Pošla je velika grupa ljudi naročito u sadašnje Brdine gdje im je on dijelio zemlju. Međutim se dogodila jedna tragedija. Bilo je to navodno jedne nedjelje, kada su skoro svi ljudi otišli u malu crkvicu, za koju se ne zna tko ju je gradio, ali vjerojatno ovi ljudi koji su došli; nosivši sobom vjerske običaje, na sadašnje tako zvano mjesto Crkvište, iznad sadašnjeg Drežničkog groblja. Vršeći svoj vjerski obred, iznenada su došli Turci, opkolili ih i sve poklali.
Što ima novog u Drežnik Gradu
Re: Što ima novog u Drežnik Gradu
Da li je to "crkviste" o kojem prica moj pradjed Puba?
Mislim da jest, danas to zovu Crkvina.
Znaci naisao sam na dva dogadjaja vezana uz Crkvinu. Jedan je iz doba berislavica bana a drugi je iz doba naseljavanja Dreznika nakon Svistovskog mira. I jedan i drugi dogadjaj opisuju da su ubijeni ljudi u tom predjelu. Iz drugog doba proucavajuci do sad objavljene knjige mogu sa sigurnoscu ustvrditi da je do provale turaka doslo 1809. godine na nagovor francuskog konzula u travniku Davida. Pri tome je cijelo dreznicko ali i cetingradsko podrucje spaljeno i unisteno i mnogi su ljudi pobijeni a mnogo ih se skrivalo po sumama. No vec s proljeca 1810 Marmont dobija privolu od Napoleona i ponovno naoruzava krajiske pukovnije te s francuzima dolazi skroz do Bihaca. Da li se to stvarno tako odigralo ne znam. No pronalazak kostiju na tom lokalitetu govori o mogucem istinitom pripovijedanju.
A joj kuma umoran sam, radio sam cjeli prošli vikend od četvrtka popodne - noć (kako ja već imam takve smjene) dođem kasno kući, ujutro nešto uvijek trčim u groblje i u 1 već se moram spremat na posao jer u 3 moram biti u Mljekari, još danas pa sam slobodan do ponedjeljka, rada bi Juri napisat malo opširnije o ovom arheološkom nalazištu na Crkvini a za to mi treba malo više vremena 
Hvla da si dosel , ti jednostavno nedostajesbranko je napisao/la:A joj kuma umoran sam, radio sam cjeli prošli vikend od četvrtka popodne - noć (kako ja već imam takve smjene) dođem kasno kući, ujutro nešto uvijek trčim u groblje i u 1 već se moram spremat na posao jer u 3 moram biti u Mljekari, još danas pa sam slobodan do ponedjeljka, rada bi Juri napisat malo opširnije o ovom arheološkom nalazištu na Crkvini a za to mi treba malo više vremena
Imali kakvih Anekdota
Bok
Život piše anegdote, ja ih samo prepišem ovdje 
branko je napisao/la:Život piše anegdote, ja ih samo prepišem ovdje
branco nacin kako ti pises je divota za citatibranko je napisao/la:Život piše anegdote, ja ih samo prepišem ovdje
Fala Bogu da je forum opet proradio (iako se baš u zadnje vrijeme nisam javljao a bilo je i te kako tema za pisanje).
U nedjelju su izbori za mjesne odbore u Rakovačkoj Općini. Na izbore većinom idu HDZ i SDP jedino u Drežniku na izbore i Nezavisna lista mladih. Na toj listi sam i ja
, naravno da se nadamo da ćemo (opet) pobjedit na doobro svih mještana.
Kampanja se zahuktala do usijanja. HDZ je stavio plakate još neku veče, SDP nema nikakve, mi smo jučer tiskali svoje (plakate i letke). Plan A je bio da plakati budu gotovi u utorak a u srijedu je bila najavljena kiša i naveče bi kiša smočila i odnijela njihove plakate a mi bi svoje stavili u četvrtak naveče al pošto su neki zakazali od naših aktivista (nositeljica liste išla kupovat auto a ja išao u sprovod, sprovod bio tek u pola 6 popodne, i nismo napravili plakate) tako da se pristupilo planu B. Ja sam već nosio teglu ajvara da kupim susjede (nadam se da je ajvar bio dobar i da je plan kod njih uspio), Lidija je trebala u frizerskom kod šišanja odradit najviše (al poznavajući koliko je škrta bojim se da nije puno uspjela, danas popodne imam još polijepit plakate i podjelit letke u gostioni i nešto pobacat po selu, da smo imali love bili bi napravili pravi predizborni tulum sa muzikom, cugom plesom i zabavom al ovako nam šipak, HDZ i SDP su dobili po 1000 kuna za kampanju a mi ni lipe jer mi kao nismo stranka nego to dobivaju samo stranke (eh sad vrag zna dal je to istina, baš ću morat malo pročačkat po tome da vidim jesu li nas to samo slagali pred izbore il baš nemamo pravo
)
U nedjelju su izbori za mjesne odbore u Rakovačkoj Općini. Na izbore većinom idu HDZ i SDP jedino u Drežniku na izbore i Nezavisna lista mladih. Na toj listi sam i ja
Kampanja se zahuktala do usijanja. HDZ je stavio plakate još neku veče, SDP nema nikakve, mi smo jučer tiskali svoje (plakate i letke). Plan A je bio da plakati budu gotovi u utorak a u srijedu je bila najavljena kiša i naveče bi kiša smočila i odnijela njihove plakate a mi bi svoje stavili u četvrtak naveče al pošto su neki zakazali od naših aktivista (nositeljica liste išla kupovat auto a ja išao u sprovod, sprovod bio tek u pola 6 popodne, i nismo napravili plakate) tako da se pristupilo planu B. Ja sam već nosio teglu ajvara da kupim susjede (nadam se da je ajvar bio dobar i da je plan kod njih uspio), Lidija je trebala u frizerskom kod šišanja odradit najviše (al poznavajući koliko je škrta bojim se da nije puno uspjela, danas popodne imam još polijepit plakate i podjelit letke u gostioni i nešto pobacat po selu, da smo imali love bili bi napravili pravi predizborni tulum sa muzikom, cugom plesom i zabavom al ovako nam šipak, HDZ i SDP su dobili po 1000 kuna za kampanju a mi ni lipe jer mi kao nismo stranka nego to dobivaju samo stranke (eh sad vrag zna dal je to istina, baš ću morat malo pročačkat po tome da vidim jesu li nas to samo slagali pred izbore il baš nemamo pravo
Inače dok forum nije radio u Drežniku je umro Luka Malkoč u 77. god. tata od Mirka što svira tamburicu u "Plitvičkim Bećarima" i Jelka Vidoš iz Lipovače u 80. god. muž joj Dane a sinovi Marko (Markan), Ivan, Stipe, Petar, Milan i kćer Ankica (Jelka je valjda baba od ovog Lipovčana sa ovog foruma pa mu ovim putem izražavam saučešće) inače je to bila jedna predobra žena za kojom su svi zažalili 
brankobranko je napisao/la:Fala Bogu da je forum opet proradio (iako se baš u zadnje vrijeme nisam javljao a bilo je i te kako tema za pisanje).
U nedjelju su izbori za mjesne odbore u Rakovačkoj Općini. Na izbore većinom idu HDZ i SDP jedino u Drežniku na izbore i Nezavisna lista mladih. Na toj listi sam i ja, naravno da se nadamo da ćemo (opet) pobjedit na doobro svih mještana.
Kampanja se zahuktala do usijanja. HDZ je stavio plakate još neku veče, SDP nema nikakve, mi smo jučer tiskali svoje (plakate i letke). Plan A je bio da plakati budu gotovi u utorak a u srijedu je bila najavljena kiša i naveče bi kiša smočila i odnijela njihove plakate a mi bi svoje stavili u četvrtak naveče al pošto su neki zakazali od naših aktivista (nositeljica liste išla kupovat auto a ja išao u sprovod, sprovod bio tek u pola 6 popodne, i nismo napravili plakate) tako da se pristupilo planu B. Ja sam već nosio teglu ajvara da kupim susjede (nadam se da je ajvar bio dobar i da je plan kod njih uspio), Lidija je trebala u frizerskom kod šišanja odradit najviše (al poznavajući koliko je škrta bojim se da nije puno uspjela, danas popodne imam još polijepit plakate i podjelit letke u gostioni i nešto pobacat po selu, da smo imali love bili bi napravili pravi predizborni tulum sa muzikom, cugom plesom i zabavom al ovako nam šipak, HDZ i SDP su dobili po 1000 kuna za kampanju a mi ni lipe jer mi kao nismo stranka nego to dobivaju samo stranke (eh sad vrag zna dal je to istina, baš ću morat malo pročačkat po tome da vidim jesu li nas to samo slagali pred izbore il baš nemamo pravo)
Hvala ovo je dobro malo smijeha i zafrkancije . Mene Intresira kako je prosao tvoj ajvar jeli bilo uspjeha sa tvojim poklonom
Kako su prosli izbori
U Drežniku su ovakvi rezultati: HDZ-95, SDP-35, Nezavisna lista mladih 44, u Novoj Kršlji koja je pripojena našem Mjesnom odboru iz nepoznatog razloga HDZ-17, SDP-6, Nezavisna lista mladih-0, dakle ni jedan.
HDZ je pobjednik u Drežniku, ja im i ovom prilikom čestitam, mada sam to već učinio na terasi kod Željke kad smo saznali rezultate, nadam se da će se nastaviti sa kvalitetnim projektima, s moje strane ću i dalje učiniti maximalno koliko mogu na dobrobit mjesta, sad je najbitnije zaustaviti zatvaranje pošte u Drežniku, a ostalo nek čeka al i to treba rješavat jer projekti propadaju ako ih se ne realizira u tekućoj godini. Nadam se da će novo Vjeće i Predsjednik (ko god to bio) shvatiti ozbiljnost situacije od samog početka i početi raditi ozbiljno na dobrobit svih mještana.
HDZ je pobjednik u Drežniku, ja im i ovom prilikom čestitam, mada sam to već učinio na terasi kod Željke kad smo saznali rezultate, nadam se da će se nastaviti sa kvalitetnim projektima, s moje strane ću i dalje učiniti maximalno koliko mogu na dobrobit mjesta, sad je najbitnije zaustaviti zatvaranje pošte u Drežniku, a ostalo nek čeka al i to treba rješavat jer projekti propadaju ako ih se ne realizira u tekućoj godini. Nadam se da će novo Vjeće i Predsjednik (ko god to bio) shvatiti ozbiljnost situacije od samog početka i početi raditi ozbiljno na dobrobit svih mještana.
U Rakovici HDZ-103, SDP-55, u Selištu Drežničkom HDZ-37, SDP-19, u Čatrnji sve HDZ pošto je bila samo njihova lista.
Kao i uvijek mali odaziv na ovakve izbore, čini mi se oko 20 %.
Kao i uvijek mali odaziv na ovakve izbore, čini mi se oko 20 %.
Neznam zašto HSS nije išao na izbore? oni su čini mi se isto dosta jaki kod nas, ako se nevaram imaju i zastupnika u Općinskom vjeću (ako ne i 2) 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.