrastveno lječiti od bolesti koje su nastale posljedicom dotičnog sindroma a da bih mogao i dostojanstveno živjeti.
Obrazloženje:
Rođen sam 16. studenog 1970 godine u Njemačkoj, s 6 mjeseci života bio sam odvojen od majke i odlukom suda dodjeljen na skrb ocu koji me je smjestio u udomiteljsku obitelj u bivšu SAP Vojvodinu u selu Sivac pokraj Sombora. Pošto sam krenuo u osnovnu školu, Centar Za Socijalnu Skrb smjestio me u udomiteljsku obitelj u Novom Zagrebu gdje sam završio Osnovnu Školu “Ivo Andrić” te se upisao u srednju školu u Kemijsko Tehnološkom Obrazovno Centru (KTOC) u Zagrebu. Pošto sam bio slabiji učenik i ekscesnog ponašanja Centar Za Socijalnu Skrb Novi Zagreb udomio me u O.D. “Pahinsko” u Ivancu gdje sam završio za pkv metaloobrađivača
tj. za pkv kovinotokara.
Poslje doma odlazim na odsluženje vojnog roka u ex JNA u Skopje te nakon odsluženja vraćam se u Zagreb gdje se preko tadašnjeg Omladinskog Servisa zapošljavam na različitim radnim mjestima kao “Zagrebačka Pivovara”, “Frank”, “Zvijezda”, “Ledo”, “Tehnika”, a i nadničarim za obrtnike na radnim mjestima iskopa temelja, septički jama, odvodnih kanala i bunara. S tim zarađenim novcima plaćam najam za sobu i večernju školu te se školujem se za KV Vozača u Centru Za Promet na Kenedijem trgu. Početkom agresije na Republiku Hrvatsku aktivno se uključujem u obranu pristupajući tadašnjem Zboru Narodne Garde, I A Brigadi Zbora Narodne Garde sadašnjoj I Gardijskoj Brigadi Hrvatske Vojske gdje sam i u istoj ranjen na Zadarskom bojištu. 1997. godine u zagrebačkom naselju “Oranice”, izgorjela mi je postanarska soba s cjeloukupnom imovinom tako da sam ostao samo s odorom koju sam dužio, nisam tražio a nisam ni primio nikakvu pomoć, no djelatnici Vojne Policije podnjeli su krivičnu prijavu protiv mene jer su u sobi našli ostatke od rasprsnutog streljiva i jednu pušku te me se udaljuje na 20 (dvadeset) mjeseci s dužnosti gdje dobivam 1/3 plaće (tadašnjih =1.380,00 kn) ali nisam posustao, otišao sam raditi s građevinskim obrtnicima na postavljanje krovišta i podnih glazura kao pomoćni građevinski radnik. Nakon okončanja postupka Vojno Stegovni Sud me je kaznio za posjedovanje oružja na 40% od plaće u trajanju od 12 (dvanaest) mjeseci, nisam se žalio jer sam bar zadržao službu. Nakon zadnjeg preustroja Hrvatske Vojske proglašen sam Zdrastveno Nesposoban za Djelatnu Vojnu Službu i poslan u mirovinu u iznosu od =1.100,00 kn. Sad se borim za dokazivanje bolesti, lječenje i ostvarivanje RVI-a (Ratni Vojni Invalid) što do sad me je koštalo i živaca i vremene ali i novaca. Zatražio sam od grada Zagreba i Ministarstva Obitelji, Branitelja i MeđuGeneracijske Solidarnosti te Socijalnih službi pomoć u vidu jednokratnih novčanih pomoći, hrane i odjeće (poslao sam 174 preporučene pošiljke koja me je svaka staja =18,80 kuna) gdje sam svugdje dobio negativni odgovor, većina razloga zbog odbijanja je taj što u gradu Ogulinu neživim prijavljeno (a stanodavac me neželi prijaviti zbog poreza) a u gradu Zagrebu nemam stalnu adresu boravišta. Nemam pravo na oslobođenje od participacije tako da sam HZZO-u ostao dužan za Dodatno osiguranje =610,00 kuna plus zatezne kamate a sve preglede i ljekove sam moram snositi (od =6,00 do =60,00 kn) a da ne pišem o učešćima u bolničkim lječenjima (zadnji put, kad sam pokušao suicid, za lječenje od 5 (pet) dana u O.B. Ogulin morao sam platit =220,00 kn), putovanja za Zagreb na preglede i lječenje svaki put me košta =80,00 kn + =6,00 kn za tramvaj. Da bar mogu raditi, imam taj sindrom PTSP koji nosi nekakve bolesti koje i ja neznam naziv (Poremećaj osobnosti i ličnost, poremećaj nagona i navika i sl.) te bolesti kičme, reuma, trajna oštećenje bubrega i želudčane ovojnice. Pokušao sam se ja i zaposliti, ali poslodavci kad čuju da imam 5 (pet) godina rata i 15 (petnest) godina Hrvatske Vojske te da mi treba mjesečno par slobodnih dana za obilazak bolnica na preglede i slično, u startu me odbiju. Prosio sam i na trgu Bana Jelačića te na Ilici ali nakon par sati uhapsila me policija i podnjela prijavu protiv mene zbog skitnje i prošnje. Zato Vas molim, netreba mi puno novaca (=2000,00; =3.000,00 ili/i više novaca) pomozite mi s =50,00; =20,00 ili =10,00 kn, Vi možda nećete to ni osjetit a meni će pomoći pri lječenju i preživljavanju dok neostvarim prava koja me sljeduju kao umirovljenog dragovoljca i branitelja Domovinskog rata.
Netražim Vas pomoć već milostinju, gladan sam i bolestan, molim Vas pomozite mi milodarima, bilo uplatom na moj račun ili slanjem prigodnih prehrambenih paketa, bit ću Vam velikodušno zahvalan.
Ponavljam, da mogu zaraditi, radio bih a ne na ovaj način se sramotio nakon 5 (pet) godina rata i 15 (petnaest) godina Djelatne Vojne Službe.
Unaprijed zahvalan uz srdačne i tople pozdrave:
(Robert Dudli
1611970330006)
Izgled popunjene uplatice:
ikog se neće imenovat tko je koliko platio jedino na vlastit zahtjev ali s ovom mirovinom kao podstanat nevjerujem da bi itko prežiovio kao postanar:
Uplatite koliko možete, =10,00; 20,00; 50,00 HrKn,čak i paketi s primjerenim prehrabrenim sadržajem su dobro došli.
Međuarodni broj računa:
[center]"SOCIETE GENERALE – SPLITSKA BANKA d.d."
Broj račua: 40726598003
IBAN: HR26 2330 0033 2434 3663 8
Swift adresa: SOGEHR22
BIC:SOGEHR22[/center]
Pomoć branitelju
-
- Mala beba
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.