Oprostite. Moja Hrvatski je ne dobro. Ucim jezik, ali ja nisam dobar učenik. Moja napredak je spor.
I am trying to locate information about my Grandfather, Valentin Puskarić. I only know that he left Slunj about 1906 to go to the United States. He was killed in 1925, so I never met him and have very little information about him. My family says that he did not speak very much about his life in Slunj. I believe his birthdate is 14 February 1882. His parents were Marko Puskarić and Lucip Cendric.
I see that there are still many Puskarić names listed in the telephone book, and I was hoping that perhaps someone in Slunj might remember a lost relative who went to America. I know that he sailed from Bremen, Germany. Other than that I can locate no information about him.
I visited Slunj in 2000, but at the time I was unable to contact anyone at the local church to try and locate the birth records.
Please feel free to contact me if anyone thinks they may have some information.
Puno Vam Hvala,
Ken Puskarić Beals
kabeals@gmail.com
Ovo nađoh na Slunjskom forumu!
Zna li netko što ?Čovjek kopa za svojim korjenima!
Pomozimo Puškariću ,,Ameru!
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Re: Pomozimo Puškariću ,,Ameru!
Jedini način da se nešto dozna je prekopati crkvene zapise i potražiti prezimenjake u Slunju i okolici, ako ima još koji živ.
Ovo je dokaz koliko su ljudima važni korijeni. O tome bi trebali promisliti svi koji slijepo srljaju u EU-ropsku uniju, gdje bismo mogli izgubiti nacionalni identitet, koji nam je ionako već nagrižen.
Ovo je dokaz koliko su ljudima važni korijeni. O tome bi trebali promisliti svi koji slijepo srljaju u EU-ropsku uniju, gdje bismo mogli izgubiti nacionalni identitet, koji nam je ionako već nagrižen.
Živjela EUStari G(r)ad je napisao/la:Jedini način da se nešto dozna je prekopati crkvene zapise i potražiti prezimenjake u Slunju i okolici, ako ima još koji živ.
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Živio i ti u njoj, ali bez nas ostalih. 
Nije mi poznato da u Slunju ima Puškarića, ja znam za ove u Rakovici, a to bi trebalo čovjeka uputit na Marijanu Matičarku, ona čini mi se govori i Engleski pa bi mu sigurno pomogla više od našeg nagađanja.
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

A eto, nazovi županicu bez županije i javi joj i-mejl adresu i ukratko objasni što Puškamerikanac hoće, a možeš je uputiti i ovdje na forum.
koliko ja znam, čita ona ovaj forum, a ko zna možda se i javlja, ja neznam ko je ko iza ovih imena, slučajno znam ko si ti a druge neznam nikoga, al sutra idem nešto u Općinu pa možda svratim k njoj (ako nebude gužva)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.