Zanimljive su te stvari. Upravo preplasenost radnika je ono sto omogucava takvo ponasanje. A preplasenost dolazi iz toga sto vecina ima jos neki izvor prihoda pa im posao dojde kao sigurnost zdravstvenog i socijalno i mirovinsko. Samim time povijaju kraljeznicu i nisu spremni ista uciniti osim potihog cendranja. Svakako da francuzi u francuskoj rade sasvim drugacije jer su tamo radnici spremni izici i strajkati. No zamisli to ovako. Da vas svih 6 ili koliko vas je stane i ne zeli raditi onda bi bila velika steta jer bi se mlijeko valjda pokvarilo. samim time da bi izbjegli stetu biti ce spremni popustiti. A ako samo jedan prigovara onda ga se lako rijese dajuci mu otkaz i proglasavajuci ga tehnoloskim viskom.branko je napisao/la:Eh dragi prijatelju, možda i je štrajk jedino rješenje po tvome, al ajd uzmi ti da su 90% tamo koji rade samnom preplašeni i nesmiju ni zucnut što šef kaže, evo npr. danas smo radili od 7 jutros do 8 večeras a trebali smo do 3 a sutra ujutro opet moram biti tamo u 7, ok, to i nije tako strašno, valjda će nam pisat te sate, al što vrijede radnička prava, s kim organizirat štrajk, imamo mi sindikat koji plaćamo da se bori za nas, al i oni su isto nemoćni, jednostavno, naši glavni šefovi su u Francuskoj a mi smo dio njihove "Laktalis" grupe, a to je ogroman koncern koji ima svoje pogone po cjelom svijetu i mi smo jedan manji pogon (gledano u globalu) a bilo je pokušaja da smanje broj radnika na pojedinim linijama jer kao u Francuskoj na takvom radnom mjestu radi 5 radnika a ne 6 kao kod nas, pa su radnice počele padat u nesvijest i svako malo dolazila hitna u mljekaru dok nisu opet stavili 6 radnika, da bi mi poslije čuli da su oni to htijeli ispitat dal na tom mjestu zbilja treba radit 6 radnika il možda može 5, ma za ne povjerovat, a ajd se pobuni, jednostavan odgovor je: daj ne cendraj, i onako svako malo neko sjedi i odmara... ma odvratno, a mi smo još jedan od boljih primjera u tom kapitalizmu na Hrvatski način, zamisli onda kako je kod drugih
rakovacki forum
Re: rakovacki forum
jurice
Hvala Jesenske-Razglednice ,zaista lijepe farbe.
Hvala Jesenske-Razglednice ,zaista lijepe farbe.
Liebe Leute
Frohe Weihnachen und ein glückliches Neues Jahr 2012
Dragi ljudi
Radostan Bozic i sretna nova godina 2012
Dragi ljudi
-
- Pisac meraklija
- Kontakt:
Dragi prijatelje sretan vam i blagoslovljen Bozic, a u novoj sve naj, naj!
Pozdra
Pozdra
Kad umrem idem u pakao!!!
U Lipovaci sam vec bio!!!
U Lipovaci sam vec bio!!!
Noćas usnijte divan san,job je napisao/la:Liebe Leute
Dragi ljudi
s mirom slavite badnji dan.
Nek vam radost kroz dom teče
s mirom slavite badnju večer.
Nek vam srećom dom zablista
na rođendan Sina Krista.
Nek vas sreca kroz zivot vodi…
Sretan Božić, Isus nam se rodi!
oooo Palivatra je pjesnički udaren, pardon, nadaren
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija
Ili obdaren
Ma to sam negdje kopirao,,sa nekog Katolikkog foruma!Stari G(r)ad je napisao/la:Ili obdaren
Nego,jesi li vidio ovog rođu?
Lani smo skupa pivali,,,tip je legenda,pravi Likota!
http://www.youtube.com/watch?v=JQiUuplYKUo
Intresantno i dobro za procitati
Iako još nisu obrađeni svi podaci s Popisa stanovništva Republike Hrvatske 2011. godine, objavljen je popis broja stanovnika po svim naseljima, iz kojeg je vidljivo da je čak 18 naselja u Karlovačkoj županiji bez ijednog stanovnika. Tri su posve napuštena i zaboravljena naselja na području općine Rakovica – stanovnika više nemaju Jamarje, Koranski Lug i Sadilovac. Sadilovac je daleko najveće naselje koje je danas bez stanovnika, u svojem najrazvijenijem dobu, krajem 19. stoljeća, broj stanovnika dosezao je i 1.000.Na području općina Barilović i Netretić nalaze se po dva napuštena naselja – Gornji Poloj i Novi Dol na barilovićkom te Baići i Račak na netretićkom području.
Sad bas nesto gledam i kontam:
Popisane osobe - ukupno Broj stanovnika - ukupno
Drežnik Grad 370 348
Rakovica 321 310
Po cemu je osim po tome sto je na glavnoj prometnici Rakovica vaznija od Dreznika?
Popisane osobe - ukupno Broj stanovnika - ukupno
Drežnik Grad 370 348
Rakovica 321 310
Po cemu je osim po tome sto je na glavnoj prometnici Rakovica vaznija od Dreznika?
Eh moj prijatelju, i ja sam to prije kontao i razmišljao... al prestao sam. ZNA SE i zašto
Kontaj od kud do kud je prije bio Sadilovac, a kako je stanje sada pa malo prezbroji kuće.
Trebalo bi opet vojnu krajinu pa bi sva ta mjesta bila pod dreznickom satnijom.
Nemoguća misija!Sinisa je napisao/la:Trebalo bi opet vojnu krajinu pa bi sva ta mjesta bila pod dreznickom satnijom.
Uglavnom,,nema više vojno sposobnih Srba!
Ovo bi mogli shvatiti kao provokaciju. Naime u krajiskim pukovnijama bili su zastupljeni i jedni i drugi i onda nisu gledali na razlike. Pored toga i plascanski pravoslavni svecenik 1811. godine pozdravlja Horvatske vitezove. Pored toga u vrijeme krajine nije bas bio razvijen osjecaj srpstva. Taj se osjecaj razvija uspostavljanjem Karlovacke eparhije koja je bila dio SPC prije toga oni su se izjasnjavali kao grko istocni a ne kao srpsko pravoslavni.pat_nick je napisao/la:Nemoguća misija!Sinisa je napisao/la:Trebalo bi opet vojnu krajinu pa bi sva ta mjesta bila pod dreznickom satnijom.
Uglavnom,,nema više vojno sposobnih Srba!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.