Digitalni TV signal u Rakovici

Teme isključivo vezane uz rakovački kraj
Odgovori
seliste
Ozbiljan forumaš
Ozbiljan forumaš

Digitalni TV signal u Rakovici

Post Postao/la seliste » 18 sij 2011, 21:14

Tema na kojoj možemo raspravljati o TV signalu u Rakovicu. Koje programe primate, gdje ste usmjerili antenu i sl.

Ja sam u Selištu antenu usmjerio na Sljeme. Donedavno sam primao Z1, NET i Jabuku, ali sad se nešto usralo i slika je negledljiva (za ta tri programa). Dali netko zna razlog? U mojoj anteni vjerojatno nije problem jer se nije pomaknula sigurno.

Jurica
Site Admin
Site Admin
Kontakt:

Re: Digitalni TV signal u Rakovici

Post Postao/la Jurica » 18 sij 2011, 21:35

Pa teško je iz Selišta "gađati" Sljeme jer je puno fizičkih prepreka (brda, šuma) za dobar prijem signala.
Za našu regiju (D 06) nije niti predviđeno da se gledaju Z1, NET i Jabuka jer je to za zagrebačku regiju (D 04). Kod nas imaš samo Mux A na 30. kanalu gdje su nacionalni programi (HRT 1, HRT2, RTL, Nova) i Mux B na 44. kanalu gdje su RTL2 i Doma TV (i privremeno HRT3 i 4), a u dogledno vrijeme bit će i mux D gdje će biti Kapital Network.
Sve što uhvatiš izvan toga je sreća.
Svejedno ti je uperio antenu prema Rakovici (Zvjerinjak) ili prema Plješivici jer emitiraju isto.

http://www.oiv.hr/broadcasting/tables/d ... el_hr.aspx

seliste
Ozbiljan forumaš
Ozbiljan forumaš

Re: Digitalni TV signal u Rakovici

Post Postao/la seliste » 18 sij 2011, 22:01

Jurica je napisao/la:Pa teško je iz Selišta "gađati" Sljeme jer je puno fizičkih prepreka (brda, šuma) za dobar prijem signala.
Za našu regiju (D 06) nije niti predviđeno da se gledaju Z1, NET i Jabuka jer je to za zagrebačku regiju (D 04). Kod nas imaš samo Mux A na 30. kanalu gdje su nacionalni programi (HRT 1, HRT2, RTL, Nova) i Mux B na 44. kanalu gdje su RTL2 i Doma TV (i privremeno HRT3 i 4), a u dogledno vrijeme bit će i mux D gdje će biti Kapital Network.
Sve što uhvatiš izvan toga je sreća.
Svejedno ti je uperio antenu prema Rakovici (Zvjerinjak) ili prema Plješivici jer emitiraju isto.

http://www.oiv.hr/broadcasting/tables/d ... el_hr.aspx
Meni se čini da su smanjili snagu emitiranja lokalnih zagrebačkih programa kad su dodali RTL 2 i Domu. Znam da nisu predviđene, ali nekad je kvaliteta programa tih lokalnih TVa bolja od svih ovih komercijalni gluposti. Mi u Selištu smo duplo zakinuti jer nemamo dobar digitalni prijem, a nemamo niti mogućnost nabave maxtv (jedino ovo stalitsko što sad emitiraju).

Odgovori

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.