"Mjuza"-Film"The legend of Johnny Cash!"

Ostale teme nevezane uz rakovački kraj
palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

"Mjuza"-Film"The legend of Johnny Cash!"

Post Postao/la palivatra » 05 tra 2011, 00:12

http://www.youtube.com/watch?v=wxh-FfEl ... re=related
J. Cash,,,rado ga slušam već godinama!
Jeste li gledali film o njemu?
Evo nešto podrobije:
Johnny Cash (rođen kao J.R. Cash; 26. veljače 1932. - 12. rujna 2003.), američki country glazbenik i pjevač. Cash se smatra jednim od najutjecajnjih američkih glazbenika dvadesetog stoljeća.

Cash je poznat po svom dubokom, jedinstvenom bas-baritonu, tutnjavi svog pratećeg benda The Tennessee Three, ponašanju i crnoj odjeći zbog koje je dobio nadimak "Čovjek u crnom". Svoje je koncerte obično počinjao riječima "Hello, I'm Johnny Cash" ("Zdravo, ja sam Johnny Cash").

Većina Cashove glazbe, posebno one iz njegove kasnije karijere, zazivala je teme tuge, moralne patnje i iskupljenja. Njegove najpoznatije pjesme su "I Walk the Line", "Folsom Prison Blues", "Ring of Fire", "Get Rhythm" i "Man in Black". Snimao je i humoristične pjesme, kao što su "One Piece of a Time" i "A Boy Named Sue", duet s June Carter nazvan "Jackson", kao i pjesme pjesme željeznice kao što je "Rock Island Line".

U svojoj 55-godišnjoj karijeri prodao je više od 90 milijuna albuma i zazuzeo "dominantnu poziciju u povijesti glazbe".[1]

>>Bivši narkić(jeste li gledali film o njemu?) a onda postao Kršćanin!

http://www.youtube.com/watch?v=jQcNiD0Z3MU
A ovo prije,,,legendarne pjesme:
http://www.youtube.com/watch?v=1zgja26e ... C-aYQh-FzV

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Re: "Mjuza"-Film"The legend of Johnny Cash!"

Post Postao/la palivatra » 05 tra 2011, 00:15

palivatra je napisao/la:http://www.youtube.com/watch?v=wxh-FfEl ... re=related
J. Cash,,,rado ga slušam već godinama!
Jeste li gledali film o njemu?
Evo nešto podrobije:
Johnny Cash (rođen kao J.R. Cash; 26. veljače 1932. - 12. rujna 2003.), američki country glazbenik i pjevač. Cash se smatra jednim od najutjecajnjih američkih glazbenika dvadesetog stoljeća.

Cash je poznat po svom dubokom, jedinstvenom bas-baritonu, tutnjavi svog pratećeg benda The Tennessee Three, ponašanju i crnoj odjeći zbog koje je dobio nadimak "Čovjek u crnom". Svoje je koncerte obično počinjao riječima "Hello, I'm Johnny Cash" ("Zdravo, ja sam Johnny Cash").

Većina Cashove glazbe, posebno one iz njegove kasnije karijere, zazivala je teme tuge, moralne patnje i iskupljenja. Njegove najpoznatije pjesme su "I Walk the Line", "Folsom Prison Blues", "Ring of Fire", "Get Rhythm" i "Man in Black". Snimao je i humoristične pjesme, kao što su "One Piece of a Time" i "A Boy Named Sue", duet s June Carter nazvan "Jackson", kao i pjesme pjesme željeznice kao što je "Rock Island Line".

U svojoj 55-godišnjoj karijeri prodao je više od 90 milijuna albuma i zazuzeo "dominantnu poziciju u povijesti glazbe".[1]

>>Bivši narkić(jeste li gledali film o njemu?) a onda postao Kršćanin!

http://www.youtube.com/watch?v=jQcNiD0Z3MU
A ovo prije,,,legendarne pjesme:
http://www.youtube.com/watch?v=1zgja26e ... C-aYQh-FzV
Evo ga,,,sa njegovom dragom,,koja ga je spasila od pakle,,i pakla droge:
http://www.youtube.com/watch?v=nzhzCF77 ... re=related
I ovo,,kad su bili malo mlađi:
http://www.youtube.com/watch?v=HGhCsznO ... re=related
I ovdje su zajedno,,,druga pjesma:
http://www.youtube.com/watch?v=s39VshRC ... re=related

ryan
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la ryan » 05 tra 2011, 13:52

wow,palivatra bormeš ti ispisa štoriju o Johnny-u! :wink:

sve5,ali zašto si napisao-la da je bio narkić pa onda postao kršćanin?
glupo ti je to!misliš da kršćana nema narkomana?

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 06 tra 2011, 09:00

ryan je napisao/la:wow,palivatra bormeš ti ispisa štoriju o Johnny-u! :wink:

Dobra primjedba!
Ja pod pojmom Kršćanin smatram osobu koja istinski vjeruje i vjernički živi!
A ne nekog tko je ,kršten!Za te koristim pojam "Kršteni nekršćani!"Biti narkoman i Kršćanin istovremeno je nemoguće!Ili si jedno ili drugo!Jednako kao što je nemoguće biti Kršćanin i kurva(muška ili ženska,svejedno)!Kršćanstvo se živi,to nije nešto samo deklarativno!To nije tradicija!

lipovcan
Pisac meraklija
Pisac meraklija
Kontakt:

Post Postao/la lipovcan » 06 tra 2011, 22:34

Ja mislim da ima i toga (bio narkic pa posta vjernik)! Postoje neke katolicke udruga koje lijece narkomane i koji se poslije potpuno okrenu krscanstvu! Bar sam davno nesto takvo gledao na tv-u! Ispravi me ako se varam!
Kad umrem idem u pakao!!!
U Lipovaci sam vec bio!!!

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 06 tra 2011, 23:23

palivatro nisi nikako u pravu, ima jako dobrih kršćanki i vjernica, a kurve su, bilo za lovu bilo onako, a isto tako i narkomana. Ti bi trebao znati da crkvu čine grešnici, ljudi smo od krvi i mesa i tjelo nas tjera da griješimo, Isus je rekao Petru, kad mu je Petar rekao da ga neće nikad ostaviti pa ako ga i svi ostave, " Bdijte i molite da ne upadnete u napast, Duh je voljan al je tjelo slabo" Mk 14,38
Bog pozna svako srce i mi ljudi nesmijemo nikoga sudit, tako ni kurve ni narkomane ni ikoga 8)

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 07 tra 2011, 09:34

lipovcan je napisao/la:

Ja mislim da ima i toga (bio narkic pa posta vjernik)! Postoje neke katolicke udruga koje lijece narkomane i koji se poslije potpuno okrenu krscanstvu! Bar sam davno nesto takvo gledao na tv-u! Ispravi me ako se varam!
Mene su zanimale njihove priče,pa sam odlazio nekad na njihova predavanja,,npr.jednom je bila ona bivša časna sestra ,,Bernardica(jako zgodna žena),,,dosta njih upadne u glib droge i izvuku se u tim centrima iz tog pakla,,,
Cenacolo se zove najpoznatiji centar!
http://www.comunitacenacolo.it/viewprim ... agina=3159
Katolički!
Protestanti imaju Reto Centar
http://www.retocentar.hr/

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 07 tra 2011, 09:53

branko je napisao/la:palivatro nisi nikako u pravu, ima jako dobrih kršćanki i vjernica, a kurve su, bilo za lovu bilo onako, a isto tako i narkomana. Ti bi trebao znati da crkvu čine grešnici, ljudi smo od krvi i mesa i tjelo nas tjera da griješimo, Isus je rekao Petru, kad mu je Petar rekao da ga neće nikad ostaviti pa ako ga i svi ostave, " Bdijte i molite da ne upadnete u napast, Duh je voljan al je tjelo slabo" Mk 14,38
Bog pozna svako srce i mi ljudi nesmijemo nikoga sudit, tako ni kurve ni narkomane ni ikoga 8)
To ti mene zajebavaš,,,ha ha!
Nemogu vjerovati da tako misliš ?
Koliko si puta POMNO pročitao Novi Zavjet?Za tako nešto kako ti misliš,u njemu nema podloge!
Što je Isus rekao bludnici?"Ni ja te ne osuđujem,idi sad I NE GREŠI VIŠE!"
Ako misliš da je Kršćanin onaj tko je Kršten (samo to) onda se varaš!I Napoleon,Hitler,i Staljin,Tito,Ante Pavelić,Musoloni,,svi su oni Kršteni!A dali su Kršćani?Meni je zgodan termin,"Kršteni nekršćani" jer kršćanstvo se živi!
Crkvu čine grešnici ali ne kurve i narkomani,alkoholičari,psovači,oni koji mrze druge,kradu,otimaju.Oni su sa Bogom raskrstili,svjesno ili nesvjesno!Mogu nam se i hoće dešavati sitne pogreške,sitni grijesi ali ne da živimo poput nevjernika!
"Ne ljubite svijet ni ono što je u svijetu! Ako tko ljubi svijet, nije u njemu ljubav Očeva. Jer što je god u svijetu - požuda tijela, i požuda očiju, i oholost života - nije od Oca, nego od svijeta; svijet prolazi, i požuda njegova, ali tko čini volju Božju, ostaje zauvijek." (1.Ivan 2: 15-17
"Nego, kao što je svet Onaj koji vas je pozvao i vi budite sveti u svemu življenju. Ta pisano je: "Sveti budite jer sam ja svet!"Ako pak Ocem nazivate Njega koji nepristrasno svakoga po djelu sudi, provedite u strahu vrijeme svog proputovanja znajući da niste nečim raspadljivim, srebrom ili zlatom, otkupljeni od svog ispraznog načina života, što ste ga predajom primili od svojih otaca, nego dragocjenom krvlju Krista kao nevinog i bez mane janjeta." (1.Petrova 1: 15-19
A bludnost i svaka nečistoća, ili pohlepa, neka se ni ne spominje među vama - kao što dolikuje svetima - ni prostota, ni ludorija ili podrugivanje, što ne pristoji, nego radije zahvaljivanje. Jer znajte ovo: ni jedan bludnik, ni nečisti, ni pohlepnik - to jest idolopoklonik - nema baštine u kraljevstvu Kristovom i Božjem. Neka vas nitko ne zavarava ispraznim riječima: zbog svega toga dolazi gnjev Božji na sinove neposlušnosti. Dakle ne budite njihovi sudionici." (Efežanima 5: 3-7
"I ne dajte mjesta đavlu! Tko je krao, neka više ne krade. Nego, neka se radije trudi raditi svojim rukama što je dobro, kako bi mogao dati onomu tko je u potrebi." (Efežanima 4:27-28

ryan
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la ryan » 07 tra 2011, 12:51

Odoste vi sad daleko!S onako krasne mjuze na propovijed :) misliš li palivatra da bi Johnny-u bilo drago da se njegovo ime povlači po ovakvim propovijedima? :lol:

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 07 tra 2011, 14:51

ryan je napisao/la:Odoste vi sad daleko!S onako krasne mjuze na propovijed :) misliš li palivatra da bi Johnny-u bilo drago da se njegovo ime povlači po ovakvim propovijedima? :lol:
Pa nemogu vjerovat!
Gdje je nestao onaj post gdje sam napisao "Vratimo se Cashu?"
Da ne bude sad,,voda na moj mlin!

"Probao sam sve, od droge do mnogih drugih stvari, ali ništa se ne može usporediti sa Kraljevstvom Božjim koje iz dana u dan nezaustavljivo raste u tvojoj nutrini", izjavio je jednom Johnny Cash – legenda countryja i jedan od najvećih svjetskih glazbenika 20. stoljeća. Iako je od njegove smrti prošlo pet godina, nedavno objavljena kompilacija Ultimate Gospel daje nam povoda da obratimo pažnju na drugu stranu života 'čovjeka u crnom', snažno obilježenu vjerom u Isusa.
Rođen 1932. godine, Johnny je popularnost stekao kasnih 1950-ih godina objavljujući za cijenjenu izdavačku kuću Sun Records. Kako su mu albumi nizali hitove, a njegova popularnost sve više rasla, početkom 1960-ih postao je ovisan o alkoholu i raznim drogama. Svojim razuzdanim ponašanjem, ekscentričnošću i imidžom samotnjaka sve više je privlačio oči javnosti. I dok je njegova pjesma I walk the line osvajala vrhove top lista, Johnny je na osobnom planu gubio kontrolu nad svojim destruktivnim ponašanjem. Prisjećajući se tog mračnog razdoblja svog života mnogo godina kasnije je izjavio: "Droga je za mene bila sredstvo bijega i to je dobro funkcioniralo neko vrijeme, ali me je uništavalo – fizički, emocionalno i duhovno. Dovela me u najniže moguće stanje u kojem nisam mogao komunicirati s Bogom. To je najusamljenije mjesto koje postoji – mjesto na kojem sam bio odvojen od Boga. Ali On se vratio po mene i ja sam se vratio." Taj se 'povratak' dogodio 1968. godine u jednoj maloj evanđeoskoj crkvi u Nashvilleu. Nakon propovjedi na temu Isus - živa voda, Johnny je odlučno izjavio: "Ja hoću piti s tog izvora" i predao svoj život Bogu.

"Nisam večeras ovdje da uzdižem Johnnyja Casha. Stojim pred vama kao zabavljač, glazbenik i pjevač koji prenosi evanđelje Isusa Krista. Došao sam kako bih vas pozvao da poslušate radosne vijesti i promislite nije li to najbolje za vas", obratio se dvorani prepunoj ljudi za vrijeme jednog svog nastupa. Biti kršćanin znači postati novo stvorenje, a Johnny je to počeo pokazivati čitavim svojim životom. Sve staro moralo je nestati. Veliku ulogu u tome, kao i u njegovom odvikavanju od alkohola i droga imala je njegova druga supruga June Carter s kojom se iste godine vjenčao.. Kada je te 1968. godine održao legendarni koncert u zatvoru Folsom na kojem su mnogi zatvorenici čuvši Johnnyjevo svjedočanstvo primili Krista u svoje živote, svima je postalo jasno da je Johnny Cash krenuo novim putem. Postigao je ono što se mnogima činilo nemogućim – povećao je svoj status zvijezde pjevajući o Isusu, snažnije i neposrednije od mnogih današnjih suvremenih kršćanskih glazbenika.

O tome svjedoči i prošle godine objavljena kompilacija tradicionalnih kršćanskih pjesama koje je Johnny Cash još za svog života obradio u svom prepoznatljivom country-blues stilu. Ultimate Gospel zbirka je od 24 Johnnyju posebno dragih kršćanskih pjesama koje ujedno predstavljaju njegovo svjedočanstvo vjere novim generacijama
http://alfaiomegaduhovniforum.forums-fr ... 37s10.html

ryan
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la ryan » 07 tra 2011, 20:37

now we are talking! :--t

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 08 tra 2011, 09:03

ryan je napisao/la:now we are talking! :--t
Što misliš o ovome čovjeku?
Po prezimenu bi trebao biti iz ovih krajeva!
Nick Vujicic - Život bez ruku i nogu
Članak u kategoriji: Svjedočanstva

Nick se rodio bez ruku i nogu, no to ga nije spriječilo da uživa u životu i bude sretan. Snaga i optimizam ovog malog ali ipak velikog čovjeka ostavit će vas bez daha i natjerati da pustite barem jednu suzu. Nick danas milijunima svjedoči o Nadi i Životu kojeg je pronašao u Kristu.

Njegov je život počeo tamo gdje je život u očima mnogih unesrećenih završio. Zbog toga Nick Vujičić pomaže mnogim ljudima diljem svijeta da više cijene život. Njegovi roditelji iako predani kršćani kada su shvatili da im djetešce nema udove nisu oduševljeno kliknuli ''aleluja'' ili ''slava Bogu'' nego su rekli ''maknite ga od nas''. Aktivnosti poput pranja zubi ili brijanja, koje mi obavljamo bez ikakva razmišljanja i poteškoća, njemu su pravi izazov. Unatoč svemu tome Nick je neizmjerno zahvalan Bogu što ga njegovi roditelji nisu pobacili te što se nije ubio kada se borio sa crnim mislima o samoubojstvu.
Utemeljio je nekoliko škola za djecu u nerazvijenim zemljama, gradi sirotišta, pomogao je nebrojenim mladima koji su se borili sa mislima o samoubojstvu... Nick je i uspješan poslovni čovjek: bavi se nekretninama, dionicama... Cijenjen je govornik - motivator. Sretan je što svijetu može ponuditi nešto što nitko drugi ne može. Za sve se zahvaljuje Isusu
http://sion.hr/hr_HR/blog/3/Svjedocanst ... -nogu.html

"U subotu, 09.04.2011. u Ljubljani gostuje svjetski poznati govornik, motivator i evangelizator Nick Vujicic. Nick je trenutno na turneji kroz Sloveniju (Kopar, Kočevje, Ptuj, Maribor), a svojim dolaskom u Ljubljanu želi se obratiti i tebi! Želi te ohrabriti porukom nade i učvrstiti tvoju vjeru u Isusa Krista bez obzira na okolnosti u kojima se nalaziš. Nick će svjedočiti o svojim životnim iskustvima, jer je rođen bez ruku i nogu. Usprkos tome, pun je života, entuzijazma i nade koju želi podijeliti s tobom. Njegovu životnu priču i njegovo ohrabrenje za tvoj život ne smiješ propustiti."

http://www.google.hr/search?q=nick+vuji ... 20&bih=606

ryan
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la ryan » 09 tra 2011, 16:49

Jel' ti to mene pitaš što ja mislim o tom čovjeku?
Ne mislim ništa...borba,borba i samo borba.

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 11 tra 2011, 09:50

ryan je napisao/la:Jel' ti to mene pitaš što ja mislim o tom čovjeku?
Ne mislim ništa...borba,borba i samo borba.
Bio je na TV Novoj,,u emisiji "Provjereno"!
Neki dan!

ryan
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la ryan » 11 tra 2011, 17:47

Znam.Pogledano. :| 8)

Odgovori

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.