Video Rakovica
-
Video Rakovica
Na YouTube sam postavio nekoliko zanimljivih video zapisa vezanih uz Općinu Rakovica.
Možete ih pogledati na http://www.youtube.com/user/VideoRakovica/videos .
Imam još nekoliko snimki koje ću uskoro stavitina na isti kanal.
Ukoliko imate nekakav video materijal, za koji smatrate da bi bio zanimljiv javnosti (razna okupljanja, crkveni događaji, panorame mjesta...) možete me kontaktirati na videorakovica@gmail.com kako bi se dogovorili o postavljanju tog materijala na YouTube.
Možete ih pogledati na http://www.youtube.com/user/VideoRakovica/videos .
Imam još nekoliko snimki koje ću uskoro stavitina na isti kanal.
Ukoliko imate nekakav video materijal, za koji smatrate da bi bio zanimljiv javnosti (razna okupljanja, crkveni događaji, panorame mjesta...) možete me kontaktirati na videorakovica@gmail.com kako bi se dogovorili o postavljanju tog materijala na YouTube.
Re: Video Rakovica
Odlične snimke, zahvaljujem na uploadu. Nadamo se da će toga biti još jer sam siguran da ima toga dosta.
-
Postavio sam još nekoliko video zapisa na Youtube:
U vezi ovog predzadnjeg, zna li netko godinu održavanja te krizme?
Koji događaj je prikazan na zadnjem zapisu? Radi se o 19.5.1991. i 20.5.1991. Vidim da je nešto vezano uz HDZ, ali neznam točno što.
U vezi ovog predzadnjeg, zna li netko godinu održavanja te krizme?
Koji događaj je prikazan na zadnjem zapisu? Radi se o 19.5.1991. i 20.5.1991. Vidim da je nešto vezano uz HDZ, ali neznam točno što.
Pohvala za sve snimke.
Vidimo da je tu bio i jedan vrlo aktivan član ovog foruma pa će on možda dodati koju riječ
Kao što vidiš u videu bilo je to pečenje bika u Drežnik Gradu prije referenduma o nezavisnosti 30.05.1990. Bio sam tamo kao klinac ali se jako malo sjećam što je bilo, sjećam se jedino pečenja tog bika. U Rakovici je pečenje bika bilo 03.06.1990., imam taj video pa ću nešto staviti sad za obljetnicu da se vidi kako je to bilo prije 22 godine.VideoRakovica je napisao/la: Koji događaj je prikazan na zadnjem zapisu? Radi se o 19.5.1991. i 20.5.1991. Vidim da je nešto vezano uz HDZ, ali neznam točno što.
Vidimo da je tu bio i jedan vrlo aktivan član ovog foruma pa će on možda dodati koju riječ
-
Samo referendum je bio 19.05.1991., što znači da je onda ovo proslava rezultata referenduma?Jurica je napisao/la:Pohvala za sve snimke.
Kao što vidiš u videu bilo je to pečenje bika u Drežnik Gradu prije referenduma o nezavisnosti 30.05.1990. Bio sam tamo kao klinac ali se jako malo sjećam što je bilo, sjećam se jedino pečenja tog bika. U Rakovici je pečenje bika bilo 03.06.1990., imam taj video pa ću nešto staviti sad za obljetnicu da se vidi kako je to bilo prije 22 godine.VideoRakovica je napisao/la: Koji događaj je prikazan na zadnjem zapisu? Radi se o 19.5.1991. i 20.5.1991. Vidim da je nešto vezano uz HDZ, ali neznam točno što.
Prepraviti ću naslov videa. Još samo da dešifriramo godinu ove krizme u Drežniku.
U pravu si, ja sam mislio na 30.05 kao Dan državnosti, a tada je kao posljedica referenduma donijeta odluka o raskidu veza s Jugoslavijom. U jednom trenutku u videu kad idu političari on kaže kamermanu "sad je lakše..." pa je valjda mislio na rezultate referenduma.VideoRakovica je napisao/la: Samo referendum je bio 19.05.1991., što znači da je onda ovo proslava rezultata referenduma?
Prepraviti ću naslov videa. Još samo da dešifriramo godinu ove krizme u Drežniku.
Što se tiče krizme to je moralo biti 1991. jer vidim da je tu većina mojih školskih kolega, godišta 1977. i 1978. Mi smo imali krizmu u Rakovici 18.08.91. ali nadbiskup nije mogao doći zbog barikada na cesti prema Karlovcu pa nas je krizmao vlč. Pecić. Kako je ovdje u Drežnik Gradu prisutan nadbiskup to je moralo biti malo ranije, možda za Svetog Antu iste godine.
Pecićevo prisjećanje na krizmu u Rakovici (na dnu stranice i slika krizmanika)
http://www.slunj.net/crkva/news_item.asp?NewsID=1383
-
Jurica je napisao/la:U pravu si, ja sam mislio na 30.05 kao Dan državnosti, a tada je kao posljedica referenduma donijeta odluka o raskidu veza s Jugoslavijom. U jednom trenutku u videu kad idu političari on kaže kamermanu "sad je lakše..." pa je valjda mislio na rezultate referenduma.VideoRakovica je napisao/la: Samo referendum je bio 19.05.1991., što znači da je onda ovo proslava rezultata referenduma?
Što se tiče krizme to je moralo biti 1991. jer vidim da je tu većina mojih školskih kolega, godišta 1977. i 1978. Mi smo imali krizmu u Rakovici 18.08.91. ali nadbiskup nije mogao doći zbog barikada na cesti prema Karlovcu pa nas je krizmao vlč. Pecić. Kako je ovdje u Drežnik Gradu prisutan nadbiskup to je moralo biti malo ranije, možda za Svetog Antu iste godine.
Pecićevo prisjećanje na krizmu u Rakovici (na dnu stranice i slika krizmanika)
http://www.slunj.net/crkva/news_item.asp?NewsID=1383
Odlične informacije, zahvaljujem. Nadopunio sam naslov i kratki opis videa. Točan datum ću pogledati u starim Mostovima, ako ih pronađem iz tog vremena.
Pečenje bika u Rakovici, 03.06.1990.
-
Nekoliko video zapisa koje sam nedavno postavio. Ovo su zadnje snimke s moje strane, ukoliko se još netko javi s novim snimkama postaviti ću ih na Youtube.
I ovo treba pogledati!basel je napisao/la:Hvala zaista dobro .
Posebno je zanimljiv početak priče,Vladimir Katič
http://www.youtube.com/watch?v=6yJog6mI ... re=related
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.