hehe ma Branko se toga ne sjeca,,,on nije bijo takav ,bozje djeteJurica je napisao/la:Bilo je i raje dosta, a što se tiče "onoga iza živice" reci samo da toga u tvoje doba nije bilo, možda je sada dostupnije ali tako je to uvijek bilo i vjerovatno će biti.branko je napisao/la: PS. jel bilo još raje il samo "djeca"?
Najave i komentari raznih događanja
Re: Najave i komentari raznih događanja
ma daj molim te, to sam rekao zato što je Đuro mislio da su to djeca pa da će to bit kao čajanka, a kad tamo "djeca" rasturaju
Sutra se u Smoljancu održava zbor svetog Ivana, neznam zašto ga ne prebacuju na dan državnosti kad je već tako kako je, dan poslije a praznik je u Hrvatskoj i Sloveniji i bilo bi bolje da je na današnji dan jer je ponedjeljak radni dan, al nebi se mješao u njiova posla. Misa je u podne a poslije mise već uobičajeno nastavlja se dernek oko Guge, neznam ko će svirat kod škole al znam da će biti veselo i rasplesano ko i uvijek
Jučer se u Smoljancu održavao zbor Svetog Ivana, kako sam i najavio misa je bila u podne, vodio ju je naš velečasni iz Drežnika, neznam zašto al Korenički nije ni bio nikako iako je to sad župa Plitvice a on je upravitelj jer Plitvice nemaju svog župnika, ima nekih najava da će ove godine (opet) doći svećenik na Plitvice. Misa je bila u Kapeli a ne vani kako je prije bio običaj, al sad je kapela veća pa stane dosta ljudi unutra. Polije mise smo se zadržali malo pod šatorom kod Guge, jedno piće i kod škole drugo, začudio sam se kako je malo ljudi bilo, nikad tako malo ljudi u Smoljancu nisam vidio. Neznam kako je bilo poslije jer sam imao neke obaveze pa nisam išao naveče tamo, mislim da je bilo dobro al ako je Jure bio nek on napiše o tom djelu koju rječ (i sliku naravno)
Nisam bio, dakle ništa od slika.branko je napisao/la:Neznam kako je bilo poslije jer sam imao neke obaveze pa nisam išao naveče tamo, mislim da je bilo dobro al ako je Jure bio nek on napiše o tom djelu koju rječ (i sliku naravno)
Zaboravio sam napisat da su članovi KUD-a Izvor iz Rakovice bili u Ogulinu 19. 6. na 15. smotri folklora. U Ogulin idemo svake godine jer se tamo ocjenjuje rad i kvaliteta KUD-a a to nam je i "odskočna daska" za neke daljnje nastupe, u 17h bio je mimohod ulicama Ogulina a smotra je zbog kiše održana u sportskoj dvorani (prošle godine je bila na ljetnoj pozornici u Starom gradu) Mi smo nastupili 3. a poslije smo išli na Sabljake na večeru, poslije večere se nismo vraćali u dvoranu nego smo kao i lani otišli na parkiralište kod starog grada i tu su nam se pridružili i drugi, naročito je bilo dobro kad su došli Slunjani, sviralo je 2 harmonike, 5 tambura, 2 berde i 2 prima pjevalo se i plesalo i bilo jako veselo, ostali smo tamo negdje do 11, kući se vratili oko 1, usput, naš nastup je ocjenjen vrlo dobro, a večeras imamo probu pa mislim da će nam Jelena (voditeljica) pročitati i službeni dopis
A gdje si bio jučer ?
Jučer je bio blagdan Sv. Petra i Pavla, pošto Pero Čatan svira u Drežniku u crkvi svake nedjelje i blagdana pa smo mu priredili jednu lijepu proslavu imendana sinoć poslije mise. Kupili smo mu lijepi poklon, ispekli odojka, Luka i Ivica su svirali, pridružile su se i učiteljice Marija Hazler i Josipa Pavlić, i došla je i Perina žena Bogdanka. bilo je jako lijepo i veselo, Pero je bio začuđen i ugodno iznenađen, nije očekivao toliko. Za njegov rad i doprinos kvaliteti pjevanja i ljepoti doživljaja mise to je najmanje što smo mogli učiniti za njega. Zadržali smo se uz pjesmu i svirku do iza 1
PS.A đe si bio ti da poslikaš i staviš ovdje
PS.A đe si bio ti da poslikaš i staviš ovdje
imaju slike sa Sv. Ivana u Smoljancu na facebooku, stavila ih čini mi se Božica Bićanić ili Anita Mesić pa ko oće može tamo pogledat, ima jako zanimljivih slika
Danas u 16h bit će Berma (Krizma) u Drežniku za župe Drežnik, Rakovicu i Vaganac. Iz Drežnika ima 50, iz Rakovice 28 a iz Vaganca 5 krizmanika. Jučer je bila ispovjed za roditelje i krizmanike a mogli su i ostali koji su htjeli se ispovjedit, ima prilog o tome na "Slunjskom dekanatu". Lijep je dan i mislim da će biti jako lijepo i svečano.
PS. Mogao bi doći i "Žgela" da poslika pa nek stavi ovdje da i drugi vide
PS. Mogao bi doći i "Žgela" da poslika pa nek stavi ovdje da i drugi vide
Bit ću tamo, ali ne znam da li ću moći slikati.
naravno da hoćeš, nije naš vlč. Pero živčani
Zasad samo ovo, idući tjedan bit će sve.
Dakle, kao što sam napisao, danas u 16h bila je Berma (Krizma) u crkvi u Drežniku za župe Drežnik Grad, Rakovicu i Vaganac, bilo je jako lijepo, srećom nije bilo jako vruće pa niko nije pao u nesvjest, što je redovna pojava gotovo svaki put kad je kakva gužva u crkvi, ja sam već navikao na to pa se i ne obazirem. Bila je puna crkva naroda, a što je i za očekivat, najviše mladih, Berma je inače jedna od rijetkih prilika da mlađi u velikom broju ispune crkvu. Nažalost negdje sam pročitao da je Berma svečani izlazak iz crkve, a što je još tragičnije je to da je to dobrim djelom istina, al eto, hvala Bogu pa jedan dio i ostane u Crkvi a ovi drugi (kako kaže palivatra) ostanu "jednom nogom u crkvi"
Bio je i naš Đuro, bio je kum, al neznam zašto nije slikao, u stvari slikao je al nije još stavio ovdje. Kad buduslike onda ćete i vidjeti kako je bilo
Bio je i naš Đuro, bio je kum, al neznam zašto nije slikao, u stvari slikao je al nije još stavio ovdje. Kad buduslike onda ćete i vidjeti kako je bilo
Vidim ima puno mladog lijepog svijeta. Sto u minicama, sto u suknjama sto u hlacama.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.