Što ima novog u Drežnik Gradu

Aktualna događanja u našem kraju
Odgovori
job
Pisaća mašina
Pisaća mašina

Re: Što ima novog u Drežnik Gradu

Post Postao/la job » 21 sij 2013, 12:43

branko je napisao/la:Nema drugog objašnjenja nego - srce. Nažalost otkazalo mu (vjerovatno) srce al nažalost niko nije bio s njim kad se to desilo pa možemo samo nagađat. Niti je bio pijanica niti u ičemu pretjerivao i ode iznenada a da se nikad nije tužio na išta što bi upućivalo da nešto nije u redu sa srcem ili tlak ili nešto sl.
branco iako je vec paar tjedana proslo od Smrti tvoga brata Stipe

Primi moje iskreno saucesce.

Kako je tvoja Mama poslije smrti os sina Stipe :?: ( :?: Tvoja Mama je bila bolesna)

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 21 sij 2013, 20:42

Hvala.
A čuj, što da ti kažem, ja sa nisam još oporavio od šoka i još uvijek se pitam Bože kako umri, zašto, dal je to moguće??? Potpuni šok i nevjerica i teško je to i pričat o tome a kamo li proživljavat. A što se tiče mame, moš mislit, babe su i inače sklone tome da vole žalovat, ne kaže se uzalud kad neko nešto razvlači da razvlači da:Razvlači ko baba žalost. Ja sam mislio da će i ona za njim umrit jer su njih dvoje bili na neki način posebno vezani, nekako je ona prema njemu imala poseban odnos nego prema meni. Sad si nešto mislim da to žalovanje možda babama produljuje život jer tu ima žena koje su pokopale skoro sve svoje: svekra, svekrvu (ajd za njima se i ne žali tako 8) ) al muža, sinove, kćer, unuka... al baba doživila preko 90 a u sprovodu plače da sve oće u grob za njima, bi reć ova je gotova.
Čuj, mama je vjernica i ona se za njega moli, sanjala ga da ju primio za ruku i rekao: mama nemoj plakat, meni je tamo jako lijepo. To je njoj velika utjeha a i ja vjerujem s obzirom koliko je on bio dobar sa svima da je sigurno našao svoj mir i da je kod Boga u nekom ljepšem mjestu :roll:

Jurica
Site Admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Jurica » 09 tra 2013, 22:54

Krštenje u crkvi u Drežnik Gradu 30.03.1991.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_waTDYjURys[/youtube]

Neki poznat lik

slika

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 10 tra 2013, 09:27

:lol: Ej ovo je predobro i prevrijedno, kako sam se iznenadio jer nisam nigdje vidio ovako cjelovito kako je crkva izgledala prije rata iznutra a naročito kako pok. Bogović drži misu, a da ne kažem da nisam vidio ovog ministranta :--t

Jurica
Site Admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Jurica » 10 tra 2013, 21:31

Jel znaš zašto je krštenje bilo ovako kasno, skoro u ponoć (ako je sat na kameri bio dobro naštiman) ? Sutradan je bio krvavi Uskrs pa možda zbog toga ?
Jel znaš tko se krstio, vidim tamo skroz desno Danu Marinića i Miću Šebalja, u srednjem redu desno je Jole Hodak, a lijevo Mirko Bebin.
Kakav je to ministrant bez odore ?

vagancan

Post Postao/la vagancan » 14 tra 2013, 20:40

Ako je ovo 30.3. onda je to bila velika subota i ponoćka, a slijedeći dan je bio krvavi uskrs..u Vagancu je misa bila nešto prije, čak se još dan danas sjećam nekih detalja, osjećala se velika napetost u zraku.....

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 17 tra 2013, 08:38

Jučer ujutro iznenada je umro Milan Bićanić (Mića vrag) iz Poljanka rođ. 1941. nisam siguran da se preziva Bićanić, sarana će biti danas u 17h na groblju u Drežniku.

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 27 svi 2013, 09:57

Ova rubrika bi u stvari trebala nositi naslov - Ko je umro 8)
Sinoć je nakon dugog života umro Nikola Hodak (Maćanin) iz Irinovca u 85.g. tata od pok. Cole a još ima ženu Miru i djecu Anu, Mariju, Betu, Kristinu i Zlatka. Sprovod je sutra neznam u koliko sati

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 13 lip 2013, 17:35

Ni Sveti Ante nemože proći bez vraga, evo upravo čujem da je Antinu cvebinog ujela zmija, išao iza štale pogledat pčele i pa stao na poskoka i ugrize ga za nogu :shock: :(

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 13 lip 2013, 23:05

Al što se desilo - zmija krepala a Antini ništa, eno ga u zboru :--sm

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 05 srp 2013, 22:43

Danas je nakon duge bolesti umro Niko Marković iz Smoljanca u 82. god. života, sahrana će biti sutra u 16h na groblju u Drežniku.

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 01 kol 2013, 22:33

Danas sam saznao da je 15. 7. umrla Nada Hodak (Oliva) stara oko 73-4 god. Kao ratno siroče othranili su je dobri ljudi u međimurju a poslije se udala za Josu Hodak invalida bez ruku i s njim podigla kćer Nevenku koja joj je pak sa mužem Brankom podarila unuke Ivana i Biljanu. Nada je cjeli život živjela i radila u Zagrebu iako je jednako tako bila vezana i za Čatrnju a poslije rata je gotovo cijelo vrijeme tu i živjela u jako teškim uvjetima da bi zadnju godinu preselila u Makedoniju gdje je i umrla u Skoplju a pokopana je u Velesu iako je uvijek govorila da želi biti pokopana u grob pok. muža Jose u Drežniku. Al što se može, tako nas život odnese da niko nezna kad će ni kako će. Nada nam ostaje u jako lijepom sjećanju kao jedna jako profinjena gospođa Zagrebačkih manira što se kod nje ispoljavalo na svakom koraku njezina života. neka joj dobri Bog bude milostiv i podari joj vječnu radost.

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 02 pro 2013, 10:08

Jutros je umro Dane Pemper iz Lipovače u 79. god. muž Milke i tata od Nine, Jose i dragana, neznam hoće li sahrana biti sutra ili u srijedu

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 04 vel 2014, 18:41

Jučer je nakon duga života umrla Jeka Bićanić rođ. Hodak u 95. god. (Jeka Šekalova) iz Smoljanca. Mislim da je bila najstarija u našem kraju. Sprovod je sutra u 14h na groblju u Drežniku

branko
Pisac meraklija
Pisac meraklija

Post Postao/la branko » 17 vel 2014, 09:53

Za one koji su čuli da zvoni (a i ostalima koje to zanima) da javim da je nakon duge bolesti umrla Mande Franjković iz Selišta u 81.? godini (mama od Jure tambure sestra velečasnog Ivice) a ima još jednog sina u Sloveniji i braću i neznam ima li još koju sestru osim pok. Drage koja je pak umrla pred Novu godinu. Sprovod će biti sutra u 15h na groblju u Drežniku

Odgovori

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.