Prijatelji stari gdje ste?

Teme isključivo vezane uz rakovački kraj
palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Re: Prijatelji stari gdje ste?

Post Postao/la palivatra » 29 sij 2011, 10:27

Geronimo je napisao/la:Tako je, to je taj blog.
http://www.njuskalo.hr/image-w450/ostal ... 707742.jpg
Evo,,za nagradu,,,janjac na ražnju!
Nažalost ,samo na slici!

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Re: Što ima novog u Drežnik Gradu

Post Postao/la palivatra » 14 vel 2011, 13:32

Branko,bila je neka učiteljica u Drežniku Jelena,udala se za Milicajca Jovicu Kotura,,,
Jel se zna što,,di je taj Jovica,,,ostao u Hrvatskoj ili ošo u Krajinu onomad?Jer oni,,Kršljani su bili prilično ekstremni Srbi!Mislim da mu je brat ubijen kao četnik dok je pljačkao po Rakovici!
Mene Milicajac,(valjda se Trbojević prezivao) isto je imao učiteljicu za ženu,,taj je navodno četnikovao ,,gadno!Komandir Milicije u Slunju je bio čak,,za Krajine!
U Drežniku i okolo je bilo dosta suicida nakon rata!
Što ti misliš,,zašto?Meni se onaj Milan Mesarov činio kao jak karakter,,začudilo me,,i još za neke!
Zadnja izmjena: Jurica, dana/u 14 vel 2011, 16:23, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: Prebačeno u prikladniju temu

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 14 vel 2011, 15:44

Evo ti ovdje odgovor, da se maknemo sa one stranice.
Jovica Kotur koliko ja znam bio je cjelog rata u Hrvatskoj, nisam čuo da je povezan sa kakvim četnikovanjem, čini mi se da mu je obnovljena kuća u Grabovcu ili ima nekakvu vikendicu, čuo sam da je jako bolestan.
Žena mu Jelena r. Mihić, sestra Stanka Mihića iz N. Kršlje, imaju 2 sina i svi su u ZG.
Mane Trbojević, komandir milicije u Slunju prije rata, koliko znam u ratu nije bio na toj funkciji, naprotiv, bio je pod prismotrom od strane Srba i bilo je govora da je htio iz Slunja (Krajine) prebjeć u Karlovac (Hrvatsku) pa su i vršeni neki kontakti, no bilo kako bilo, Oluju je dočekao u Slunju a poslije je preselio u Slavonski Brod (ili neko selo u okolici) jer mu je sin pok. Nenad u ratu završio veterinarski fakultet u Zg i dobio posao u S. Brodu. Zgrada u kojoj su imali stan u Slunju izgorila je u Oluji a obnovljena je tek prošle? god.
Ubrzo nakon dolaska u Brod razbolio se teško (šećer) i 7 mjeseci bio potpuno slijep do smrti, pokopan je tamo kod S. Broda neznam u kojem selu. njegov sin Nenad par godina nakon smrti Mane, imao tešku saobraćajnu nesreću na autoputu, sudar, auto se zapalio i on izgorio u autu, a Jelena (žena od Mane) i njena kćer Dragana žive i dalje u tom selu.
Nije mi poznato da ga se povezuje sa nekakvim četnikovanjem i bilo kakvim nečasnim radnjama.

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 15 vel 2011, 23:19

TRBOJEVIĆ, MANE, (Nikola), rođen 4.06.1944. godine u Slunju, Srbin, kao pripadnik tzv. TO Slunja (od rujna 1991. god.) aktivno sudjelovao u napadima na Drežnik Grad, Grabovac, Rakovicu, Brajdić Selo i Slunj, gdje živi većinsko hrvatsko pučanstvo. Sudjelovao je u paljenju kuća i gospodarskih objekata u Brajdićevom Selu kada je poginuo i jedan civil hrvatske nacionalnosti. U studenome 1992. god. bio je u Ključu kada je pokazivao tko je od slunjskih mještana bio pripadnik MUP-a i ZNG-a, pa su te osobe "skinute" i odvedene u zatočeništvo. Od 16.11.1991. god., od okupacije Slunja obavljao je dužnost pomoćnika načelnika SM Slunj, te za to vrijeme svakodnevno proganjao i maltretirao hrvatske civile, kako bi taj dio teritorija etnički očistio.

TRBOJEVIĆ, RADE, (Nilola), rođen 17.05.1936. godine u Slunju, Srbin, u drugoj polovici 1991. godine priključio se nelegalnim neprijateljskim postrojbama tzv. TO SAO Krajine u mjestu Veljunu, općina Slunj, te bio na zaprekama na cesti Karlovac - Slunj. Sudjelovao je u oružanom napadu na mjesto Slunj. Nakon okupacije općine Slunj pristupio je u redove tzv. Milicije SAO Krajine u mjestu Slunju, kao pripadnik "specijalne milicije".
http://www.hic.hr/ratni-zlocini/hrvatsk ... -ban02.htm
To sam ovdje pročitao,,ima popis mnogih terorista

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 16 vel 2011, 00:31

Mislim da to nije taj Mane.

postar

Post Postao/la postar » 16 kol 2011, 17:30

Jel možete molim vas pomoći jel zna tko jel živ i kako je Ivan Rupčić, bio poštar u Rakovici, obitelj, djeca...neko mi rekao da živi u Oštarskim Stanovima...jel se moze kako adresom, telefonom..?

Jurica
Site Admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Jurica » 16 kol 2011, 19:00

postar je napisao/la:Jel možete molim vas pomoći jel zna tko jel živ i kako je Ivan Rupčić, bio poštar u Rakovici, obitelj, djeca...neko mi rekao da živi u Oštarskim Stanovima...jel se moze kako adresom, telefonom..?
Živ je, živi sa ženom, slabijeg je zdravlja, živi u Oštarskim Stanovima, kbr. 120a, imaš u telefonskom imeniku http://imenik.tportal.hr broj telefona

postar

Post Postao/la postar » 16 kol 2011, 23:07

Fala Jurice na adresi i broju....čuo sam da je bolestan, dq ide na dijalizu u Karlovac....a nismo se vidjeli ima preko 50 godina.

Jel ima obitelj, pišeš samo žena...djeca..?

Jurica
Site Admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Jurica » 17 kol 2011, 15:27

postar je napisao/la:Fala Jurice na adresi i broju....čuo sam da je bolestan, dq ide na dijalizu u Karlovac....a nismo se vidjeli ima preko 50 godina.

Jel ima obitelj, pišeš samo žena...djeca..?
Ima jednu kćer koja je udana ovdje na Rendulić brdo.

Odgovori

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.