Iskreno, ja se nisam ni maškarao, radio sam svaki dan i bog sveti da sam uhvatio vremena otić ikako gore u dom a onu kapicu sam pronašao na ormaru u nekoj vrećici i ajd reko da išto stavim, eh sad, Đuro uslikao baš mene i stavio u prvi plan a trebao je ove glavne karike istaknut al eto, pitaj njega zašto je tako stavio (i nisam bio pijan ko ćuskija, popio sam 3 kuvana vina i poslije 2 pelina u gostioni

A to što su u kod vas u Zagorju maškare "kaj god" to je vaš problem, maškare su oduvijek bile pučka veselica usred zime, spominju se i za vrijeme "Seljačke bune" iz 1573. i nisu prekidane nikad, poslije rata komunisti su zabranili odraslima maškaranje jer su navodno ovi iz šume (ostaci ustaške vojske) pod maskama dolazili kući pa su ovi zabranili maškare al i dalje su djeca išla u maškare a poslije su opet i odrasli počeli ići samo što se više nije spaljivao PUST a u Dalmaciji i Primorju je to uzeto kao turistička atrakcija pa je sve išlo kao i kod nas prije (dakle maškare a na pokladni utorak spaljuje se Pust), sad se opet pokušava sa maškarama i maškaranim tancima (balovima) doduše dosta teško al mislim da uz malo više animacije će se i to uspjet još više zaživit na opće veselje - naročito moje