Može li netko biti katolik,i homoseksualac,istovremeno?

Ostale teme nevezane uz rakovački kraj
Odgovori
pat_nick
Hvatač zaleta
Hvatač zaleta
Postovi: 66
Pridružen/a: 16 vel 2012, 15:03

Može li netko biti katolik,i homoseksualac,istovremeno?

Post Postao/la pat_nick » 31 lis 2014, 14:06

Za kršćane koji vjeruju u Bibliju nema sumnje da je homoseksualnost težak grijeh u Božjim očima. Strašan popis grijeha u prvom poglavlju Rimljana počinje baš s tim grijehom: „Stoga ih je Bog predao sramotnim strastima: njihove žene zamijeniše naravno općenje protunaravnim, a tako su i muškarci napustili naravno općenje sa ženom i raspalili se pohotom jedni za drugima te muškarci s muškarcima sramotno čine i sami na sebi primaju zasluženu plaću svoga zastranjenja“ (Rimljanima 1:26-27).

Unatoč tome, postoje homoseksualci koji krivo interpretiraju Bibliju i pronalaze izgovore i tumačenja koja opravdavaju ne samo njihovo ponašanje, nego i mogućnost da budu u isto vrijeme i „kršćani homoseksualci“ („gay christians“). Mnogi kršćani nisu svjesni da na Zapadu postoje crkve za „kršćane homoseksualce“ koje zagovaraju homoseksualnu teologiju:

- oni vjeruju da se odlomci u Bibliji koji osuđuju seks s osobom istog spola ne odnose na homoseksualce koji su u dugoročnoj, monogamnoj vezi. Njihov stav je da Biblija govori o poganskom ritualnom seksu, orgijama i pederastiji (stariji muškarci s dječacima)

- u priči o Sodomi i Gomori smatraju da nije riječ o kazni za vjerne i monogamne homoseksualne veze nego o Božjem gnjevu zbog orgija i silovanja muškaraca

- u Levitskom zakoniku, drže oni, seks s osobom istog spola nalazi se među mnogim odredbama koje su Isusovom smrću prestale biti nečiste (npr: „Svoga polja ne zasijavaj dvjema vrstama sjemena. Ne stavljaj na se odjeće od dvije vrste tkanine“…itd). Vjeruju da je i homoseksualizam prestao biti nečist zbog Isusove krvi koja je i tu odredbu učinila prihvatljivom

- Isus nije govorio o homoseksualnosti, što ih navodi na zaključak: kad bi to bilo toliko važno, Isus bi to sigurno spomenuo

- upućuju da je Biblija knjiga o Bogu a ne o ljudskoj seksualnosti

- pozivaju da se prvenstveno usredotočimo na zapovijedi kako treba ljubiti svog bližnjeg, imati samilost prema ugnjetavanima i držati najveću zapovijed: „Ljubiti Gospodina Boga svoga svim srcem svojim, svom dušom svojom i svim umom svojim“.

Međutim, kakvi god da jesu argumenti gay-teologije, nije svatko kršćanin tko se želi tako zvati. Postoji razlika između samog nazivanja kršćaninom i istinskog života kao kršćanin. Ublažavanje i mijenjanje Biblije kako bi se opravdao ostanak u grijehu ne mijenja Boga i Njegovu Riječ, Istinu i pravo značenje. To je samozavaravanje. Unatoč velikom pritisku humanista i liberalaca da se homoseksualizam prizna kao prihvatljiv životni stil, Biblija sasvim precizno govori da je to neprirodan i životinjski grijeh koji mora biti odbačen od strane istinskog kršćanina i vjernika.

Zbog specifične situacije u kojoj su često bili gledani s gađenjem i odbacivani, homoseksualci uglavnom imaju veliku potrebu biti voljeni i prihvaćeni u društvu. Stoga mi kršćani trebamo i prema njima provoditi dobro nam znano načelo da mrzimo grijeh, ali volimo grešnika, jer je Krist umro kako za naše, tako i za njihove grijehe. Ipak, ne smiju biti ohrabrivani nastaviti s pogrešnim tumačenjem Biblije i praksom svoga grijeha jer zbog toga gube vječni život. „Jer plaća za grijeh je smrt, a Božji je dar vječni život u našemu Gospodinu Isusu Kristu“ (Rimljanima 6:23).

pat_nick
Hvatač zaleta
Hvatač zaleta
Postovi: 66
Pridružen/a: 16 vel 2012, 15:03

Re: Može li netko biti katolik,i homoseksualac,istovremeno?

Post Postao/la pat_nick » 31 lis 2014, 14:13

Dokaza za izlječivost homoseksualnosti i sličnih devijantnih seksualnih ponašanja ima zaista mnogo. No, definitivno najveći dokazi su upravo živi primjeri izliječenih.

Diljem svijeta postoje na tisuće izliječenih homoseksualaca. U zemljama gdje je val homoseksualizma prvo uzeo maha, poput SAD-a, postoje i mnoge organizirane udruge bivših homoseksualaca koje svojim primjerom iz ralja homoseksualizma pokušavaju izvući što više ljudi.

Donosimo kratku, ali vrlo šokantnu priču bivšeg homoseksualca i transvestita iz New Yorka koji je pola svog života proveo na ulicama New Yorka. Ricardo je pobjegao s Kube u SAD zbog tzv. sloboda seksualnih manjina kojih je bio lišen na Kubi.

Seks i droga bile su glavne sastavnice njegovog života. Ubrzo jeobolio od AIDS-a, a njegov život se sveo na najteži oblikuličarenja.

Spasila ga je skupina kršćana koji su mu pokazali izlaz iz tame homoseksualizma. Nakon spoznaje Božje egzistencije i upoznavanja s Božjim zakonima i teologijom, Ricardov život drastično su promijenio. Ricard ne samo da je prihvatio to da je muškarac, već se sretno i oženio. Njegovu priču pogledajte u video prilogu:
- See more at: http://www.braniteljski-portal.hr/Novos ... 8QPxh.dpuf
http://www.braniteljski-portal.hr/Novos ... tita-VIDEO

Odgovori

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.