"Živjeli" istospolni brakovi!

Ostale teme nevezane uz rakovački kraj
Odgovori
palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

"Živjeli" istospolni brakovi!

Post Postao/la palivatra » 07 svi 2011, 08:27

BRAZILIJA, 6. svibnja 2011. - Brazilski vrhovni sud priznao je u četvrtak civilnu zajednicu istospolnih parova, što im osigurava jednaka prava kao heteroseksualnim parovima.

Deset sudaca je jednoglasno usvojilo tu odluku, po riječima predsjednika suda Cezara Pelluza, usprkos žestokom protivljenju katoličke crkve u toj najmnogoljudnijoj rimokatoličkoj zemlji svijeta.

Odluka istospolnim parovima jamči gotovo sva prava kao i heteroseksualnim, poput nasljeđivanja, mirovinskih beneficija i čak, po nekim pravnicima, mogućnost usvajanja djeteta.

Suci su odlučili da ustav nigdje eksplicitno ne isključuje istospolna partnerstva i da su ona izraz prava na privatnost i jednakosti pred zakonom.

Brazil je ovime nakon Argentine postao druga latinoamerička zemlja koja je legalizirala istospolna partnerstva.

Brazil godinama u Sao Paulu organizira najveću "gay pride" paradu na svijetu s nekoliko milijuna sudionika, ali je također i zemlja s najvećim brojem ubojstava homoseksualaca. (PortalOko)

>>"Jadna majko jadni li svatova"

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Re: "Živjeli" istospolni brakovi!

Post Postao/la palivatra » 07 svi 2011, 08:31

Preneseno sa Net foruma "religija"
Evo nekih zanimljivih komentara:

1)kako li je ovdje biti crnogorski kum :)

hahahaha

2)Za sada, napredna zapadna civilizacija priznaje istospolne brakove. Predstoji priznavanje brakova između djece i njihovih ljubitelja, zatim između životinja i ljudi, pa onda, zašto ne, prava će tražiti i oni koji vole blitvu i mahovinu, a, u konačnici, zašto ne dopustiti nekome da se registrira sa svojom ešerihijom?! Pa, ako požele usvojiti neku zlatnu ribicu i ostaviti joj bogato nasjeđe... zašto ne!

3)ako se ljudima (osobi) dozvoli sve što traži (a uglavnom traži nešto što će nju i okolinu degradirat', uništit psihički, duhovno. Bitno im je da se trenutna želja ostvari).
Treba postaviti kontra visoke kriterije koje osoba možda i neće moć dohvatiti, bitno da ju se odvrati od krajnje gluposti, osobnog dna
4)Steta sto nema vise tih "pogresno orijentiranih" veza/brakova. Bio bi nama, "pravilno orijentiranima" veci izbor.

Koji ocaj moze natjerati prosjecno umno razvijenog muskarca, da se, pokraj toliko (relativno) lijepih zena, zagleda u ruznog muskarca ?!

5)Ako je neki muškarac Musliman,dali to znači da ima pravo oženiti četiri muškarca?
I još nešto,,ulaze li oni ,,ti muškarci koji se žene sa drugim muškarcem u brak nevini?
Po čemu znaju da su oženili,,djevicu?

Stari G(r)ad
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Stari G(r)ad » 08 svi 2011, 19:59

Ja bih takvim "bračnim SDP drugovima" dopustio i odgoj djece, ali samo one koja se prirodnim putem rode u takvim brakovima :!: :twisted:

palivatra
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la palivatra » 08 svi 2011, 23:32

Stari G(r)ad je napisao/la:Ja bih takvim "bračnim SDP drugovima" dopustio i odgoj djece, ali samo one koja se prirodnim putem rode u takvim brakovima :!: :twisted:
Mene najviše čudi to ludilo u koje je svijet ušao,,,kao,,sve je normalno!
Pa evo čak i u najkršćanskijim zemljama to postaje normalno!
"Ako je normalno biti homosexualac,ajmo onda SVI u homosexualce a djecu ćemo brati sa drveća!"- dr. Vladimir Gruden!

Stari G(r)ad
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Stari G(r)ad » 09 svi 2011, 09:10

To "ludilo" je dio još jedne "strategije", da je ne nazovem "urotom". Tko pažljivo prati medije, može uočiti da se sve više govori o naglom rastu broja ljudi na Zemlji, što je točno, pa "dušebrižnici" moraju voditi brigu i o tome. Jedan dio te strategije kako smanjiti broj stanovnika je i popularizacija pederluka i lezbijstva. Ove dvije "pojave" se pojavljuju kao društvene anomalije od kad je svijeta i vijeka, a u zadnje vrijeme se tome posvećuje sve više stručnog vremena. Koliko sam ja to pratio, zaključio sam da se homoseksualne sklonosti pojavljuju u okolini koja je psihološki nezdrava za razvoj ljudske osobe. Čovjek kao društveno biće ima potrebu za društvom drugih ljudi, njihovim prihvaćanjem, poštovanjem i ljubavlju. Kad zadovoljenje te potrebe izostane, pojavljuju se anomalije koje se ispoljavaju u obliku navedenih pojava, sklonosti nasilju, pljački, piromanstvu itd.

S druge strane, većina religija propagira ideju "idite i množite se" koju neuki doslovno shvaćaju. Onaj tko je odgovoran ne će se samo množiti, već će razmisliti hoće li bića koja njegovom zaslugom dođu na svijet imati dostojne uvjete da se fizički i mentalno izgrade u normalne ljude koji će naći svoje mjesto u zajednici. Također će se potruditi da osigura uvjete za to. U slučajevima kad se o navedenome ne vodi računa, ljudi postaju instrumenti tuđe manipulacije, ismijavanja i guranja na rub društva. Iz takvih se uz malo "programiranja" lako proizvode "hodajuće bombe".

Činjenica je da ljudi na Zemlji ima sve više što remeti ravnotežu prirode, ali prije svega zato što se ne planira razvoj ili se to čini nedovoljno stručno. Na primjer u Africi (što sam nedavno gledao na TV) imaju problem sa izumiranjem slonova jer se ljudi naseljavaju na područjima gdje su nekada dominirali slonovi. Imamo primjer i kod nas. Nekad je bilo puno više vukova i medvjeda, kao i ostale divljači. Širenjem naselja i izgradnjom prometnica, sužuje se životni prostor za životinje i onda se ljudi čude da medvjedi često kopaju po smetlištima ili se događa da napadaju ljude.

Da bi život na Zemlji bio održiv, treba se dobro planirati i odgovorno odnositi prema okolini. Ja sam to sažeo u jednu rečenicu: "Živi, pusti druge da žive, a iza sebe ostavi što je moguće manje smeća!"

Odgovori

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.