Pa nisam ja skrenuo a teme!Jurica je napisao/la:Eh, sa uskrsne čestitke odošmo na pravopis, klasična palivatrina škola
Sretan Uskrs svima!
Re: Sretan Uskrs svima!
Pa nisam rekao da si ti nego je to tvoja škola, tako su se drugi ugledali na tebe 
Stari G(r)ad je napisao/la:Možda ja i jesam radikalan, ali sam naveo da je "domaća priča" prihvatljiva kad razgovaraju ljudi koji se međusobno poznaju i kad to nije javno.ursel je napisao/la:Oje starigrad ti si "radikal" cuj tako se domaci prica , kaze i razumi
Mi koji smo najprije otisli u Zagrem.Gimnaz. ili razlicite Zanate
poslije svatko zivi gdje je izabrao da zivi jos uvje postivamo nas RAKOVAC
--nasu Rakovacku Opcinu iako se drugacije pise. Cuj ljudi kazu "idem u Rakovac" DIJALEKT JE SUSTINA JEDNOG KRAJA.
To je moje misljenje.
Budi Pozdravljen
Brankova mama i svi ostali stariji ljudi nisu imali mogućnosti i prozor u svijet kakve danas postoje i ustrajanje na onom stereotipu "kako je moj ćaća živio, tako ću i ja" proizvodi zaostalost i ne pomiče nove naraštaje s mrtve točke, a kao posljedica svega toga je mentalitet najbolje objašnjiv odrednicom "pasivni krajevi", a samo zato što neki ne žele razmišljati jer se boje da će dobiti žulj na mozgu pa se prepuštaju vjetru i vodi da ih nosi.
Narječje ili dijalekt jest obilježje i bit nekog kraja, ali nikako i "suština". Stoga pozivam sve "dijalektičare" iz Rakovca da se koriste izrazima koji doslovno obilježavaju Rakovac, kao što su "ticaaa na žicaaa", "rukaaa", "nogaaaa" itd. a posebno naglašavam jedan "biser" koji sam mogao jedino nazvati "osmi padež" ili "super instrumental", jer pored sedmog padeža (instrumentala) koji odgovara na pitanje (s) kim, (s) čim, "super instrumental" odgovara na pitanje "s kogom" - a često ga se može čuti u Rakovcu i bližoj okolici.![]()
Također pozivam jednog domaćeg da odabere domaće ime ovdje na forumu, na primjer "zvirnjak", umjesto tamo nekog Belgijskog sela iz pokrajine Istočna Flandrija i okruga Knesselare.
Bit nije nikad iza ili sa one strane pojave, vec time sto je bit ono sto egzistira.
PS.Bit, sustina ili esencija dijalekta ...
Nemoj trazit moje pravopisene pogrseke ja zivim vec dugo godina gdje se Hrvatski neprica.
Budi pozdravljen.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.