Ja ću svoj glas dati ovim ljudima
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija
Ja ću svoj glas dati ovim ljudima
Molim, pogledajte ove filmiće i razmislite želite li na našoj političkoj sceni i dalje gledati face koje smo gledali zadnjih 20 godina, a danas gledamo njihovo prljavo rublje, ili želite vidjeti nove ljude koji obećavaju da će voditi računa o nacionalnim interesima. Na žalost, ničija obećanja se ne mogu provjeriti unaprijed, ali ja vjerujem u ova obećanja.
http://www.h-rast.hr/index.php?option=c ... Itemid=109
http://www.h-rast.hr/index.php?option=c ... Itemid=109
Re: Ja ću svoj glas dati ovim ljudima
Glasacko pravo i glasacki izbor diskreciona su prava svakog gradjanina hrvatske s pravom glasa. Za koga ce tko glasati to je njegovo osobno misljenje i osobni stav koji nikog drugog ne trebaju zanimati.
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija
Naravno da je glasačko pravo i izbor diskrecijsko pravo svakog Hrvata i građanina, kao i osobno mišljenje i stav. Ako nekoga isto zanima, taj će pogledati što je na linku, jer tog sadržaja nema u takozvanim slobodnim hrvatskim medijima, a isti ti mediji propagiraju medijsku slobodu, samo što pri tome cenzuriraju informacije i u javnost daju samo one koje propagiraju komuniste i njihove potomke, pri tome pljujući po svim tradicionalnim vrijednostima. Idu čak i tako daleko da već sad predviđaju rezultate izbora (iako izborna kampanja još nije službeno započela), što nije i ne može biti ničije, pa čak ni diskrecijsko pravo, jer se na taj način neizravno sugerira ljudima za koga trebaju glasati, a to jako dobro poznaju kreatori politike na području Hrvatske. Vidjeli smo kako je izabran takozvani predsjednik neke tamo republike - indigo Yusipović, a svaki dan gledamo i kako predstavlja i kud gura tu svoju republiku.
Stari G(r)adu ja sam dosta neuk što se tiče politike, aj me prosvjetli da vidim kud nas to Yusipović vodi sa svojim ovlastima i mogućnostima
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija
Evo, kad već tražiš, poučit ću te. Dakle, Yusipović nije izabran većinom glasova svih birača, već ima tek oko 15% od ukupno mogućih broja glasova, dakle njegov politički kredibilitet je klimav. U prilog ovoj kvalifikaciji ide i to da su mediji drukali za njega kao što sad isto rade za neokomuniste (SDP). U povijesti svijeta se još nije dogodilo da predsjednik jedne države okrivljuje svoju zemlju za nešto što je neistinito (navodno loša politika u Bosni; naime Englezi su nametnuli tezu da je Franjo Tuđman dijelio Bosnu, a istina je da su je dijelili baš ti Englezi koji su se umiješali u rat u Bosni i to na stranu Srba i Muslimana a na štetu Hrvata). Kroz medije se provlače mnoge laži, a jedna je ta da su Hrvati srušili stari most u Mostaru, što je laž, a to je general Praljak dokazao. Nitko se službeno nije ispričao. Dalje, kad je Yusipović polagao zakletvu, nije uopće spomenuo Hrvatsku, a pogotovo državu. U ured je izabrao ljude koji su politički njemu podobni, a među njima ima potomaka bivših udbaša koje traže neke zemlje da se izruče, ali to se kod nas u javnosti ne spominje. Protežira svoju bivšu stranku, a to niti jedan državnik ne radi. Sad je u optjecaju ideja da se povuče hrvatska tužba protiv Srbije zbog Domovinskog rata. Yusipović je radio u skupini koja je izrađivala tu tužbu, a kasnije su neke pojedinosti izbačene iz tužbe, na štetu Hrvatske. Prijateljevanje s Tadićem koji zahtijeva da se ne slavi Bljesak i Oluja sigurno nije nešto čime bi se ozbiljan državnik hvalio. Ozbiljan državnik bi Tadića diplomatski poslao u P.M. i ne bi gurao suradnju sa Srbijom, barem dok se ne završi suđenje, dok se javno ne iznese istina - onakva kakva jest, a ne frizirana, dok Srbija ne plati ratnu odštetu, vrati pokradeno i dade podatke o ubijenima i nestalima na području Srbije. Tek kad se to počisti, onda se nakon najmanje 100 godina može razmišljati o normalizaciji odnosa - prije ne.
Nama još dan-danas nabijaju na nos Jasenovac, a Bleiburg se ne spominje. Ne spominje se niti što je dovelo do stvaranja ustaškog pokreta, jer povijest na ovim prostorima počinje 1941.
Namjerno se prešućuje diktatura kralja Alekse i žrtve njegovih žandara.
Uostalom, još jednom ću tebe i ostale uputiti na film "Hrvati i Srbi", pa izvoli pogledaj 100 puta ako treba, dok se ne prosvijetliš.
Evo, danas je na vijestima bilo da je Yusipović bio veseo u Rijeci jer se tamo gradi Džamija. Nisam vidio (a možda mi je promaklo) da je bio na posvećivanju crkve Hrvatskih mučenika u Udbini. Ponaša li se tako ikoji predsjednik????
Nama još dan-danas nabijaju na nos Jasenovac, a Bleiburg se ne spominje. Ne spominje se niti što je dovelo do stvaranja ustaškog pokreta, jer povijest na ovim prostorima počinje 1941.
Namjerno se prešućuje diktatura kralja Alekse i žrtve njegovih žandara.
Uostalom, još jednom ću tebe i ostale uputiti na film "Hrvati i Srbi", pa izvoli pogledaj 100 puta ako treba, dok se ne prosvijetliš.
Evo, danas je na vijestima bilo da je Yusipović bio veseo u Rijeci jer se tamo gradi Džamija. Nisam vidio (a možda mi je promaklo) da je bio na posvećivanju crkve Hrvatskih mučenika u Udbini. Ponaša li se tako ikoji predsjednik????
Nekako mi se čini da si ti protiv sviju, protiv Europe, protiv Srbije, protiv susjeda itd itd. Ispada da bi se bilo najbolje zatvorit ko Sjeverna Koreja i niko nikud i niko s nikim, samo dragi vođa i oni oko njega a ostali kuš, neznam jeli to istina al negdje sam pročitao da su Njemci i Francuzi najviše međusobno ratovali a ipak su 1950. dakle 5 godina nakon strašnog 2. svj. rata osnovali Eueopsku ekonomsku zajednicu, preteču Europske unije, koliko znam, Nijemci i Francuzi se i dalje mrze a države nezna se koja je bogatija od koje, dakle čini mi se da je to stvar interesa a ne ljubavi
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija
Hajde da ti pojednostavnim stvari. Sigurno si u životu (kao i svatko od nas) sreo ili imao posla s raznim ljudima. Jedni su bili pošteni, iskreni i uvijek od pomoći, dok su te neki prevarili, zeznuli ili financijski iskoristili, prethodno ti pričajući slatkaste priče. Hajde sad razmisli s kojima bi se opet volio sresti, družiti i surađivati, a s kojima ne bi???!!!
Ja osobno volim društvo, ali ne bilo kakvo i da je ono samo sebi svrha. Dobro društvo je ono gdje su svi ravnopravni, gdje nitko nikome nije učinio ništa nažao niti to kani, gdje nitko nikoga ne iskorištava niti se nastoji kome nametati i određivati kako će netko živjeti.
Ovo što se nama nudi je veliki mačak u vreći. Činjenica je da Europa nije željela samostalnu Hrvatsku i zato je Srbima dopustila da nas pokušaju podjarmiti. Činjenica je da su ovi to i pokušali pri čemu su pobili puno naših ljudi i načinili veliku materijalnu štetu. Činjenica je da ne priznaju to što su učinili, kao što je i činjenica da još uvijek i svakodnevno rovare protiv nas. Onaj tko to ne zna, ne vidi i/ili ne želi vidjeti je ili slijep ili glup.
Činjenica je da ta bajna Europa nama izmišlja kojekakve uvjete za pristup, a iste te uvjete nije postavljala drugima.
Ja sam isto za suradnju sa svima, ali na poštenim i jasnim principima pri čemu su od najveće važnosti moji interesi, moja sloboda i da ja mogu odlučiti ono što hoću, a što ne ću. Švicarska kao i Norveška (na primjer) nisu u Uniji ali imaju puno trgovinskih ugovora s Unijom s kojom posluju ali su ipak zadržale suverenitet i same odlučuju o svojoj sudbini. Zašto tako ne bismo mogli i mi?
Zar nam nije dovoljno krvavo iskustvo "bratstva i jedinstva"?
Budemo li naivni i glupi, naša djeca će opet morati ratovati za svoju slobodu, samo je veliko pitanje hoće li imati tko ratovati, jer zbog političke sljepoće svih dosadašnjih političara koji su nas vodili ima nas sve manje, jer nemamo posla, uvozimo hranu i kao narod nemamo samopoštovanja.
Ja osobno volim društvo, ali ne bilo kakvo i da je ono samo sebi svrha. Dobro društvo je ono gdje su svi ravnopravni, gdje nitko nikome nije učinio ništa nažao niti to kani, gdje nitko nikoga ne iskorištava niti se nastoji kome nametati i određivati kako će netko živjeti.
Ovo što se nama nudi je veliki mačak u vreći. Činjenica je da Europa nije željela samostalnu Hrvatsku i zato je Srbima dopustila da nas pokušaju podjarmiti. Činjenica je da su ovi to i pokušali pri čemu su pobili puno naših ljudi i načinili veliku materijalnu štetu. Činjenica je da ne priznaju to što su učinili, kao što je i činjenica da još uvijek i svakodnevno rovare protiv nas. Onaj tko to ne zna, ne vidi i/ili ne želi vidjeti je ili slijep ili glup.
Činjenica je da ta bajna Europa nama izmišlja kojekakve uvjete za pristup, a iste te uvjete nije postavljala drugima.
Ja sam isto za suradnju sa svima, ali na poštenim i jasnim principima pri čemu su od najveće važnosti moji interesi, moja sloboda i da ja mogu odlučiti ono što hoću, a što ne ću. Švicarska kao i Norveška (na primjer) nisu u Uniji ali imaju puno trgovinskih ugovora s Unijom s kojom posluju ali su ipak zadržale suverenitet i same odlučuju o svojoj sudbini. Zašto tako ne bismo mogli i mi?
Zar nam nije dovoljno krvavo iskustvo "bratstva i jedinstva"?
Budemo li naivni i glupi, naša djeca će opet morati ratovati za svoju slobodu, samo je veliko pitanje hoće li imati tko ratovati, jer zbog političke sljepoće svih dosadašnjih političara koji su nas vodili ima nas sve manje, jer nemamo posla, uvozimo hranu i kao narod nemamo samopoštovanja.
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija
Evo još nešto: "Pripadnost Zapadu, koja je bila konstantna težnja, ima svoju cijenu, a ista će ovisiti o sposobnostima hrvatskog vodstva da se ispravno postavi u konkretnim situacijama, u skladu s nacionalnim interesima, i bez ikakvih iluzija da će države članice NATO-a i Europske unije, koje su otežale hrvatsko osamostaljenje i afirmaciju hrvatskog društva, samim ulaskom Hrvatske u te organizacije dramatično promijeniti svoju politiku i postati konstruktivni partneri."
Autor teksta nije naveo da i ekonomski razvoj ima svoju cijenu po pitanju očuvanja okoliša. Zapadne razvijene industrijske zemlje su uništile svoj okoliš i zato sad kupuju zemlju i nekretnine kod nas jer mnogi žele pobjeći iz "svijeta blagostanja" tamo gdje mogu udisati svjež i čist zrak, jesti zdravu hranu i piti čistu i zdravu vodu. Ima li nešto što je za ljudski život važnije od ovoga?
I da ne zaboravim, važna je i politička sloboda!
Cijeli tekst http://www.h-rast.hr/index.php?option=c ... ca-vijesti
Autor teksta nije naveo da i ekonomski razvoj ima svoju cijenu po pitanju očuvanja okoliša. Zapadne razvijene industrijske zemlje su uništile svoj okoliš i zato sad kupuju zemlju i nekretnine kod nas jer mnogi žele pobjeći iz "svijeta blagostanja" tamo gdje mogu udisati svjež i čist zrak, jesti zdravu hranu i piti čistu i zdravu vodu. Ima li nešto što je za ljudski život važnije od ovoga?
I da ne zaboravim, važna je i politička sloboda!
Cijeli tekst http://www.h-rast.hr/index.php?option=c ... ca-vijesti
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija
Evo još jednog primjera s kim Yusipović hoće u zajednicu. I dalje lažu, iako je znanstveno dokazana puno manja brojka žrtava u Jasenovcu. Mi naravno moramo zaboraviti Vukovar, Ovčaru, Škabrnju itd.
http://www.hrsvijet.net/index.php?optio ... &Itemid=72
http://www.hrsvijet.net/index.php?optio ... &Itemid=72
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija
Evo još jednog primjera kako se može bez Unije:
"Island je u tom trenutku bio kandidat za Europsku uniju - možete samo zamisliti propagandu koja ih je pratila...dnevno su bili na novinskim naslovnicama. I onda - odjednom - tajac...O Islandu jedva da se može čuti ili pročitati jedna jedina riječ. Zašto? Zato jer je Island - za razliku od mnogih - jedan dobar, zaista dobar primjer. Island je lijepo rekao "ne" svim ponuđenim (čitaj - nametnutim kao jedinim) mogućim aranľmanima i uzeo stvar u svoje ruke. S minimalnim zaduženjem, a velikim vlastitim radom -pobijedili su najcrnje prognoze, danas - dvije tri godine kasnije - polako su, ali kažu stručnjaci - sigurno - korak izvan "crvene zone". Po nekim naslovima koji se daju izguglati uz malo truda - nazivaju ga čak i feniksom koji se diže iz pepela. Štoviše, šuška se da se islandsko vodstvo pita - treba li im uopće ulazak u Europsku uniju.
No, većina od nas Hrvata zalijepljenih na glavne medije o tome ne bi ništa znali, dakako. Pa eto, onda - u neznanju je veselje. Ali, u znanju je spas." -
Zato, čitajte ljudi !
:arrow:http://www.hrsvijet.net/index.php?optio ... Itemid=350
"Island je u tom trenutku bio kandidat za Europsku uniju - možete samo zamisliti propagandu koja ih je pratila...dnevno su bili na novinskim naslovnicama. I onda - odjednom - tajac...O Islandu jedva da se može čuti ili pročitati jedna jedina riječ. Zašto? Zato jer je Island - za razliku od mnogih - jedan dobar, zaista dobar primjer. Island je lijepo rekao "ne" svim ponuđenim (čitaj - nametnutim kao jedinim) mogućim aranľmanima i uzeo stvar u svoje ruke. S minimalnim zaduženjem, a velikim vlastitim radom -pobijedili su najcrnje prognoze, danas - dvije tri godine kasnije - polako su, ali kažu stručnjaci - sigurno - korak izvan "crvene zone". Po nekim naslovima koji se daju izguglati uz malo truda - nazivaju ga čak i feniksom koji se diže iz pepela. Štoviše, šuška se da se islandsko vodstvo pita - treba li im uopće ulazak u Europsku uniju.
No, većina od nas Hrvata zalijepljenih na glavne medije o tome ne bi ništa znali, dakako. Pa eto, onda - u neznanju je veselje. Ali, u znanju je spas." -
Zato, čitajte ljudi !
:arrow:http://www.hrsvijet.net/index.php?optio ... Itemid=350
Meni se čini da si ti baš fin primjer ovoga "u neznanju je veselje".Činiš se jako vesel tip!
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija
Hajde Rajka sad ti mene prosvijetli. U čemu ti vidiš moje neznanje i veselje?
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija
Evo Branko, još materijala.
http://www.h-rast.hr/index.php?option=c ... ca-vijesti
Nego, niš ne pišeš jesi li pročitao i je li te imalo prosvijetlilo ??!!
Rajka, još uvijek čekam tvoj komentar!
http://www.h-rast.hr/index.php?option=c ... ca-vijesti
Nego, niš ne pišeš jesi li pročitao i je li te imalo prosvijetlilo ??!!
Rajka, još uvijek čekam tvoj komentar!
Ma gle,Stari Grad ti se toliko upro u neka svoja razmišljanja i shvaćanja da bi bilo šteta prosvjetljavati te.ENJOY!
- Stari G(r)ad
- Pisac meraklija
E baš sam se ponadao da ćeš obrazložiti svoju prethodnu izjavu, a ti lijena i bojiš se dobiti žulj na mozgu, pa se povlačiš.
Moram te malo ispraviti. Možda jesam "upro", ali to nisu niti moja razmišljanja niti shvaćanja. Istina je da se s njima slažem. Kad bi ti pratila sve što sam ja pročitao i postavio poveznice, onda bi vidjela da su ta razmišljanja i shvaćanja davno prije iznijeli pametni ljudi. Na žalost, tih razmišljanja i shvaćanja nema na televiziji, pa vi koji se duhovno hranite isključivo s televizije shvaćate i razmišljate kako hoće TV urednici.
Eto, mene bi baš zanimalo u što to ti "upireš", pa makar bilo dijametralno suprotno od ovog u što ja "upirem".
Moram te malo ispraviti. Možda jesam "upro", ali to nisu niti moja razmišljanja niti shvaćanja. Istina je da se s njima slažem. Kad bi ti pratila sve što sam ja pročitao i postavio poveznice, onda bi vidjela da su ta razmišljanja i shvaćanja davno prije iznijeli pametni ljudi. Na žalost, tih razmišljanja i shvaćanja nema na televiziji, pa vi koji se duhovno hranite isključivo s televizije shvaćate i razmišljate kako hoće TV urednici.
Eto, mene bi baš zanimalo u što to ti "upireš", pa makar bilo dijametralno suprotno od ovog u što ja "upirem".
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.