Odnosi bračni - odnosi mračni
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Re: Odnosi bračni - odnosi mračni
Hm, ne znam na osnovu čega si zaključio da je Rajka prgava. Ja bih rekao da se prije radi o tome da je ona tebe vidjela na neki način kao heroja, koji ju je u nečemu razočarao pa je malo burno reagirala (znaš da ženama upravljaju hormoni i da im se vrlo često mijenja raspoloženje !), a ti, umjesto da budeš džentlmen i prihvatiš moj savjet da se ispričaš, nastaviš se svađati.
Ja sam isto na više foruma, ali kad naiđem na osobu s kojom ne mogu iz bilo kojeg razloga razgovarati, ne obraćam pozornost na takvu osobu i nakon nekog vremena ona jednostavno "oladi".
Slično ti je i s onim malim hruštevima (kebrima) koji izlaze u sumrak. Kad zazuje oko tebe, ako mlataraš rukama oni zuje još više, a ako ne reagiraš onda odzuje dalje i nema problema.
Ja sam isto na više foruma, ali kad naiđem na osobu s kojom ne mogu iz bilo kojeg razloga razgovarati, ne obraćam pozornost na takvu osobu i nakon nekog vremena ona jednostavno "oladi".
Slično ti je i s onim malim hruštevima (kebrima) koji izlaze u sumrak. Kad zazuje oko tebe, ako mlataraš rukama oni zuje još više, a ako ne reagiraš onda odzuje dalje i nema problema.
Misliš da je uvjek u redu odtrpiti uvrede?Stari G(r)ad je napisao/la:Hm, ne znam na osnovu čega si zaključio da je Rajka prgava. Ja bih rekao da se prije radi o tome da je ona tebe vidjela na neki način kao heroja, koji ju je u nečemu razočarao pa je malo burno reagirala (znaš da ženama upravljaju hormoni i da im se vrlo često mijenja raspoloženje !), a ti, umjesto da budeš džentlmen i prihvatiš moj savjet da se ispričaš, nastaviš se svađati.
Ljudi (a pogotovo žena) ima i prgavih i pokvarenih!Treba li se takvima sagnut da te još više guze?I otkud ti to da moraš biti nešto kriv,jer su takvi,,zločesti prema tebi?Možda su zli po prirodi?
Bio sam u jednom mjestu konobar,,davno je to bilo i lokalni šerif koji je sve živo maltretirao,navalio i na mene!Pretrpim par puta,,onda jednom puknem(par mjeseci sam trenirao Tekvando pa sam znao kako i gdje treba udariti) ,,spucam ga!Tip je odtada bio dobar,,prema meni!I prema drugima!
Reakcijom na nasilje dovedeš pameti nasilnika,,bilo verbalno da mu se suprostaviš,bilo fizički!
Na meni nitko neće liječiti svoje komplekse!
Nek ih liječi na svom ćaći,a prema meni nek se ponaša pošteno,,ljudski!
Ja bum još pošteniji i ljudskiji prema takvima!
No,,tema su muško-ženski odnosi!
Da me žena moja maltretira(a ima i takvih) dobila bi po tamburi isti čas!
Ili bi otišla(nek ide,,ko ju hebe) ili bi znala za granice!
Znam jednu koja je muža maltretirala,,no iskrena je i poštena kasnije postala jer je postala iskreni vjernik!Kaže mi"Ajme,,što sam ja svom mužu radila,,kakve nepravde,ma da je on mene tad išamarao,pomogao bi mi!"
Kapiši?
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Stvarni svijet je jedno, a ovaj prividni (virtualni) svijet je nešto sasvim drugo.
Kao prvo, ovdje svatko može biti što god poželi, a uz malo umijeća može naivne navući da misle kako on (ona) želi. Ima i takvih ljudi koji se u stvarnom i ovom nestvarnom svijetu ponašaju jednako. Dobro je da je tako, a nekad i nije. Kad se netko ljuti na nekog drugog radi nekog ponašanja ili izjave koja mu (joj) se ne sviđa, ta ljutnja (ili u gorem slučaju - netrpeljivost ili čak mržnja) više šteti onome tko se ljuti (mrzi), nego onome radi koga se taj ljuti. Dakle, budući da je ovo donekle nestvaran svijet, stvarno je nezrelo i djetinjasto ljutiti se radi bilo čega.
Što se tiče stvarnog svijeta, svaki dan se susrećemo s takvima koji na bilo koji način maltretiraju svoju okolinu. Takvi tipovi (ili tipuše) su u stvarnosti slabići i nesigurni u sebe koji svojim napuhavanjem (kao kad se paun rašepuri, ili kad se tukan (puran) našepuri) u vlastitim očima stvaraju prividnu sliku svoje "povećane" veličine. Treba samo jedan trn ili iglica da se takav "balon" ispuše - što je dokazano tim tvojim udarcem. Da je taj tip bio čvrst, ti bi možda danas imao jedno uho manje ili bi imao frakturu barem jedne kosti.
Što se tiče ovog maltretiranja muškarca od strane žene, to je isto jedan vid liječenja kompleksa. Najbolji način suprotstavljanja takvom nasilju je da se jasno i glasno kaže zlostavljaču da to što radi nije u redu i da mu (joj) se to obrazloži. Na taj način mu (joj) se izbija "oružje" iz ruku "bez ispaljenog metka".
Teško je dati mudar savjet u slučaju kad žena provocira muškarca da je lupi, a da ima takvih situacija - ima ih svakodnevno milijune. Ne znam u čemu je ženska potreba da provocira, ali naslućujem da bi to moglo biti ono "da se ne da da muškarčeva uvijek bude zadnja". Bilo bi mudro obratiti pozornost na sadržaj te "zadnje", umjesto na to čija je. Bit će da su takve i slične životne situacije napisale onu narodnu poslovicu: "šutnja je zlato".
Znam i ja za slučajeve kajanja, samo što je tada najčešće kasno.
Zaključak bi bio da svakodnevno treba raditi na sebi i preispitivati svoja uvjerenja i stavove, a u nekim slučajevima potražiti mišljenje drugih ljudi, pa i stručnu pomoć, jer ako idemo zubaru kad nas zaboli zub, zašto ne bismo otišli bračnom savjetniku ili psihologu kad "ispod plahte postane hladno"?
Kao prvo, ovdje svatko može biti što god poželi, a uz malo umijeća može naivne navući da misle kako on (ona) želi. Ima i takvih ljudi koji se u stvarnom i ovom nestvarnom svijetu ponašaju jednako. Dobro je da je tako, a nekad i nije. Kad se netko ljuti na nekog drugog radi nekog ponašanja ili izjave koja mu (joj) se ne sviđa, ta ljutnja (ili u gorem slučaju - netrpeljivost ili čak mržnja) više šteti onome tko se ljuti (mrzi), nego onome radi koga se taj ljuti. Dakle, budući da je ovo donekle nestvaran svijet, stvarno je nezrelo i djetinjasto ljutiti se radi bilo čega.
Što se tiče stvarnog svijeta, svaki dan se susrećemo s takvima koji na bilo koji način maltretiraju svoju okolinu. Takvi tipovi (ili tipuše) su u stvarnosti slabići i nesigurni u sebe koji svojim napuhavanjem (kao kad se paun rašepuri, ili kad se tukan (puran) našepuri) u vlastitim očima stvaraju prividnu sliku svoje "povećane" veličine. Treba samo jedan trn ili iglica da se takav "balon" ispuše - što je dokazano tim tvojim udarcem. Da je taj tip bio čvrst, ti bi možda danas imao jedno uho manje ili bi imao frakturu barem jedne kosti.
Što se tiče ovog maltretiranja muškarca od strane žene, to je isto jedan vid liječenja kompleksa. Najbolji način suprotstavljanja takvom nasilju je da se jasno i glasno kaže zlostavljaču da to što radi nije u redu i da mu (joj) se to obrazloži. Na taj način mu (joj) se izbija "oružje" iz ruku "bez ispaljenog metka".
Teško je dati mudar savjet u slučaju kad žena provocira muškarca da je lupi, a da ima takvih situacija - ima ih svakodnevno milijune. Ne znam u čemu je ženska potreba da provocira, ali naslućujem da bi to moglo biti ono "da se ne da da muškarčeva uvijek bude zadnja". Bilo bi mudro obratiti pozornost na sadržaj te "zadnje", umjesto na to čija je. Bit će da su takve i slične životne situacije napisale onu narodnu poslovicu: "šutnja je zlato".
Zaključak bi bio da svakodnevno treba raditi na sebi i preispitivati svoja uvjerenja i stavove, a u nekim slučajevima potražiti mišljenje drugih ljudi, pa i stručnu pomoć, jer ako idemo zubaru kad nas zaboli zub, zašto ne bismo otišli bračnom savjetniku ili psihologu kad "ispod plahte postane hladno"?
Mudar čovjek!Stari G(r)ad je napisao/la:Stvarni svijet je jedno, a ovaj prividni (virtualni) svijet je nešto sasvim drugo.
Zato mi i jest gušt sa tobom ćakulat!
Stari G(r)ad je napisao/la:Hej, a gdje ste vas 2 nabavili te velike kufere? Ja uskoro putujem daleko pa mi treba par većih.![]()
Eeeeee, palivatra - vidi se da niti jednu Rakovčanku nisi naučio plivat.
Evo ti malo informacija, pa vidi kako to mi nježni muškarci radimo:
http://madamenoire.com/53100/what-to-ex ... gentleman/
Ako imaš poteškoća s razumijevanjem sadržaja, mogu ti translejtat.
"Nije ljubomora, nije ljubomoraryan je napisao/la:Stari G(r)ad je napisao/la:Hej, a gdje ste vas 2 nabavili te velike kufere? Ja uskoro putujem daleko pa mi treba par većih.![]()
Eeeeee, palivatra - vidi se da niti jednu Rakovčanku nisi naučio plivat.
Evo ti malo informacija, pa vidi kako to mi nježni muškarci radimo:
http://madamenoire.com/53100/what-to-ex ... gentleman/
Ako imaš poteškoća s razumijevanjem sadržaja, mogu ti translejtat.
Nije ljubomora, ipak reci
A koliko si ih imala do sad."
Bijelo Dugme!
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Ahaaa, znači ipak te kopka koliko ih je imala do sad. A u onom ispadu ljutnje si napisao da te baš briga. Hi hiiiiiiii. 
Ne,,nije me briga,,ovo je samo retoričko pitanje!Stari G(r)ad je napisao/la:Ahaaa, znači ipak te kopka koliko ih je imala do sad. A u onom ispadu ljutnje si napisao da te baš briga. Hi hiiiiiiii.
http://www.youtube.com/watch?v=LPhzjXu87W0
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

Kopka te, kopka, konačno ti dolazi iz guzice u glavu da si pogriješio što si se išao svađati s Rajkom.
Da si bio pametniji i taktičniji, mogao si danas-sutra i pusu dobiti.
Ma nisam se ja svađao sa njom nego ona samnom!Stari G(r)ad je napisao/la:Kopka te, kopka, konačno ti dolazi iz guzice u glavu da si pogriješio što si se išao svađati s Rajkom.![]()
A kako sam muški šovinista,,nedam da mi obično žensko previše sere! He He!
Može malo,,al brate kad prekrdaši,,ma ko je ....
Da mi ju je mater rodila!
Ma pustimo ju,,nije vredna spomena,,ajd mi ovo malo komentiraj,,bum to stavil negdje pod religiju,,Einstein:
Stari G(r)ad je napisao/la:Kopka te, kopka, konačno ti dolazi iz guzice u glavu da si pogriješio što si se išao svađati s Rajkom.![]()
Nije mi do puse,,,ryan je napisao/la:Stari G(r)ad je napisao/la:Kopka te, kopka, konačno ti dolazi iz guzice u glavu da si pogriješio što si se išao svađati s Rajkom.![]()
Da si bio pametniji i taktičniji, mogao si danas-sutra i pusu dobiti.![]()
vidi se tko zna
Imam ih na pretek!
Do toga mi je da netko kao ti kaže"Oprosti,,malo sam pretjerala!"
Pa ko da ja neznam da sam malo retjerao???
No ti si me natjerala!
A logika stvari je,,,niti je meni stalo previše do tebe,,niti tebi do mene!
Zaključno,,,kaj sad?Žderati se ili ,,biti čovjek pa reći "Oprosti!"
Ja se tebi izvinjavam!Znam biti akrap!Ko zmija kad ju netko vuče za rep!
Možemo li mirno i opreznije,,jedan prema drugom?
hmmm...
...ajd'dobro i ja se tebi izvinjavam!budeš li opet preprovokativan za moj ukus ne gine mi da reagiram

- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija

E, ajd' se sad lijepo još ISPRIČAJTE jedno drugom, da bude više u našem duhu.
Bit' će nešto od tebe palivatro. Turpija na savjesti čini čuda. A mogao si biti i pametniji pa poslušat mudar savjet - odmah.
Bit' će nešto od tebe palivatro. Turpija na savjesti čini čuda. A mogao si biti i pametniji pa poslušat mudar savjet - odmah.
Ma jebi se ti,,mudracu,,,ryan je napisao/la:hmmm......ajd'dobro i ja se tebi izvinjavam!budeš li opet preprovokativan za moj ukus ne gine mi da reagiram
![]()
Evo tebi nešto,,,
http://www.youtube.com/watch?v=h3WeVu4hMhQ&NR=1
Tu ćeš prepoznati neke svoje,,,ha ha
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.