Jučer je u Drežniku bio sv.Ante zimski.Nama koji već dugo ne živimo
u rodnom kraju,taj "mali zbor" je ostao u sjećanju pored ostalog u dobrim zabavama u zadružnom domu,plesu i kolima , a posebno po nevjerojatnom kolu /brzo premetanje nogu/ Čatrnjanki,Smoljančanki i Selišćanki...To je bilo..
Puno je godina prošlo i dosta se toga izmjenilo ali imali što slično? Kako je jučer bilo...?branko
Post subject: Re: Što ima novog u Drežnik Gradu
Eh nažalost od svega je ostalo vrlo malo, nema one stare "sale", nema gostione kod Baure, dom je napravljen novi al Jura drži ključe i neda nikom ni prismrdit domu kao da je dom rađen samo za njega...
Jučer je bila samo misa (ja nisam bio, radio sam) al poslije mise ništa, u ostalom i sam Sv. Ante je došao na to da u podne bude misa a zbor uglavnom tek naveče, a tako je i Sveta Jelena a da i ne pričamo ostali "manji" zborovi u Vagancu, Selištu, Smoljancu...
Eh nažalost od svega je ostalo vrlo malo, nema one stare "sale", nema gostione kod Baure, dom je napravljen novi al Jura drži ključe i neda nikom ni prismrdit domu kao da je dom rađen samo za njega...
Jučer je bila samo misa (ja nisam bio, radio sam) al poslije mise ništa, u ostalom i sam Sv. Ante je došao na to da u podne bude misa a zbor uglavnom tek naveče, a tako je i Sveta Jelena a da i ne pričamo ostali "manji" zborovi u Vagancu, Selištu, Smoljancu...
Ovo su lijepa sjecanja, bilo bi intresantno cuti o takvim starim obicajima koja su za nas mnoge samo "SJECANJA IZ RANE MLADOSTI"
Sta mislite o tome ?