Srbin i Crnogorac o ratu u Hrvatskoj!

Teme isključivo vezane uz rakovački kraj
Odgovori
palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Srbin i Crnogorac o ratu u Hrvatskoj!

Post Postao/la palivatra » 13 lis 2011, 14:11

Stari G(r)ad
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Re: Srbin i Crnogorac o ratu u Hrvatskoj!

Post Postao/la Stari G(r)ad » 13 lis 2011, 14:53

Prije će biti da su dobili žulj na savjesti!

Inače, po onoj "Lesi se vraća kući" - i palivatra se vratio kući - dobrodošao! :--b

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 13 lis 2011, 18:16

Stari G(r)ad je napisao/la:Prije će biti da su dobili žulj na savjesti!

Inače, po onoj "Lesi se vraća kući" - i palivatra se vratio kući - dobrodošao! :--b
Neko vrijeme nisam htjeo pisati jer sam se osjetio nepoželjan a kasnije sam navigavao,,,
Sad ću se javit tu i tamo,nemam gušta bit često tu!Imam nekoliko foruma koji su mi zanimljiviji a ovdje dođem čisto zato jer me zanima što se događa u našem kraju!
Jesi li pročitao sve ono od onog Crnogorskog oficira?Ne laže čovjek,kako povremeno živim tu,čuo sam od domačih ljudi za njega!

Strašno je ono kad pobiše ovce a baka zagrlila ranjenu ovcu i plače a Crnogorski Čedo ju marne kundakom,,i kasnije pred tim oficirom kaže tom vojniku "Sinko,zašto me ovako nagrdi!"
A ovaj skoro pištoljem ubi tog smrada!

Stari G(r)ad
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Stari G(r)ad » 14 lis 2011, 15:09

Nisi ti nepoželjan, samo si malo odlutao duhom, da ne kažem "maka" :wink: Kakav-takav, naš si, samo te moramo malo usmjeravati.

Pročitao sam samo onaj prvi članak tog Crnogorčine, ostalo mi se ne da jer se iz pojedinih priča nema što bitno naučiti. U globalu znamo tko i što su i što su bili čoče. Sad ih pomalo stišće savjest, a pomalo okolnosti, pa nastoje oprati gaće. Mi samo trebamo paziti da se ne zbratimimo s njima (opet), jer ovce kakve jesmo - moglo bi se to i dogodit.
Nego, jesi li ti progledao glede Unije? Pratiš li što se događa u Španjolskoj, Grčkoj, Portugalu ....? Jesi li razmišljao zašto su Slovaci bili dugo protiv onog EU fonda za sanaciju grčkih dugova?
Vidiš li što se događa Poljacima katolicima? Sad će imat legalizirane istospolne brakove. Vidiš napretka!
Jesi li ti sebi izabrao kakvog Crnogorca, za svaki slučaj ako mi - ne daj Bože - budemo ugurani u to vražje kolo?! :lol:

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 15 lis 2011, 22:31

Al ga iti rođo baljezgaš,to je čudo!
Cjela Evropa,referendumima izabere EU , a onda se nađe neki pametnjaković koji kaže"Samo bi budale u EU!"
Be mi se za EU,ušli ili ne još ćemo desetljećima biti uboga sirotinja,zbog rata i pljačke velikih Hrvata(kao ti :D ,otprilike,tako "velikih"!A pedera je bilo i bit će,ušli u EU ili ne!80 % Hrvata koje znam za EU su,i ja sam.Da smo bogati ko Švica nebih bio!Ja se oduševim kad susretnem čovjeka,čovjek je za mene veličina ako je ,ljudina,bio on ovaj ili onaj!
Moš ti prdit koliko ćeš,Hrvati će ipak izglasat ulazak u EU!Buš videl!Pa se tad javi!Uostalom,za razliku od tebe,moja životna preokupacija nije politika!
Uostalom,mi Hrvati čudne smo biljke,glasali smo dvaput da nam predsjednik bude bivši Komunista,pa opet dvaput ,uvjereni komunista,pa sad za agnostika,,,nikad za vjerniuka Katolika!Ja sam za Ružu Tomašić spremio svoj glasić,a novi Hrastovi me ne zanimaju,proći će ko ona stranka koju je osnovao Miro Tuđman,,,prije!
Ovo tu,"naš si" veliš,,,ma tamo ja već dugo ne pripadam,više svojim osjećam ovo gdje sam malo više živio!A , dakako,zanima me što se događa u starom kraju!

Ima puno zanimljivijih foruma,kome se da doć na forum na kom nema nekad upisa po 7 dana!
A ovaj forum ,da se otvori,ja sam tražio!Zahvaljujući meni jest,i Juri koji je uslišio moju molbu! :--t

Stari G(r)ad
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Stari G(r)ad » 18 lis 2011, 09:33

Kao prvo moram ispraviti netočne navode: niti sam ja koga ili što opljačkao, niti sam veliki Hrvat! Ja sam samo jedan mali obični Hrvat koji ima veliko srce koje kuca za moj narod i moju Domovinu i režim i grizem na svaki pokušaj da mi netko tuđi ili mentalno ograničen pokušava krojiti sudbinu i način života, a u takve ubrajam sve te "čudne biljke" koje čine taj postotak koji će glasati za ulazak u uniju. U povijesti smo jednom bili ovce (1918.), ali to se donekle može opravdati neinformiranošću ljudi u ono doba s obzirom da nije bilo toliko medija iz kojih su se mogle crpiti istinite informacije. Danas su svi javni mediji pod stranom i udbaškom kontrolom, ali hvala Bogu imamo pristup Internetu pa su nam dostupne i istinite nefrizirane informacije. Problem je u tome što spomenute "čudne biljke" nemaju zanimanja ni volje za čitanje, već žive uglavnom kao prasci - čekaju da im se sve servira na tanjuru ili u kopanji, požderu i onda spavaju - bojeći se da bi umrli kad bi uključili mozgove.
Uz "hrvatski jal" i ovaj navedeni strah od razmišljanja - jao nama !

(Ne)aktivnost na ovom forumu govori u prilog mom zaključku o strahu od razmišljanja. Svi odlaze tamo gdje se blebeće i melje o nevažnim temama jer tamo ne treba misliti. Pratio sam brojke koje pokazuju koliko puta ovdje je neka tema pregledana. Te brojke daleko premašuju broj postova, što također govori u prilog mom zaključku. Više bih volio da ljudi pišu i iznose svoje stavove, pa bili oni i različiti od mojih. Niti moja preokupacija nije politika. Nju pratim zato što nam ona diktira kako ćemo živjeti. Na žalost, to malo ljudi shvaća i zato zaziru od politike i ne idu na izbore, a ako i odu, daju glas onome tko je najviše eksponiran u medijima, a ne onome tko je čestit, jer mediji bojkotiraju čestite ljude.
Žalosno je pročitati da ti sad pripadaš negdje drugdje jer tamo živiš duže nego u rodnom kraju. Ja također živim drugdje duže nego u rodnom kraju, ali sam uvijek pripadao tamo gdje sam rođen i odrastao. Poštujem ove ljude gdje sad živim i njihovu kulturu, ali nikad ne ću biti jedan od njih jer mi to jednostavno ne leži.

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 18 lis 2011, 15:14

Stari G(r)ad je napisao/la:Kao prvo moram ispraviti netočne navode: niti sam ja koga ili što opljačkao, niti sam veliki Hrvat! Ja sam samo jedan mali obični Hrvat koji ima veliko srce koje kuca za moj narod i moju Domovinu i režim i grizem na svaki pokušaj da mi netko tuđi ili mentalno ograničen pokušava krojiti sudbinu i način života, a u takve ubrajam sve te "čudne biljke" koje čine taj postotak koji će glasati za ulazak u uniju. U povijesti smo jednom bili ovce (1918.), ali to se donekle može opravdati neinformiranošću ljudi u ono doba s obzirom da nije bilo toliko medija iz kojih su se mogle crpiti istinite informacije. Danas su svi javni mediji pod stranom i udbaškom kontrolom, ali hvala Bogu imamo pristup Internetu pa su nam dostupne i istinite nefrizirane informacije. Problem je u tome što spomenute "čudne biljke" nemaju zanimanja ni volje za čitanje, već žive uglavnom kao prasci - čekaju da im se sve servira na tanjuru ili u kopanji, požderu i onda spavaju - bojeći se da bi umrli kad bi uključili mozgove.
Uz "hrvatski jal" i ovaj navedeni strah od razmišljanja - jao nama !

(Ne)aktivnost na ovom forumu govori u prilog mom zaključku o strahu od razmišljanja. Svi odlaze tamo gdje se blebeće i melje o nevažnim temama jer tamo ne treba misliti. Pratio sam brojke koje pokazuju koliko puta ovdje je neka tema pregledana. Te brojke daleko premašuju broj postova, što također govori u prilog mom zaključku. Više bih volio da ljudi pišu i iznose svoje stavove, pa bili oni i različiti od mojih. Niti moja preokupacija nije politika. Nju pratim zato što nam ona diktira kako ćemo živjeti. Na žalost, to malo ljudi shvaća i zato zaziru od politike i ne idu na izbore, a ako i odu, daju glas onome tko je najviše eksponiran u medijima, a ne onome tko je čestit, jer mediji bojkotiraju čestite ljude.
Žalosno je pročitati da ti sad pripadaš negdje drugdje jer tamo živiš duže nego u rodnom kraju. Ja također živim drugdje duže nego u rodnom kraju, ali sam uvijek pripadao tamo gdje sam rođen i odrastao. Poštujem ove ljude gdje sad živim i njihovu kulturu, ali nikad ne ću biti jedan od njih jer mi to jednostavno ne leži.
Hm,,zanimljivo!"
No nisi dosljedan!
Špotaš ljude jer ne čitaju a ja ti dam materijala za čitat i ti se hvališ da si pročitao damo prvi dio,,od PET njih!A zanimljivo je,viruj mi!

EU-ma meni je svejedno no ono od čega mi skače tlak je to da gotovo svi Evroskeptici,vrlo grubo se obrušavaju na Evrofile ili čak na nas kojima je relativno svejedno,oćemo li u EU ili ne!To me smeta!Jer EU nije ,kaj god,inače nebi sva Evropa hrlila u taj zagrljaj!Kažem,da smo bogati onda,"No thanks!"
Radim u kompaniji koja bi imala puno više posla i profita da smo u EU!
EU je nužno zlo,ali manje nego ,reći EU "NE!"
BTW iza "Opljačkali veliki Hrvati" stavih smajlić,tak da znaš da je to zez!
Ja cijelu Hrvatsku doživljavam kao nešto SVOJE i gdje god,u njoj živio,smatrat ću da sam doma!
Naš kraj,pa naravno da ga doživljavam više kao nešto svoje,ali ako negdje drugdje u HR imaš iskustva sa susjedima da su ti bolji,da su ti bliži kao ljudi,
nećeš li taj parts of Croatija više smatrati svojim?
Usput,imaš dodrih ideja i dobro kontaš,gušt mi je s tobom ćakulati i kad se ne slažemo! :--k

Stari G(r)ad
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Stari G(r)ad » 19 lis 2011, 11:29

Pa kad se ne slažemo, onda se i ima o čemu razgovarati. Da se slažemo u svemu, onda bi se razgovor svodio na potvrđivanje.

Što se tiče tih materijala koje si mi naveo, možda jednom i nađem vremena za pročitati, ali ponavljam, da ne vjerujem da ću tamo pročitati išta novo i bitno što bi utjecalo na moju sliku o Crnogorcima i njihovoj ulozi u napadu na dubrovačko područje. U globalu znam one činjenice koje su bitne, a pojedinačni slučajevi ne mogu bitno promijeniti moju sliku o Crnogorcima.

Što se tiče stavova o EU, skepticizmu i zaluđenosti unijom, mogu istaknuti da se u medijima vrti samo ekonomski dio priče oko ulaska u uniju, (što je vrlo diskutabilno) dok se politički prešućuje. Sjećaš se da smo u Jugoslaviji živjeli relativno dobro i stabilno (bar neki), samo što nismo imali političke slobode. 8% nacionalnog dohotka iz Hrvatske je Plavim vlakom odlazilo u Beograd. Izgradili smo Đerdap i auto-cestu kroz Srbiju. Muzli su nas gdje god su mogli. Je li tko smio reći da je Hrvat? Jesmo li smjeli pjevati domoljubne pjesme? Vila Velebita nikoga ne vrijeđa, a ipak se nije smjela pjevati. U općinama i na svim funkcijama su bili Srbi. U poduzećima na rukovodećim mjestima su bili Srbi. Ne znam je li ti poznato ili nije, ali uzmi za primjer Plitvice. Koji direktor, šef sale ili bilo kakav šef je bio Hrvat?

Ne znam jesi li čitao Lisabonski ugovor i/ili Pristupni ugovor za Hrvatsku. Bilo bi dobro da ih pročitaš, pažljivo, tako da ti ne promakne neka bitna činjenica. U tim papirima piše da će Unija imati zajedničku politiku u svim područjima i djelatnostima. Ono što je opasno za naš narod je to da će se na naša područja moći doseljavati ljudi iz cijele unije pa i izbjeglice iz drugih zemalja koje dobiju dozvolu da se usele. Zamisli sad kako bi to izgledalo da su ti susjedi prokleti i podli Englezi ili Srbi koji su po našem kraju harali i ubijali i da ti se cere u facu, a niš im ne možeš? Ili da su ti susjedi crnci ili cigani koji su bučni, neuredni i divlji. Nas Hrvata ima malo u odnosu na oko pola milijarde stanovnika u Uniji i naš glas je zanemariv. U svim odlukama možemo biti nadglasani. U EU parlamentu sve zemlje nemaju jednak broj zastupnika, što automatski stvara neravnopravnost na samom početku. Također, svi koji se negdje dosele imaju pravo kandidirati se na lokalnim izborima. Što misliš, da se tako nešto dogodi, kakve izglede bi ti ili ja imali na izborima u utrci s nekim Englezom koji se obogatio pljačkajući rudna bogatstva u Africi? Što misliš koji jezik bi se gurao kao službeni u Hrvatskoj? Znaš li koji jezik se sad govori u poduzećima u kojima stranci imaju udio, iako je po Ustavu službeni jezik hrvatski??
Jesi li čuo izjavu Angele Merkel kako je u Njemačkoj propala ideja o multikulturalnoj zajednici? Jesi li čuo ili pročitao da u Danskoj ima oko 500 džamija? Možeš li zamisliti džamiju na Plitvicama?
Nagurali su nam takozvano slobodno tržište, a u Lisabonskom ugovoru i Pristupnom ugovoru navode kvote proizvoda koje ćemo moći plasirati na tržište unije. Ja još nisam čuo da postoje kvote za robu koju mi uvozimo izvana. Uostalom, ako je tržište slobodno, čemu onda kvote?

Ovo je samo jedan mali dio prave slike unije.

Ustvari, ne treba se niti puno zamarati svim tim. Onaj tko ima malo soli u glavi treba samo letimično pogledati navedene dokumente i kad vidi koliko su zamršeni i zamuljani, može lako zaključiti da se tu ne radi o iskrenom i čistom poslu, jer kad razgovaraš s čovjekom, ako je iskren i pošten, sve što kaže odmah ćeš razumijeti. Ako su mu namjere da te prevari, onda će mutiti, muljati i zapletati.
Toliko o ovome. MOžda nije pravo mjesto, ali osjetio sam potrebu da po ne znam koji put sve ovo ponovim, jer jedino ponavljanjem se uči i činjenice ostaju u pamćenju. Otud i ona latinska: "repetitio est mater studiorum".

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 19 lis 2011, 14:33

Lega,kad su te džamije izgrađene u zemlji Danskoj?
Ne valjda otkad su postali članica Unije!Puno prije!
Neki kažu"Unija će nas opljačkat,naše prirodne resurse"-pa mi smo već prodali sve što je nešto vredilo a nismo u EU!
Crnac za susjeda,ili Srbin?Pa ko da sad nemože kupiti kuću do tebe iako nismo u EU!
Mrkva i štap!Jedni prijete štapom ,kao ako uđemo u EU a drugi navlače mrkvom ,da uđemo!
A što je dobro,što je istina,NEZNA SE!
Kažem opet,nisu narodi Evrope toliko blesavi a svi su ZA!
Ili skoro svi!
Ne vidim razlog za neki veliki strah,a bome niti za veliko veselje!
Kak bu-bu!
Kud svi tud i ćoravi Mujo!

Stari G(r)ad
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Stari G(r)ad » 20 lis 2011, 08:34

Nije toliko bitno kad su džamije izgrađene. Bitno je to što svi ti doseljenici nose sa sobom svoju kulturu. Je li normalno da netko živi u Njemačkoj a ne govori njemački, ili da po istoj toj Njemačkoj hodaju zakrabuljene žene?
Ovo je samo nekoliko primjera.
Jesi li razmišljao zašto stranci kupuju kuće kod nas? Jesi li razmišljao tko je i zašto to omogućio? Ako nisi, odgovor ti je na kraju ovog teksta.

Sinoć sam slušao radio (i inače ga slušam, jer nema toliko cenzure koliko ima na TV) i čuo da Englezi traže referendum jer žele izići iz unije - ne žele iz svog džepa plaćati tuđu rastrošnost i nerad. Jesi li razmišljao ikad kako su baš Englezi uspjeli vladati svijetom i zašto su se obogatili, ili zašto su se Švicarci obogatili? Ja sam razmišljao. Kod njih sigurno nije u upotrebi poslovica: "kud svi Turci, tud i mali Mujo". Ljudi rade i služe se mozgom. Znamo kako se živi u zemljama gdje vrijedi ova poslovica. Pametnom dosta.

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 20 lis 2011, 12:39

Stari G(r)ad je napisao/la:Nije toliko bitno kad su džamije izgrađene. Bitno je to što svi ti doseljenici nose sa sobom svoju kulturu. Je li normalno da netko živi u Njemačkoj a ne govori njemački, ili da po istoj toj Njemačkoj hodaju zakrabuljene žene?
Ovo je samo nekoliko primjera.
Jesi li razmišljao zašto stranci kupuju kuće kod nas? Jesi li razmišljao tko je i zašto to omogućio? Ako nisi, odgovor ti je na kraju ovog teksta.

Sinoć sam slušao radio (i inače ga slušam, jer nema toliko cenzure koliko ima na TV) i čuo da Englezi traže referendum jer žele izići iz unije - ne žele iz svog džepa plaćati tuđu rastrošnost i nerad. Jesi li razmišljao ikad kako su baš Englezi uspjeli vladati svijetom i zašto su se obogatili, ili zašto su se Švicarci obogatili? Ja sam razmišljao. Kod njih sigurno nije u upotrebi poslovica: "kud svi Turci, tud i mali Mujo". Ljudi rade i služe se mozgom. Znamo kako se živi u zemljama gdje vrijedi ova poslovica. Pametnom dosta.
Nije normalno al što da se radi?
Poćerat ih jer neznaju jezik zemlje u kojoj žive?
Poderat im veo?
Englezi su ipak u EU!
Zasad!
Nitko ih nije prisilio da uđu!
Englezi su mogli vladati jer su velika nacija!Mi smo mali!Nismo vladali ni sa ovo malo "dio svemira" kako pjeva Tompson!
Mislim da se radi o velikoj igri u kojoj mi možemo biti samo pijuni!
Bruno Bušić,legenda"Kad dobijemo državu,vidjet ćete tek tad kako naši kradu!"-tak nekak reče!
Da nismo tako radili,mogli bi danas pokazati Evropi ,srednji prst!
Sami smo si krivi što nam je to bolje riješenje nego biti-otok!

Odgovori

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.