Raspada (li) se Unija ?!

Ostale teme nevezane uz rakovački kraj
branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija
Postovi: 2650
Pridružen/a: 10 stu 2010, 13:24

Re: Raspada (li) se Unija ?!

Post Postao/la branko » 29 pro 2011, 14:56

Jedna moja susjeda u Karlovcu (na Dubovcu) za vrijeme rata ulovila policajca u uniformi zavukao joj se u neku ostavu i krade (između ostalog 4 šunke, plinsku bocu već stavio u gepek u auto van ograde iza živice i vratio se po još nešto) dakle ulovila ga na samom činu krađe i to u uniformi, al on se iskostruši na nju, kao, jel ona misli stvarno da bi on to njoj ukrao, pa jel ona normalna da pomisli da bi policajac išao krasti i to u uniformi... žena pozvala policiju i što je još gore, došla ekipa i oni isto na nju počmu vikat da je to bila samo policijska vježba da kao uče kako ulovit lopova... :shock: :shock: :shock:
Jadna žena povjerovala. Drugi slučaj puno poznatiji za koji znaju i drugi u ovoj okolici, kad je policajac u uniformi za vrijeme službe ušao u samoposlugu na autobusnom kolodvoru u Karlovcu i stavi bocu konjaka pod jaknu i krene van, trgovkinja za njim i ulovi ga, a on isto na nju saspe zor da on samo provjerava da vidi jesu li oni u dućanu dovoljno pažljivi da im nebi ko nešto ukrao...
naravno da je i on kao i onaj prvi ostali i dalje u službi kao da se ništa nije ni dogodilo. Čini mi se da su takvi i ovi (bivši) koji su se okupili oko Tuđmana :? :? :?

ursel
Pisac meraklija
Pisac meraklija
Postovi: 1504
Pridružen/a: 15 pro 2007, 00:29
Lokacija: CH

Re: Raspada (li) se Unija ?!

Post Postao/la ursel » 29 pro 2011, 15:53

branko je napisao/la:da on samo provjerava da vidi jesu li oni u dućanu dovoljno pažljivi da im nebi ko nešto ukrao...
naravno da je i on kao i onaj prvi ostali i dalje u službi kao da se ništa nije ni dogodilo. Čini mi se da su takvi i ovi (bivši) koji su se okupili oko Tuđmana :? :? :?
Poenta ove price
Trgovci zlatom i dušama
U principu, Politicki biznis se služi istom strategijom još od Budinih, Isusovih i Muhamedovih vremena. Isti trgovci zlatom i idolima, dogmama i dušama – vladaju ovim svijetom. Isus je vjerske trgovce pokušao istjerati iz hrama. Ali oni su se vratili, jer trgovci ne mogu zaobići Sajmove na kojima se okuplja svjetina
Od pamtivjeka se trgovalo s Bogom i bogovima. Svjedoče tome »ljetopisi« od Homera do Eliadea. Mitilo ih se, kupovalo i prodavalo. Spomenike i hramove im se podizalo. Neuku sirotinju varalo i potkradalo. I ništa se do danas nije promijenilo osim što se usavršila tehnologija manipulacije i kradje.
, modernom Sodomom i Gomorom – Nije li ovome dokaz i to u što se danas pretvara Meka, rodni grad proroka Muhameda, u kojem se ruše kulturni ostaci iz antičkih vremena da bi se na njihovu mjestu izgradili hoteli, kockarnice, zabavišta svih vrsta koja ovaj stari grad pretvaraju u simbolički kulturni hibrid ironično zvan Meka Vegas. Ili što reći o Bangkoku, gradu koji krase stotine monumentalnih kipova Bude, ali u kojem budizam odavno ne stanuje. Umjesto da bude središte tradicionalne budističke duhovnosti i kulture ovaj grad je danas središte 'seksualnog turizma' i maloljetničke prostitucije. Sve to samo pokazuje da Bog nikad nije prebivao niti će stanovati u srcima onih koji se klanjaju idolima moći, vlasti i bogatstva.

- :?: korijen tog zla leži u ljudskoj vezanosti za iluzorni 'ja'


Politika je najstariji Zanat
ostaje da se i dalje cjenkaju s trgovcima zlatom i dušama. Do sudnjeg dana...

Odgovori

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.