Usta ja,,,ustaše svi!
-
Re: Usta ja,,,ustaše svi!
Umalo da ne zaboravim, kod nas je u Bosni HSP u koaliciji s crvenim 

Nije to ništa, kod nas koaliraju sa crnim vragom samo da ostanu na vlasti 

-
Nema to veze, takva su politička pravila. Trebali su isto tako i 1844. i gotovo. Dakle Rakovica Lička je bila važna za NDH zbog Rakovačke Bune stoga je morala biti jako Ustaško uporište a kako mi se čini da je bila naseljena i Srbima. Da li su onda nastojali da unaprijede Rakovicu, mislin na gospodarstvo?
Koliko su Vrhovine udaljene od Rakovice? Koliko su Pećani udaljeni? Plitvice?
Baš tako!rakovica_sa je napisao/la:Trebali su prominit stranu 1944. godine
Mislim da bi već tad imali državu i nebi bilo pobijeno toliko nedužnih Hrvata!Nebi bilo ni ovog rata!
Reče mi jednom Ante Vuković("Crni"-ubijen 91) da su iz našeg kraja ,90% ljudi pobijeni 45-te!
Samo mjesto Rakovica je do rata onog bilo gotovo isključivo nastanjeno Hrvatima kao i Drežnik Grad,,,Srba je bilo u nekim okolnim selima!Vrhovine su poprilično daleko,,bar 50 km.Plitvice 10!Pećani,,nemam pojma di su!rakovica_sa je napisao/la:Nema to veze, takva su politička pravila. Trebali su isto tako i 1844. i gotovo. Dakle Rakovica Lička je bila važna za NDH zbog Rakovačke Bune stoga je morala biti jako Ustaško uporište a kako mi se čini da je bila naseljena i Srbima. Da li su onda nastojali da unaprijede Rakovicu, mislin na gospodarstvo?
Gospodarstvo je donekle klapalo u Rakovici ali susjedni Drežnik Grad je bio zatiran!
Pitanje nije jasno, misliš li na razdoblje 2. svj. rata dok je bila NDH ili prije rata ili poslije, za vrijeme Jugoslavije?
Valjda prije i za NDH!branko je napisao/la:Pitanje nije jasno, misliš li na razdoblje 2. svj. rata dok je bila NDH ili prije rata ili poslije, za vrijeme Jugoslavije?
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija
Skinuo sam film s "jubito" i pogledao ga. Sad mi je jasno zašto ga ne možemo vidjeti na takozvanoj hrvatskoj televiziji kojom drmaju udbaši i komunistički ideolozi. Film svojom dokumentarnošću ruši mnoge "teze" koje su proizveli "petokrakaši". Činjenice o njihovoj prljavoj savjesti, a posebno o "djelima" u i oko Blajburga su glavni razlog (uz onaj o povijesti nastanka ustaškog pokreta) što ovaj film ne možemo vidjeti na TV.
Ali pazi,,,kad je HDZ došao na vlast,,još je dosta aktera bilo živo,,,i sada je,ja ne kužim zašto ih nisu progonili?Stari G(r)ad je napisao/la:Skinuo sam film s "jubito" i pogledao ga. Sad mi je jasno zašto ga ne možemo vidjeti na takozvanoj hrvatskoj televiziji kojom drmaju udbaši i komunistički ideolozi. Film svojom dokumentarnošću ruši mnoge "teze" koje su proizveli "petokrakaši". Činjenice o njihovoj prljavoj savjesti, a posebno o "djelima" u i oko Blajburga su glavni razlog (uz onaj o povijesti nastanka ustaškog pokreta) što ovaj film ne možemo vidjeti na TV.
One Ustaške zločince je riješila Komunistička vlast a ove Partizanske?
Zbilja nemam odgovora,,
Ako zločin ne zastarijeva,,što ih nisu pohvatali?
A bilo je i Hrvata koji su činili zločin prema nevinima domobranima i ustašama!Te bih zatvorio sa posebnim guštom!
Gamad!
Netreba imati puno pameti da bi se shvatilo da nije svaki Ustaša zločinac!
Neki su i protiv svoje volje otišli u vojsku!
Dobar mi je film "Sokol ga nije volio" pa "Duga mračna noć" i "Četverored"!
-
Mislio sam na Rakovicu iz razdoblja NDH, je su li što gradili unaprjeđivali, mada sumnjam zbog ratnih okolnosti. Mislim da su barem tu stacionirali jake domobranske i ustaške snage ako ništa drugo. Koliko vidim ni danas selo nije toliko gusto naseljeno i teško bi se moglo braniti u slučaju napada. Vjerojatno je da je nakon 45. došlo do depopulacije pa je danas mijesto još manje nego prije 45.
U mom selu Rakovici kod Sarajeva je bila obrnuta situacija, kada su došli tzv. Partizani najviše su se iskalili na Srbima, s tim da su oni ostali vjerni četištvu pa su selom špartale četničke bande i zadavale muke OZNI.
Njbliže što sam ja bio Ličkoj Rakovici jeste 1986. na eskurziji kada sam bio u Plitvicama. Došli smo preko Bihaća i vratili se na sjever. Pećani su rodno mijesto Jovanke Broz, Vrhovine gravitiraju Ogulinu, a od Ličkih mijeta znam za Devčić Dragu, Brinje, Sveti Rok, Slunj i Krivi Put odakle potjeću Pavelići. Zaboravio sam Gospić, i sela okolo.
Ja mislim da je taj militarizam kod Ličana nastao kao tradicija tzv. vojne Krajine i da se to provlačilo kroz stoljeća. Prvo Rakovačka buna, pa Velebitski ustanak, pa onda najmilitantnije Ustaše su iznikli iz Like Jure Francetić, Došen, Kvaternik mada je dobar dio otišao i u partizane kao Jakov Blažević.
U mom selu Rakovici kod Sarajeva je bila obrnuta situacija, kada su došli tzv. Partizani najviše su se iskalili na Srbima, s tim da su oni ostali vjerni četištvu pa su selom špartale četničke bande i zadavale muke OZNI.
Njbliže što sam ja bio Ličkoj Rakovici jeste 1986. na eskurziji kada sam bio u Plitvicama. Došli smo preko Bihaća i vratili se na sjever. Pećani su rodno mijesto Jovanke Broz, Vrhovine gravitiraju Ogulinu, a od Ličkih mijeta znam za Devčić Dragu, Brinje, Sveti Rok, Slunj i Krivi Put odakle potjeću Pavelići. Zaboravio sam Gospić, i sela okolo.
Ja mislim da je taj militarizam kod Ličana nastao kao tradicija tzv. vojne Krajine i da se to provlačilo kroz stoljeća. Prvo Rakovačka buna, pa Velebitski ustanak, pa onda najmilitantnije Ustaše su iznikli iz Like Jure Francetić, Došen, Kvaternik mada je dobar dio otišao i u partizane kao Jakov Blažević.
A Antu si preskočio!
On je po roditeljima iz Krivog Puta!Kasnije odseliše u Bosnu!
U onom filmu "Ante Pavelić bez maske" sve ti je lipo rečeno!
Nismo mi toliko militantni!Nužda nas natjerala!Pogledaj onaj moj post o stradanju Hrvata iz Udbinskog kraja pa će ti sve biti jasno!
To ti je borba za opstanak moj jaro!
U principu,nismo mi uopće bili zakrvljeni prije Domovinskog rata!Mal je Hrvata koji nije imao prijatelja Srbina!Ženili se međusobno,,i onda Slobo zakukurikao a oni na nas!
Ako te kad put opet navede preko Bihaća,Vaganca,Drežnika do Rakovice pa na Plitvice,vidjet ćeš da su skoro sve kuće nove!Sve su spalili!I sve pobili tko je ostao!Mahom starce!Prođi i kroz Saborsko!Nove kuće i novi grobovi!Tamo pobiše oko 50 mještana!
No,,bilo i prošlo!
Neće nikad više,dali smo im po repu jednom za svagda!
Ali mi smo izgubili puno ljudi,,i boraca i civila!Od Slunja do Saborskog,nekoliko stotina!
Ja znam za 2 (slovima dva) njihova civila ubijena na Plitvicama koje bez veze ubiše neke naše pijane budale!Odoše u zatvor drugi dan!A za neše pobijene,,koliko znam nitko nije odgovarao!Time se Haag ne bavi!Iako se dogodilo pet godina prije nego su naši neki za "Oluje" ubijali njihove civile!
Nažalost!Bilo je i toga ali u puno manjoj mjeri!Srećom!
Tužno je kad dođeš u svoju spaljenu kuću,5 g. kasnije,iza početka rata i nalaziš kosti svoje majke!Moj slučaj!
Ne pada mi na pamet osveta,prepustio sam sud Bogu!I nemam mržnju prema Srbima!Nebi volio sresti one koji su to napravili jer bi valjda zaboravio Božju zapovjed"Ne ubij!"
Tješi me to da će se ti sresti sa Bogom!A da bih i danas sa Srbinom koji je dobar čovjek mogao biti prijatelj,,,bih!
On je po roditeljima iz Krivog Puta!Kasnije odseliše u Bosnu!
U onom filmu "Ante Pavelić bez maske" sve ti je lipo rečeno!
Nismo mi toliko militantni!Nužda nas natjerala!Pogledaj onaj moj post o stradanju Hrvata iz Udbinskog kraja pa će ti sve biti jasno!
To ti je borba za opstanak moj jaro!
U principu,nismo mi uopće bili zakrvljeni prije Domovinskog rata!Mal je Hrvata koji nije imao prijatelja Srbina!Ženili se međusobno,,i onda Slobo zakukurikao a oni na nas!
Ako te kad put opet navede preko Bihaća,Vaganca,Drežnika do Rakovice pa na Plitvice,vidjet ćeš da su skoro sve kuće nove!Sve su spalili!I sve pobili tko je ostao!Mahom starce!Prođi i kroz Saborsko!Nove kuće i novi grobovi!Tamo pobiše oko 50 mještana!
No,,bilo i prošlo!
Neće nikad više,dali smo im po repu jednom za svagda!
Ali mi smo izgubili puno ljudi,,i boraca i civila!Od Slunja do Saborskog,nekoliko stotina!
Ja znam za 2 (slovima dva) njihova civila ubijena na Plitvicama koje bez veze ubiše neke naše pijane budale!Odoše u zatvor drugi dan!A za neše pobijene,,koliko znam nitko nije odgovarao!Time se Haag ne bavi!Iako se dogodilo pet godina prije nego su naši neki za "Oluje" ubijali njihove civile!
Nažalost!Bilo je i toga ali u puno manjoj mjeri!Srećom!
Tužno je kad dođeš u svoju spaljenu kuću,5 g. kasnije,iza početka rata i nalaziš kosti svoje majke!Moj slučaj!
Ne pada mi na pamet osveta,prepustio sam sud Bogu!I nemam mržnju prema Srbima!Nebi volio sresti one koji su to napravili jer bi valjda zaboravio Božju zapovjed"Ne ubij!"
Tješi me to da će se ti sresti sa Bogom!A da bih i danas sa Srbinom koji je dobar čovjek mogao biti prijatelj,,,bih!
Nemoj zaboraviti da su i Srbi iz Like bili najmilitantniji!Pogledaj što su oko Udbine učinili!rakovica_sa je napisao/la:Mislio sam na Rakovicu iz razdoblja NDH, je su li što gradili unaprjeđivali, mada sumnjam zbog ratnih okolnosti. Mislim da su barem tu stacionirali jake domobranske i ustaške snage ako ništa drugo. Koliko vidim ni danas selo nije toliko gusto naseljeno i teško bi se moglo braniti u slučaju napada. Vjerojatno je da je nakon 45. došlo do depopulacije pa je danas mijesto još manje nego prije 45.
A za Blajburg i Križni Put je najodgovorniji Srbin iz Like!Basta!
General!
Jebala ga Jovanka i Simo Dubajić!Đujić i Mihajlović!
Četnik obučen u Partizana!
A što si ti,,,Hrvat,Srbin,Musliman?rakovica_sa je napisao/la:Umalo da ne zaboravim, kod nas je u Bosni HSP u koaliciji s crvenim
I nebitno je bitno!
Ako si Hrvat,,,što mi se čini,,zamjeram Hrvatima u Bosni i Hercegovini što su razdjeljeni!Imate DVA HDZ-a!Budale!
Umjesto da se ujedinite,,ionako ste najmanja nacija u BiH!Žalim vas i ljut sam na vas zbog ovog nejedinstva!
Kapiši!
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija
A kakvi smo mi Hrvati u Hrvatskoj? Možemo li ikome poslužiti kao primjer? Ovi u Bosni su "slika i prilika" nas u Hrvatskoj, na žalost.
Pa,,,sjeti se 91-e!Stari G(r)ad je napisao/la:A kakvi smo mi Hrvati u Hrvatskoj? Možemo li ikome poslužiti kao primjer? Ovi u Bosni su "slika i prilika" nas u Hrvatskoj, na žalost.
Bili smo jedinstveni a reza je bila te lipe 95-te!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.