Usta ja,,,ustaše svi!

Teme isključivo vezane uz rakovački kraj
rakovica_sa

Re: Usta ja,,,ustaše svi!

Post Postao/la rakovica_sa » 10 svi 2011, 15:26

Ja sam Musliman a danas popularnije nazvano Bošnjak, a što se mog Hrvatstva tiče to vam je ono - ustah ja ustaše svi pa smo i mi bili u tim formacijama. Što se tiče Haaga pa tu je stvar u tome da velike sile Hrvatskoj ne žele priznat to da se sama odbranila i da je ta presuda sredstvo pritiska na Hrvatsku gdje se očekuje da Hrvatska ne smije drugačije osim kako oni kažu a to vrijedi i za ostale republike bivše YU.
Antu nisam zaboravio, rekao sam Pavelići iz Krivog Puta i Šojati iz istog sela. I Stipeta je iz Like. Mujo Hrnjica je također iz Udbine koju neko ovde spomenu a njegova kula je u Velikoj Kladuši. Tale Ličanin koji je opjevan u narodu.
Hrvatsko pitanje u BiH, uf to je kompleksno, razbacani su po Hercegovini, Srednjoj Bosni, Bosanskoj Posavini, Sarajevu, ma svukud i tako da je veliko čudo da se nisu još više podijelili. Broj im opada rapidno, bijela kuga i iseljavanje i naravno posljedice čišćenja u ratu tako da se neka jaka pozicija Hrvata u BiH ne može ni očekivati. Neka vrst osiguranja kroz građansku i nacionalnu listu na izborima kao kod Srba u Hrvatskoj bilo bi možda najbolje rješenje.

Stari G(r)ad
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Stari G(r)ad » 10 svi 2011, 15:28

Nisam mslio na '91. već na ove zadnje godine.
Iz '91. sam naučio da se ljudi zbližavaju i zbijaju redove kad su ugroženi i kad to jasno vide. Kad bi i sad postojala istovjetna prijetnja, dogodilo bi se isto što i '91. Budući da to stratezi "urota" ili zavjera znaju, pribjegavaju novim metodama, koje većina naroda ne kuži, jer misli dok mu je guzica na sigurnom, da je i glava na sigurnom, a to je pogrešno mišljenje.

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 10 svi 2011, 15:53

rakovica_sa je napisao/la:Ja sam Musliman a danas popularnije nazvano Bošnjak, a što se mog Hrvatstva tiče to vam je ono - ustah ja ustaše svi pa smo i mi bili u tim formacijama. Što se tiče Haaga pa tu je stvar u tome da velike sile Hrvatskoj ne žele priznat to da se sama odbranila i da je ta presuda sredstvo pritiska na Hrvatsku gdje se očekuje da Hrvatska ne smije drugačije osim kako oni kažu a to vrijedi i za ostale republike bivše YU.
Antu nisam zaboravio, rekao sam Pavelići iz Krivog Puta i Šojati iz istog sela. I Stipeta je iz Like. Mujo Hrnjica je također iz Udbine koju neko ovde spomenu a njegova kula je u Velikoj Kladuši. Tale Ličanin koji je opjevan u narodu.
Hrvatsko pitanje u BiH, uf to je kompleksno, razbacani su po Hercegovini, Srednjoj Bosni, Bosanskoj Posavini, Sarajevu, ma svukud i tako da je veliko čudo da se nisu još više podijelili. Broj im opada rapidno, bijela kuga i iseljavanje i naravno posljedice čišćenja u ratu tako da se neka jaka pozicija Hrvata u BiH ne može ni očekivati. Neka vrst osiguranja kroz građansku i nacionalnu listu na izborima kao kod Srba u Hrvatskoj bilo bi možda najbolje rješenje.
Pametno!
Alahu Ekber!
Možda i njima sine sunce!

Odgovori

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.