Smrt bližnjih,tragedija s razlogom!Gdje je tu Bog?

Ostale teme nevezane uz rakovački kraj
Odgovori
pat_nick
Hvatač zaleta
Hvatač zaleta

Smrt bližnjih,tragedija s razlogom!Gdje je tu Bog?

Post Postao/la pat_nick » 24 pro 2012, 13:33

Zašto?

Zašto Bože?

Sve ostalo se da razumjeti,tragedija,nesreća,slučaj,opaka bolest,godine,,,,,
Ali gdje je Bog u svemu tome,,ako nisu ni godine ni nesreća uzrok?Jeli to njegova volja?Možda nije a ako je kako ju razumjeti?
Netko će reć"Nebo je bogatije za jednog dobrog čovjeka!"Ali nebo može čekati!Nama i ovdje trebaju takvi ljudi!

U naslovi stavih"Tragedija s razlogom" misleći da u takvoj situaciji svi mi to smatramo tragedijom!I imamo zašto to gledati isključivo tako!

Jedan protestantski svećenik,inače i psiholog po struci jednom je ispričao ovaj događaj:

U crkvi smo imali mladića,košarkaš,zdrav,2,20 visok,puca od snage,tek se oženio i ,,dobio rak!Lagano umire!I htjeo je doći kod mene na posljednju ispovjed!
Ja sam se svađao sa Bogom:"ZAŠTO on!Ta mi imamo u crkvi ženu od 88 g. ona bi trebala umrijeti a ne on"!I molio sam se Bogu da mi da neki odgovor,,,što da mu kažem?Sad!I shvatio sam da odgovora nema!Neke odgovore na teška pitanja ćemo dobiti tek kad se vidimo sa Bogom,,,licem u lice!Govorio sam tom mladiću o smislu života i vječnosti!O tome ,da on ipak sad ide k Bogu!A ima mnogo onih koji došekaju duboku starost i nemaju VJEČNOG života!"Ti imaš" -rekoh mu,"idi Gospodinu naše i svom bez straha i u miru!Kad ga vidiš.pitaj ga ,,ZAŠTO!"
Mladić je otišao od mene sa osmjehom!Znao je da je Bog govorio meni što da kažem njemu!Ubrzo je umro!I otišao Bogu!
(posvećeno Branku vezano uz smrt brata)!

Odgovori

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.