Kaladont
Re: Kaladont
orgAN(Trbuch ili Srce......)
anEX - neznam jel se piše sa X ili KS?
anex je engleski, po naše aneKS a još bolje dodatakbranko je napisao/la:anEX - neznam jel se piše sa X ili KS?
ksenofOB
objED ( peceni Vol )
edafON-životna zajednica tla
ogranAK
kartON
tisoviNA(jedna vrsta drveta -ako ste citali Crimi od Agathe Christie )
Tisovina je inače i vrlo cjenjeno drvo, čini mi se da je u nekih naroda to i Sveto drvo (ako ne čak i u starih Hrvata?) i mi smo imali u Drežniku ispred crkve veliku tisu, rasle 3 iz jednog panja (e sad, kud baš pa 3 ) al u ratu neko (Srbi naravno, posikli 2, al da nisu oni ko zna, kako je bilo ono poslije oluje, posikli bi je naši, isto ko što su ukrali zvono ispred crkve i križ sa oltara i 2 svjećnjaka, (bili bakreni a bakar se dobro plaća), uglavnom ostala ta jedna tisa što bila najmanja i eno i sad raste, mogao bi ju Jure uslikat i stavit ovdje da se vidi, a možda neko ima i sliku one predratne pa se može vidjet.
branko je napisao/la:Tisovina je inače i vrlo cjenjeno drvo, čini mi se da je u nekih naroda to i Sveto drvo (ako ne čak i u starih Hrvata?) i mi smo imali u Drežniku ispred crkve veliku tisu, rasle 3 iz jednog panja (e sad, kud baš pa 3 ) al u ratu neko (Srbi naravno, posikli 2, al da nisu oni ko zna, kako je bilo ono poslije oluje, posikli bi je naši, isto ko što su ukrali zvono ispred crkve i križ sa oltara i 2 svjećnjaka, (bili bakreni a bakar se dobro plaća), uglavnom ostala ta jedna tisa što bila najmanja i eno i sad raste, mogao bi ju Jure uslikat i stavit ovdje da se vidi, a možda neko ima i sliku one predratne pa se može vidjet.
2005 grupa Planinara iz Schweiz i Deutsch bili smo u Gorskom Kotaru tu smo
vidjeli drvo Tisu , Tisa voli vlaznu klimu . Ja sam vidjela u Engleskoj puno Tisa
i to kao "Zbunj" a i drvo sa lijepim cvjetom. Muski cvjet zut a zinski Crven
u 6 mjesecu bude tako lijepi cvjet "Crvenozuti" Grozd prije cvjetanja izgleda kao sjemenka od Zira.
Steta sta su u Grezniku Posjekli to skoro zasticeno Drvo
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.