Što ima novog u Drežnik Gradu

Aktualna događanja u našem kraju
Odgovori
Stari G(r)ad
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Što ima novog u Drežnik Gradu

Post Postao/la Stari G(r)ad » 30 srp 2011, 13:29

ursel je napisao/la:
Stari G(r)ad je napisao/la:To ti je tipičan problem (pokušaja) liječenja kompleksa manje vrijednosti. Kad boluješ od toga onda imaš neodoljivu potrebu sagraditi kuću veću od "komšijine,"Kad mi ne bismo bolovali od sindroma manje vrijednosti i kad bi razum vladao nad niskim strastima, onda bi općina bila u Bihacu

jos vam treba "BALVAN" revolucija da vas Franjo F. bolje cujeeeeee

:--k :--sm
U drezniku nisu imali 8-god.Skole , bilo im je ili u Bosnu ili uRakovac ili u Srbiju=L.P.selo ili u Korenjcu ondak su svi tako bogami tako ljepo pricali
ko Darinka iz Grabuvca... :--sm :--sm
Jedna priča je škola, a druga općina. Treća priča su stvarne potrebe i stvarne mogućnosti, naravno, uz racionalno razmišljanje.

ursel
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Re: Što ima novog u Drežnik Gradu

Post Postao/la ursel » 30 srp 2011, 17:46

Cuj ja sam mislils na onu "STARU" Skolu ne ovu sta se sada gradila 1972.
Za mene taj moj Post bil ZAFRKANCIJA ali ja neznam tako dobro Zafrkancije pisat kao ti....
Inace iz Mocila su bile samo tri Obitelji i nisu imali puno djece, (Doseljenih)
Bok

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 30 srp 2011, 17:55

Rađe ću šutit, naš narod kaže: Neće ti se sudit za ono što si šutio nego za ono što si rekao :roll:

Sinisa
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la Sinisa » 09 kol 2011, 07:12

Dal se razmislja o imenima ulica u Drezniku?
Evo prijedlog za neke ulice:
1. Daniel Peharnik-Hotković (oslobodio Dreznik od turaka
2. Josip Jelacic bio oko 1835 zapovjednik Dreznicke kumpanije.
3. Nikola Kosanovic opcinski biljeznik (ubijen od cetnika 1935)

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 12 kol 2011, 16:42

Jutros (noćas) je, nakon duge i teške bolesti u svojoj kući u Rastovači umrla Nada Bićanić u 54. godini, žena od Jerka Bićanić, sahrana će biti sutra u 16h na groblju u Drežniku :cry:

ursel
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la ursel » 17 kol 2011, 17:58

branko je napisao/la:da je to bila jedna od žešćih rasprava u zadnje vrijeme, Sudica je morala svako malo lupat po stolu i vikat "mir u sudnici, izbacit ću vas van", a moja susjeda (koja je bila svjedok optužbe) se svako malo klela Bogom i Isusom Kristom da govori istinu, a ja sam se pak križao od vrha glave do poda kako može lagat, a Sudica se pak križala kako se mi svi kunemo Bogom i Isusom i svetim Križom a ona nikako nemože dokučit što je istina, zatim je policajac dao svoju izjavu na koju smo se pak svi križali i vikali aiiiiii,

branco ti zaista lijepo pises - :--sm
Vidis ovo je zaista Intresantno , za smijeh :--sm

Samo pisi......Hvala

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 17 kol 2011, 20:10

Ma joj, pusti, između ostalog i to je bio jedan od razloga ovog mog pokorničkog hodočašća :roll:

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 13 ruj 2011, 08:05

Sinoć je umrla Anka Hodak (Pandurova) iz Sadilovca (pardon Drežnika), mama od Stipe mazala i neznam kako joj se zove ona kćer, (zvali su je Seka) i tetka od Mlađe, Nike Magdića... Zadnjih par godina živjela u Rijeci kod Stipe gdje je i umrla. Sprovod će biti sutra u 16h na groblju u Drežniku.

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 15 ruj 2011, 20:33

Umrla je Danica Lončar iz Rastovače, žena pokojnog Dane, i tetka od Marije Patrove, Stipe, Mace... Nije imala svoje djece pa je dala Miji Gabriću svoju zemlju a Mijo je sagradio gore u Rastovači jako lijepu kuću na njenoj zemlji. Dane je umro još odmah poslije rata, a kako čujem Danica je umrla u Zagrebu u domu. Sprovod je sutra u 15h u Drežniku.

1_od_rijetkih

Post Postao/la 1_od_rijetkih » 05 lis 2011, 19:15

Jurica je napisao/la:To bi bilo negdje ovdje kako je označeno na slici.

slika
ja sam bio nedavno kod jedne od ovih pećina i snimio 3 slike i GPS koordinate. pećina je okomita i jako duboka, jer kad se baci kamen, dugo se ništa ne čuje i onda se začuje kad lupi u dno

slika

slika

slika

slika

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 05 lis 2011, 20:34

Ljetos sam pričao sa ovim speleolozima i kažu mi da su sve te jame istražene lani ili par godina prije, najdublja je oko 65 metara čini mi se, a inače bi bilo jako interesantno kad bi kamen umjesto u dno bućnuo u vodu, onda bi bilo interesantno, ovako kad ima dno (ako nema kakvih sifona sa strane) onda nije interesantna, ako neko zna za kakvu jamu ili spilju gore po onim tavanima, bilo bi dobro da kaže barem otprilike di se nalazi

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 07 lis 2011, 23:01

Pao prvi snijeg, počeo nešto poslije 5 pa do 7, nije ga palo puno al onako, par centimetara, inače čini mi se 2001. ili 2. na sutrašnji dan osvanulo je 10-ak centimetara snijega, a poslije se proljepšalo vrijeme i uopće nije bila oštra zima :roll:

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 14 lis 2011, 21:05

Jutros je nesretnim slučajem? stradao Petar Rukavina iz Lipovače.
Pao sa balkona ispred ulaznih vrata, (nije bilo zaštitne ograde) i najvjerovatnije slomio vrat i na mjestu poginuo, našla ga žena kad se ustala (oko 6h), sahrana ćebiti sutra na Drežničkom groblju.

job
Pisaća mašina
Pisaća mašina

Post Postao/la job » 15 lis 2011, 17:28

branko je napisao/la:Jutros je nesretnim slučajem? stradao Petar Rukavina iz Lipovače.
Pao sa balkona ispred ulaznih vrata, (nije bilo zaštitne ograde) i najvjerovatnije slomio vrat i na mjestu poginuo, našla ga žena kad se ustala (oko 6h), sahrana ćebiti sutra na Drežničkom groblju.
Ovo je zaista zalosno za cijelu obitelj.

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 16 lis 2011, 21:30

A je, bio je dobar za sve okolo, i uvijek na usluzi, meni je u groblju više puta kopao grob kad bi trebalo u kamenu, a nije htio uzet ni kune :(

Odgovori

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.