SDP-ostavlja Dubrovnik BH, moguce Crnoj Gori ili Srbiji
A u iritiranju stanovnika juga najdalje je otišao najsvježiji Milanovićev ministar Siniša Hajdaš Dončić koji je lakonski izvalio da je autocesta nepotrebna za 50.000 Dubrovčana. Samo što je vrli ministar zaboravio da dolje ima ljudi koji ne žive samo u Gradu, da njih još 70.000 živi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Što s njima? Onda još njegov biser kako će biti posebno trajektno pristanište za kamione. Gdje to na svijetu ima?
Apsurd je u svemu ovome i to što je jedan od najglasnijih zagovornika gradnje mosta bio nekadašnji, a danas pokojni SDP-ov dubrovački župan Ivan Šprlje. I onda je SDP okrenuo ploču pa je most postao predmet politizacije. Ako HDZ podržava gradnju, mi nećemo, mi ćemo biti protiv. Kao i Cacićev HNS.
Na stranu cinjenica da je Sanaderova vlada isla megalomanski, i da je Sanaderu prije bilo do vlastite promocije i slikanja, a najmanje ga je bilo briga za ljude. Most nebi smio biti predmet medustranackih razmirica i obracuna. On je od nacionalnog interesa! Pa zar nije hrvatski nacionalni i strateski interes povezati dubrovacko podrucje s ostatkom Hrvatske, isto kao sto je nacionalni interes bilo povezivanje hrvatskog sjevera i juga danasnjom Dalmatinom jer je Dalmacija bila prometno izolirana?
Svima bi bilo bolje da se osluhne bilo hrvatskog juga. Kako sam već pisao, ne bi uopće trebalo podsjećati sto je jug prosao u Domovinskom ratu, koja je razaranja dozivio i kako su ga Srbi i Crnogorci zeljeli oduzeti matici zemlji. A onda, ako se jos zna da se za svaki odlazak ili dolazak na jug mora prelaziti granica druge drzave, to je razlog vise zasto je most potreban.
Milanović ovakvom i slicnim odlukama reze granu na kojoj sjedi. Umjesto da se pametnim odlukama ne razjedinjuje dodatno hrvatski nacionalni korpus, on se ovakvim odlukama samo dodatno raslojava, radikalizira.
I dok ovoj Vladi most ne treba, Cacic se razbacuje drzavnim novcem za samopromociju. Egoizam ispred nacionalnih interesa.