22. siječnja jasno reći NE u EU !

Ostale teme nevezane uz rakovački kraj
Odgovori
Avatar
Stari G(r)ad
Pisac meraklija
Pisac meraklija
Postovi: 700
Pridružen/a: 06 tra 2011, 20:19
Lokacija: Malo ovdje, malo tamo

22. siječnja jasno reći NE u EU !

Post Postao/la Stari G(r)ad » 10 sij 2012, 12:36

"Hrvatsku vidim kao dio Europe, što ona po svemu i jest, ali nisam za ulazak u ovakvu EU-tvorevinu. Jesam za EU-kompatibilnosti (poput Švicarske), ali ne i za EU-ulazak jer se takozvana Unija raspada. To ne znači da će propasti Europa suverenih nacija čiji smo mi integralni dio. Moramo gledati svoju budućnost i usmjeriti se kratkoročnim i dugoročnim ciljevima i to tako da umrežimo naše znalce i domoljube diljem svijeta i prijatelje iz raznih centara moći koji su nam skloni". rekao je prof. dr.sc. Davor PAVUNA u svom nedavnom intervju za Vijesnk.

Neki od razloga našeg "NE" ulasku Hrvatske u Europsku uniju:

1.) Hrvatska će imati manje od 1% prava glasa u europskom parlamentu.

2.) Hrvatska će morati plaćati članarinu u visini od 4 milijarde kuna godišnje.
(ovo ne spominju EU-fanatici !)

3.) Poskupljenje električne energije i naftnih derivata (ovo drugo već imamo ovih dana).

4.) Ograničavanje proizvodnje na normu koju će odrediti EU parlament (npr. u Slavoniji postoje tri šećerane koje će svoju proizvodnju morati smanjiti za 35% što znači zatvaranje jedne od tri šećerane). - pričali su nam priče o slobodnom tržištu, a sad nam ograničavaju proizvodnju !!!

5.) Hrvatska nema pravo na gospodarski pojas u Jadranskom moru (talijani imaju pravo loviti u našem moru i vaditi naftu iz istoga, napomenimo da su svoj dio Jadrana izlovili zato što posjeduju ogromnu i najmoderniju ribarsku flotu na mediteranu). - potpisnici smo međunarodnih konvencija, pa slijedom toga imamo obveze ali i prava! Zbog podaničkog mentaliteta ne konzumiramo svoja prava.

6.) Hrvatska se obvezuje na izgradnju i dodjelu stanova onima koji su 1991. godine napustili Hrvatsku i sudjelovali u oružanoj agresiji na nju. - moramo graditi stanove četnicima koji su ubijali naše ljude - gdje na svijetu još ima tako nešto ???

7.) Pristanak na pretvaranje velikosrpske agresije u građanski rat i s tim u vezi odustajanje od ratne odštete, (samo materijalnih dobara cca 40 milijardi $USA). - ovo je takozvani "plan 12" i "nova pravDA" !

8.) U procesu tzv. pregovora Hrvatska je izložena ucjenama (prodaja ili predaja nacionalnih bogatstava, teritorijalne ustupke susjedima, otvaranje tržišta nelojalnoj konkurenciji i monopolima, prodaju poljoprivrednog zemljišta i dr.). - opet na djelu podanički mentalitet, kao posljedica komunističke diktature.

9.) EU fondovi financiraju što je u interesu EU, a ne što je u interesu RH. - za fondove iz Unije treba pisati doktorske disertacije, a za naše plaćanje EU godišnje članarine od oko 4 milijarde kuna se trebamo mi potpisati da na to pristajemo, a na što nas nagovaraju i bivši i sadašnji vladajući - da popizdiš !

10.) Hrvatska je jedina postkomunistička država koja nije donijela i provela zakon o LUSTRACIJI, nasuprot saborskim deklaracijama i zahtjevima iz EU, u hrvatskoj se odlikuje i javno veliča komunističko-partizanske zločine i počinitelje tih zločina. - to je zbog gluposti naroda i zbog toga su komunisti ostali na vlasti i nakon 1991.

11.) Za Hrvatsku su predviđeni višestruko manji iznosi EU fondova za RH u odnosu na zemlje koje su nedavno postale nove članice. - pa naravno. Mi uvijek imamo "poseban" tretman. Kad volimo viriti drugima iz guzice.:arrow: http://hrsvijet.net/index.php?option=co ... Itemid=350

Odgovori

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.