Dreznik grad 1964 godine

Teme isključivo vezane uz rakovački kraj
Odgovori
Sinisa
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Re: Dreznik grad 1964 godine

Post Postao/la Sinisa » 17 vel 2012, 20:14

A 1815 bio je kapetan ili tako nesto po cinu nesto izmedju kapetana i majora
slika

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 18 vel 2012, 12:14

U JNA bi to bio Kapetan prve klase :lol:

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 18 vel 2012, 17:46

Interesantno je da se spominju i 2 Knexevicha tj. Kneževića, jedan Vasil(ije) i drugi Frz (Franc,Franjo), prezime Knežević danas ima u Vagancu i svi su Hrvati, također se još spominju i Keser (danas ih ima u Rakovici i okolici) i Gergich (Grgić) Juzbašić, Rodić... sva prezimena koja su do rata bila zastupljena u Sadilovcu 8)

Sinisa
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Sinisa » 10 tra 2012, 16:29

Saznao sam da je moj predak Demeter Kosanovic napisao i pjesmu o ogulincima koju je dao tiskati 1805. godine.

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 10 tra 2012, 16:48

Opaaa majke ti, pa ti ćeš još postati i slavni nasljednik, ko zna što ćeš još otkriti, samo nastavi :lol:
A ja sam otkrio da mi je stric kojega je moj otac isplatio iz zemlje (i to 2 puta!!!) da nije to valjano napisano pa sad njegova kćer otima trećinu imanja a nikad nije ni bila ovdje niti zna kako izgleda Drežnik a tetka i njezina obitelj (žive na Kosovu) također traže (svoj deo od ljivadu što gleda na reka), a sestra (živi u Beogradu) se grozi da će čim mama umre mene prvog da izbaci iz kuće... toliko o rodbini :? :? :?
Zadnja izmjena: branko, dana/u 10 tra 2012, 21:42, ukupno mijenjano 1 put.

Jurica
Site Admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Jurica » 10 tra 2012, 20:34

:--sm :--leg

Sinisa
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Sinisa » 10 tra 2012, 21:41

branko je napisao/la:Opaaa majke ti, pa ti ćeš još postati i slavni nasljednik, ko zna što ćeš još otkriti, samo nastavi :lol:
A ja sam otkrio da mi je stric kojega je moj otac isplatio iz zemlje (i to 2 puta!!!) da nije to valjano napisano pa sad njegova kćer otima trećinu imanja a nikad nije ni bila ovdje niti zna kako izgleda Drežnik a tetka i njezina obitelj također traže (svoj deo), a sestra se grozi da će čim mama umre mene prvog da izbaci iz kuće... toliko o rodbini :? :? :?
Pricala mi mama kad je pradjed umro bio je jedan ormar pun raznih sudskih spisa uglavnom oko zemlje. Ovi su nasi gori nego zagorci (kazu kad je zagorac dobio na lotu onda su ga pitali kud bu s lovom a on im odgovori "sad bum se tuzil")

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 10 tra 2012, 21:44

Ja nebum nikoga tužil, ja bum sve pobil :twisted: :twisted: :twisted:

job
Pisaća mašina
Pisaća mašina

Post Postao/la job » 12 tra 2012, 10:48

branko je napisao/la:Opaaa majke ti, pa ti ćeš još postati i slavni nasljednik, ko zna što ćeš još otkriti, samo nastavi :lol:
A ja sam otkrio da mi je stric kojega je moj otac isplatio iz zemlje (i to 2 puta!!!) da nije to valjano napisano pa sad njegova kćer otima trećinu imanja a nikad nije ni bila ovdje niti zna kako izgleda Drežnik a tetka i njezina obitelj (žive na Kosovu) također traže (svoj deo od ljivadu što gleda na reka), a sestra (živi u Beogradu) se grozi da će čim mama umre mene prvog da izbaci iz kuće... toliko o rodbini :? :? :?

OJE JE branco budes beskucnik :wink: :wink: :wink:

job
Pisaća mašina
Pisaća mašina

Post Postao/la job » 12 tra 2012, 10:53

branko je napisao/la:Opaaa majke ti, pa ti ćeš još postati i slavni nasljednik, ko zna što ćeš još otkriti, samo nastavi
A ja sam otkrio da mi je stric kojega je moj otac isplatio iz zemlje (i to 2 puta!!!) da nije to valjano napisano pa sad njegova kćer otima trećinu imanja a nikad nije ni bila ovdje niti zna kako izgleda Drežnik a tetka i njezina obitelj (žive na Kosovu) također traže (svoj deo od ljivadu što gleda na reka), a sestra (živi u Beogradu) se grozi da će čim mama umre mene prvog da izbaci iz kuće... toliko o rodbini
branco pa kako ti ta rodbina zivi na Kosova :?: Kaj su se ljudi iz Like selili na Kosovo :?:
Sestra u bre Srbija :?:
Bok

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 13 tra 2012, 20:15

Ma to se tetka udala za Šiptara pa sad traže i oni svoj deo i to traže od mene da im dam (po duši) a ja si mislim _ dobit ćeš ovo (pa odmanem rukom na "bosanski grb" po duši :--t
A sestra mutava se udala za Srbina u Glinu još 79. godine i taj umro 94. a ona u Oluji utekla (pred ustašama) među prvima i zaustavila se u Beogradu i moš mislit - opet se udala, ovaj put za Makedonca al taj zagriženiji od Srba pa mi sad prijeti da će izbaciti i mene i brata (naravno i sve njegove) iz kuće a kuću prodat :evil:

ursel
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la ursel » 15 tra 2012, 10:05

branko je napisao/la:Ma to se tetka udala za Šiptara pa sad traže i oni svoj deo i to traže od mene da im dam (po duši) a ja si mislim _ dobit ćeš ovo (pa odmanem rukom na "bosanski grb" po duši :--t
A sestra mutava se udala za Srbina u Glinu još 79. godine i taj umro 94. a ona u Oluji utekla (pred ustašama) među prvima i zaustavila se u Beogradu i moš mislit - opet se udala, ovaj put za Makedonca al taj zagriženiji od Srba pa mi sad prijeti da će izbaciti i mene i brata (naravno i sve njegove) iz kuće a kuću prodat :evil:
:lol: :lol:
E vidis Srbin ostaje srbin tamo gdje su se jednom popisali pripada njima-to je njihova drzava - :wink:

ursel
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la ursel » 15 tra 2012, 10:07

Sinisa je napisao/la:
A ja sam otkrio da mi je stric kojega je moj otac isplatio iz zemlje (i to 2 puta!!!) da nije to valjano napisano pa sad njegova kćer otima trećinu imanja a nikad nije ni bila ovdje niti zna kako izgleda Drežnik a tetka i njezina obitelj također traže (svoj deo), a sestra se grozi da će čim mama umre mene prvog da izbaci iz kuće... toliko o rodbini :? :? :?
:--sm :--sm
Pricala mi mama kad je pradjed umro bio je jedan ormar pun raznih sudskih spisa uglavnom oko zemlje. Ovi su nasi gori nego zagorci (kazu kad je zagorac dobio na lotu onda su ga pitali kud bu s lovom a on im odgovori "sad bum se tuzil")

:--sm :--sm :--sm :--sm

Sinisa
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Sinisa » 15 tra 2012, 14:13

E vidis Srbin ostaje srbin tamo gdje su se jednom popisali pripada njima-to je njihova drzava -
Ja ne bih generalizirao. Svagdje ima i postenih ljudi i fukara.

ursel
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la ursel » 15 tra 2012, 19:15

Sinisa je napisao/la:
E vidis Srbin ostaje srbin tamo gdje su se jednom popisali pripada njima-to je njihova drzava -
Ja ne bih generalizirao. Svagdje ima i postenih ljudi i fukara.
Naravno ali.......
Neznam sta tebe tu smeta ovo nije "GENERALIZIRANO" vec rijeci koje su bile 90 tih.--dnevo izgovarane od strane SRBA-Nacionlista, Milosevic, Seselj itd.
vidi spis velikosrpske ideologije, napis «Srbi svi i svuda»

Odgovori

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.