Za dom spremni

Ostale teme nevezane uz rakovački kraj
Odgovori
Avatar
Stari G(r)ad
Pisac meraklija
Pisac meraklija
Postovi: 700
Pridružen/a: 06 tra 2011, 20:19
Lokacija: Malo ovdje, malo tamo

Za dom spremni

Post Postao/la Stari G(r)ad » 10 sij 2012, 13:23

Pozdrav "Za dom spremni" bi trebao biti univerzalni pozdrav koji bi trebali koristiti svi odgovorni ljudi. Naime, izraz 'dom' predstavlja obitelj, mjesto 'gdje je srce' ("gdje je srce, tu je dom"), a dom i obitelj svatko ima pravo i obvezu braniti svim sredstvima. Konačno, zar životinje ne brane svoje mlade??

Mi Hrvati kao narod imamo tu nesreću da su nas gazili svi koji su ikad prošli našom zemljom, a zadnji (nadam se) su bili opančari sa šajkačama. Uz pomoć domaćih "sitnih duša" (ili je bolje reći izgubljenih ili zaspalih duša) su nam nastojali (i u velikoj mjeri u tom nastojanju uspjeli) nametnuti osjećaj krivnje za zlodjela nekolicine Ustaša. (svi Ustaše nisu činili zlodjela. Većina njih su bili priprosti ljudi koji su bili ili mobilizirani, ili su pristupili svojevoljno jer je svaki drugi izbor u kontekstu onog vremena bio lošiji, a mnogi su na svojoj koži osjetili "blagodati" kraljeve "šestojanuarske diktature").

Svi oni koji su nametnutu krivnju prihvatili zdravo za gotovo, nisu nikad učinili napor da istraže hrvatsku povijest i povijest 20. stoljeća na našem području, ali iz izvora koji nisu bili "službeni" (povjesničari poput Goldštajnovih i sličnih).

Mali tračak nade je presuda ove sutkinje iz Knina - Katarine Peršen. Ona vjerojatno pripada "novoj gardi" sudaca koji nisu opterećeni crvenom ideologijom kakva još uvijek vlada u sudstvu, a samim time i u našoj državi Hrvatskoj - neki bi rekli republici (bez hrvatskog imena).

:arrow: http://hrsvijet.net/index.php?option=co ... a&Itemid=9

Odgovori

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.