Pravoslavne crkve u Hrvatskoj
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Pravoslavne crkve u Hrvatskoj
Hajde vi nesvršeni svećenici, popovi i laici, pročitajte ovaj članak pa iznesite svoja mišljenja. Zašto je nestala Hrvatska autokefalna pravoslavna crkva?
http://www.hrsvijet.net/index.php?optio ... Itemid=151
Re: Pravoslavne crkve u Hrvatskoj
Evo,,laika,(nisam za svećenika išao već za nastavnika vjeronauka),,,Stari G(r)ad je napisao/la:Hajde vi nesvršeni svećenici, popovi i laici, pročitajte ovaj članak pa iznesite svoja mišljenja. Zašto je nestala Hrvatska autokefalna pravoslavna crkva?
Glej,,sve je to sranje!Čudno ali istinito!Da smo mi Katolici pravi vjernici,pravi Kršćani,da su to Pravoslavci,vjera bi bila nešto što nas veže!Ta ,,do 1054 g. to je bila jedna crkva!Više smo bili zajedno nego što smo razjedinjeni!
Pravoslavci i Katolici su po vjeri,,braća!Jedno!Razlike su zanemariva,,,a ono što nam je zajedničko je važno!
Činjenica je da je Pravoslavna crkva jako navezana na nacionalno!To joj je gadna mana!Pogotovo je to vidljivo u SPC!Kod njih imaš "Srpska,Ruska,Grčka,Makedonska" P C!
A nemaš npr Hrvatska Katolička,,ili Talijanska ili Španjolska!
Katolička je i to je dovoljno!
Očito je da je Hrvatska Pravoslavna Crkva osnovana kao REŽIMSKA i to nije bila volja Srba u Hrvatskoj,,bar ne njih 90%!
Ako bi ju oni željeli i osnovali sami bez vanjskog pritiska,bujrum!No sumnjam u to!
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Možda Hrvatska pravoslavna crkva i jest osnovana kao režimska, međutim, po statutu autokefalnih crkava, a kakve pravoslavne crkve i jesu, one niti ne mogu biti drukčije nego državne ili nacionalne, dakle Grčka pravoslavna crkva, Ruska, Srpska i tako dalje.
Katolička crkva je drukčije organizirana i zato je Rim vrh i njemu su podložne sve ostale "podružnice" po svim katoličkim zemljama.
Joža prezaduženi (Broz) je vršio pritisak na kardinala Stepinca da osnuje (ili odvoji od Rima) Hrvatsku katoličku crkvu, jer je to bila direktiva iz Moskve, a budući da se Stepinac tome usprotivio, onda ga je prezaduženi dao zatvoriti i otrovati. U tome je perjanicu nosio onaj govnar Jakov Blažević koji je krivotvorio i izjašnjavanje ljudi iz svih sela gdje je nekad bio aerodrom Željava, tako da su ta hrvatska sela administrativno pripala Bosni. I da, samo da napomenem, za one koji ne znaju, sljedbenici te i takve ideologije su ovi što su osnovali SDP, a onda su iz neznanja i 'urakovcu' osnovali podružnicu i to mladih. Aleluja!
Na ovoj stranici ima više pojedinosti, a ima i jedan zanimljiv članak o tajni Nikole Tesle koju srbi čuvaju kao zmija noge:
http://www.hrvatskipravoslavci.com/
Katolička crkva je drukčije organizirana i zato je Rim vrh i njemu su podložne sve ostale "podružnice" po svim katoličkim zemljama.
Joža prezaduženi (Broz) je vršio pritisak na kardinala Stepinca da osnuje (ili odvoji od Rima) Hrvatsku katoličku crkvu, jer je to bila direktiva iz Moskve, a budući da se Stepinac tome usprotivio, onda ga je prezaduženi dao zatvoriti i otrovati. U tome je perjanicu nosio onaj govnar Jakov Blažević koji je krivotvorio i izjašnjavanje ljudi iz svih sela gdje je nekad bio aerodrom Željava, tako da su ta hrvatska sela administrativno pripala Bosni. I da, samo da napomenem, za one koji ne znaju, sljedbenici te i takve ideologije su ovi što su osnovali SDP, a onda su iz neznanja i 'urakovcu' osnovali podružnicu i to mladih. Aleluja!
Na ovoj stranici ima više pojedinosti, a ima i jedan zanimljiv članak o tajni Nikole Tesle koju srbi čuvaju kao zmija noge:
donekle dobro,,al samo donekle!Stari G(r)ad je napisao/la:Možda Hrvatska pravoslavna crkva i jest osnovana kao režimska, međutim, po statutu autokefalnih crkava, a kakve pravoslavne crkve i jesu, one niti ne mogu biti drukčije nego državne ili nacionalne, dakle Grčka pravoslavna crkva, Ruska, Srpska i tako dalje.
http://www.hrvatskipravoslavci.com/
Kaj ti toliko rugoboriš protiv SDP-a?A u isto vrijeme kažeš da je HDZ ,,sranje!
Nakon Tuđmana(ma za mene je bio i on to,,iako sam za njega glasao,,što sam drugo mogao?Ostali su bili još gori)!Ja nikada nisam bio Komunista,SDP je puno bolji nego KPJ ali za mene nisu dovoljno dobri!Možda sam CJEPIDLAKA ALI ZA MENE NEMA TRENUTNO,,DOBRIH!Sve je to,,kaj god!
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

A što je savršeno? Jesi li ti savršen?
Za SDP i HDZ sam ti odgovorio u jednoj drugoj temi.
Nije ni Tuđman bio savršen, ali je stvorio državu u okolnostima u kojima bi to malo kome uspjelo. To mu priznaju svi ljudi u svijetu koji se razumiju u politiku i koji nešto znače u tim krugovima. Među njima ima i onih koji po njemu pljuju zbog zavisti ili imperijalnih interesa, ali ga intimno i stručno sigurno poštuju.
Nije ni Tuđman bio savršen, ali je stvorio državu u okolnostima u kojima bi to malo kome uspjelo. To mu priznaju svi ljudi u svijetu koji se razumiju u politiku i koji nešto znače u tim krugovima. Među njima ima i onih koji po njemu pljuju zbog zavisti ili imperijalnih interesa, ali ga intimno i stručno sigurno poštuju.
Pa super,,Franceka sam i ja u Rijeci išao čekat!Kad su bili predizborni skupovi,,i zaokružih njega!Nemoj me krivo razumit,,,hoću reći ,nije bio idealan,mogli smo imati i boljeg Predsjednika tada ali ja ga TADA nisam vidio!Stari G(r)ad je napisao/la:A što je savršeno? Jesi li ti savršen?
"Rata neće biti" govorio je i,,,pekli se volovi!Umjesto da su se kupovale puške!
Vukovar je žrtvovao,,Bosansku Posavinu isto,,,al eto,,postigao je to da "Imamo Hrvatsku"!
Nema veze sda Pravoslavljem ali ipak,,,,Stari G(r)ad je napisao/la:Hajde vi nesvršeni svećenici, popovi i laici, pročitajte ovaj članak pa iznesite svoja mišljenja. Zašto je nestala Hrvatska autokefalna pravoslavna crkva?
http://danas.net.hr/svijet/page/2011/05/26/0563006.html
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Mislim da su za Bosansku Posavinu "zaslužni" njegovi "suradnici" iz KOS-a i UDBA-e. Što se tiče Vukovara, to bi moglo biti, ali bi trebalo znati sve okolnosti (nedostatak oružja) pa onda donijeti objektivnu ocjenu. Ono što su Jastreb i mladi Jastreb dobili batine nakon pada Vukovara sigurno mu nije plus, ali što se može, kao što rekoh, nitko nije savršen!
Tus kaže da su ga mogli deblokirati(Vukovar) i bar izvući stanovništvo(pa i borce) ALI TUĐMAN NIJE DAO JER JE EU PRITISLA NJEGA!Stari G(r)ad je napisao/la:Mislim da su za Bosansku Posavinu "zaslužni" njegovi "suradnici" iz KOS-a i UDBA-e. Što se tiče Vukovara, to bi moglo biti, ali bi trebalo znati sve okolnosti (nedostatak oružja) pa onda donijeti objektivnu ocjenu. Ono što su Jastreb i mladi Jastreb dobili batine nakon pada Vukovara sigurno mu nije plus, ali što se može, kao što rekoh, nitko nije savršen!
http://forum.vidi.hr/showthread.php?302 ... avljena-od
http://savjest.com/intervju.php?s_vjest ... -je-tudman
Zadnja izmjena: palivatra, dana/u 27 svi 2011, 09:21, ukupno mijenjano 1 put.
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Za to nisam čuo pa ne mogu komentirati je li istina ili nije.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.