Speleološko društvo u Rakovici

Teme isključivo vezane uz rakovački kraj
Jurica
Site Admin
Site Admin
Kontakt:

Re: Speleološko društvo u Rakovici

Post Postao/la Jurica » 17 sij 2011, 22:06

branko je napisao/la:E je vala, i na kraju vrag ga donio meni za susjeda :evil: , bio sam svet dok on nije tu doselio, zamalo da nisam ni hodao po zemlji nego malo odignut, onako blaga levitacija
Jaaaaaaaaaaaaaaaoooooooooooooo :D :) :lol: :P :mrgreen:

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 18 sij 2011, 18:38

Taman da sam ima 202 peći nije mi smio uć u kuću i odnit peć :evil: a on ih je imao sigurno 10 u kući jer je kod njega bio Karitas a taj Karitas je funkcionirao uglavnom tako da doneseš Anti flašu rakije i biraš što hoćeš al samo onoliko koliko možeš u rukama ponijet. Čini mi se da su svega jednom iznijeli stvari van pod orah i pozvali ljude da uzme kome što treba.
Nemoj samo spominjat njegovo ratovanje molim te jer nebi stalo u još 2 vaka foruma, cjelo njegovo ratovanje je bilo: veste veste veste vald, majne libe fite zen, i on je kao bio Promitnl policaj, ma je bio aj molim te, pričali su ljudi da je bio obično smetalo i niko i ništa, da je bio takav borac kako to da nije dobio nikakvu penziju sad kad je nastala Hrvatska kao što su druge Ustaše dobili. Čuo kako drugi pričaju što su prošli pa on pričao da se to njemu dogodilo. A što reć, znam neke koji sad nakon ovog rata isto pričaju onima koji neznaju da su oni kao bili neki ljuti borci, ono skakali iz vatre u vatru... ja se križam ma bolje da nisi spomeno vraga jer odma mi tlak skoči na 300

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 18 sij 2011, 22:41

Možda si ti u pravu!
Neznam ja njega tako dobro!
Kažem što je rekao a lagati je lako!
I ovo sa peći je bila šala!
I Krist nas uči opraštati!

Ja sam oprostio onima koji su pobili neke moje sad u ratu , znam da će im suditi Bog pa se ne zamaram time!

TITO
Hvatač zaleta
Hvatač zaleta

Post Postao/la TITO » 07 vel 2011, 19:01

palivatra je napisao/la:
branko je napisao/la:Pozdrav svima i drago mi je da se osniva ta udruga, nadam se da ću se i ja priključit jer jako volim šuntat okolo i istraživat, naročito svoj kraj. Što se tiče spilja ispod starog grada u Drežniku one su sve istražene (Tihomir i njegova ekipa) i nisu nešto naročito duboke a kažeš za pronađene kosti :!: čuj bilo bi čudno kad ih nebi bilo 8) , koliko je vojski tamo bilo da su svake druge godine ubili jednoga natrpali bi pećine. 8)
Daj molim te reci di su točno te pećine u Čatrnji pa da to istražimo :lol:
Nalazi se kod mlina Jose Hodaka (onaj bez ruke) sa one Smoljanačke strane!
Stari su govorili da vodi do Željave!
Pala je u zaborav!Čini mi se!Bio sam sad gore za doček N.Godine na Plitvicama i pitah jednog čovjeka za nju ,srednjih godina, i nezna ništa!
A ja bio u njoj kao dite,,no nisam smio daleko ići!Nalazi se blizu Korane!
ja mislim da je to pecina kod mlina babe MILANE a to je mlin uzvodno od jovinog mlina,prema Niznom mlinu bijo sam par puta u toj pecinin,ima neki desetak metara,posle se suzava,mozda je puno vece ali trebalo bi prosiriti neku rupu,, :|

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 07 vel 2011, 22:59

E druže Tito sad si me malo sheba, meni palivatra govori da je ta pećina sa smoljanačke strane i to uzvodno od NiDžinog mlina, kako sam razumio nije daleko, a babe Milane mlin je dolje niže od NiDžinog, e aj molim te ako se sjećaš reci mi točno gdje se nalazi jer mi je jako bitno

TITO
Hvatač zaleta
Hvatač zaleta

Post Postao/la TITO » 08 vel 2011, 06:00

E
branko je napisao/la:E druže Tito sad si me malo sheba, meni palivatra govori da je ta pećina sa smoljanačke strane i to uzvodno od NiDžinog mlina, kako sam razumio nije daleko, a babe Milane mlin je dolje niže od NiDžinog, e aj molim te ako se sjećaš reci mi točno gdje se nalazi jer mi je jako bitno
E nisam ja niki drug 8) nego onaj protiv drugova :twisted: sala to ti je kod babe milane mlina na Smoljanackoj strani predjes onaj slap prema smoljancu i mislim odmah desno neki deset petnajst metara,ma pitaj susjeda Svebora mislim da i on zna ili naj bolje gospodina BRLJE ,ali pitaj to ujtro jer gospodin je umoran posle podne :roll:

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 08 vel 2011, 08:24

TITO je napisao/la:
palivatra je napisao/la:
branko je napisao/la:Pozdrav svima i drago mi je da se osniva ta udruga, nadam se da ću se i ja priključit jer jako volim šuntat okolo i istraživat, naročito svoj kraj. Što se tiče spilja ispod starog grada u Drežniku one su sve istražene (Tihomir i njegova ekipa) i nisu nešto naročito duboke a kažeš za pronađene kosti :!: čuj bilo bi čudno kad ih nebi bilo 8) , koliko je vojski tamo bilo da su svake druge godine ubili jednoga natrpali bi pećine. 8)
Daj molim te reci di su točno te pećine u Čatrnji pa da to istražimo :lol:
Nalazi se kod mlina Jose Hodaka (onaj bez ruke) sa one Smoljanačke strane!
Stari su govorili da vodi do Željave!
Pala je u zaborav!Čini mi se!Bio sam sad gore za doček N.Godine na Plitvicama i pitah jednog čovjeka za nju ,srednjih godina, i nezna ništa!
A ja bio u njoj kao dite,,no nisam smio daleko ići!Nalazi se blizu Korane!
ja mislim da je to pecina kod mlina babe MILANE a to je mlin uzvodno od jovinog mlina,prema Niznom mlinu bijo sam par puta u toj pecinin,ima neki desetak metara,posle se suzava,mozda je puno vece ali trebalo bi prosiriti neku rupu,, :|
I to je moguće.Bio sam u njoj kad sam imao 7g. i penjao se gore,,usro se od straha jer sam se jedva vratio pa više nikad nisam u nju ulazio!
Za nju kažu stari ljudi da do Željave vodi!Mada sumnjam,ko da su oni išli dalje!
Znam da su se u njoj skrivali neki Križari iza onog rata!
Bilo bi dobro da dođe neka stručna ekipa,,malo proširiti ulaz i tko zna,,možda se iza krije ,,,pravo bogatstvo!
Jeli Iva Šimin baš u njoj pao?Znam da je sa njim tada bi Anta Špehar (Maričin) i da je pobiga a ovog ostavio slomljene noge u njoj!Ako je to ta di je pao,,ako nije neka ispod Starog Grada!
Tko je prije znao za Baraćeve špilje a vidiš,,sad su najposjećenije u Hrvatskoj!

dembo

Post Postao/la dembo » 24 vel 2011, 04:51

Evo da se i ja ukljucim kao član udruge!..
tako završava svaki pokušaj mladih koji su htjeli nesto napraviti nesto upravo za mlade!..tako je i sa ovim našim slučajem!..već postajem bolestan od priča nekih osoba koje se bave politikom u ovoj našoj jadnoj općini,kako se treba boriti za ostanak mladeži u našem kraju,isto tako kako treba mlade odvući od kafića,alkohola itd.!Samo bih želio čuti odgovor što su ti "borci" napravili upravo za o(p)stanak ovdje,ili s čim su nas to odvukli od kafića i ostale problematike!?!..kada svaki takav pokusaj zavrsi ovako!Ja osobno sam sam obećao sebi da necu nikad ici od svoje kuce,mada sve češće pomišljam kako bi se otišao odavdje upravo zbog ovakvih situacija!...A z HDZ da ne pričam,za njih sve već "zna se!"..uopće ne sumnjam da bi dobili financijska sredstva da smo bar malo priklonjeniji!..i mislim u negativnom smislu te price (naravno)!

Novosel
Mala beba
Mala beba

Post Postao/la Novosel » 28 vel 2011, 16:24

dembo je napisao/la:Evo da se i ja ukljucim kao član udruge!..
tako završava svaki pokušaj mladih koji su htjeli nesto napraviti nesto upravo za mlade!..tako je i sa ovim našim slučajem!..već postajem bolestan od priča nekih osoba koje se bave politikom u ovoj našoj jadnoj općini,kako se treba boriti za ostanak mladeži u našem kraju,isto tako kako treba mlade odvući od kafića,alkohola itd.!Samo bih želio čuti odgovor što su ti "borci" napravili upravo za o(p)stanak ovdje,ili s čim su nas to odvukli od kafića i ostale problematike!?!..kada svaki takav pokusaj zavrsi ovako!Ja osobno sam sam obećao sebi da necu nikad ici od svoje kuce,mada sve češće pomišljam kako bi se otišao odavdje upravo zbog ovakvih situacija!...A z HDZ da ne pričam,za njih sve već "zna se!"..uopće ne sumnjam da bi dobili financijska sredstva da smo bar malo priklonjeniji!..i mislim u negativnom smislu te price (naravno)!
Pozdrav,
pokusaj nije zavrsio. Ne daj Boze! Samo smo morali prolongirati pocetak jer nije ispunjeno dato obecanje za sufinanciranje od strne Opcine! Sada cemo sredstva za pocetak rada morati traziti negdje drugjde. Vec imamo nekakav plan. A ovima sto misle da su nas zeznuli. E, nisu!

Odgovori

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.