Što ima novog u Drežnik Gradu
Što ima novog u Drežnik Gradu
U moru različitih stranica ovdje bi valjalo pisat stvari koje su usko vezane za ljude i život u Drežniku, tako da kad netko klikne na ovu stranicu može vidjet što ima novog, na to me ponukalo najviše to kad mama dođe iz dućana pa ju uvijek pitam: što ima novog u Drežniku?
Re: Što ima novog u Drežnik Gradu
Evo npr. umro je Slavko Luketić (Kleco) iz Korane oko 70g. živio u Rijeci, pokop na Drežničkom groblju u 14h
Inače ovo je jedno od najdužih razdoblja kako nitko nije umro, zadnji je umro Anta Šimin 13.11.
Inače ovo je jedno od najdužih razdoblja kako nitko nije umro, zadnji je umro Anta Šimin 13.11.
Sinoć smo imali sjednicu vjeća Mjesnog Odbora Drežnik Grad, bila je to prva sjednica održana u novom vatrogasnom domu
Jedno od pitanja o kojima smo raspravljali je uklanjanje borova u Starom (Pavlićevom) groblju u Drežniku
Nakon burne rasprave donesena je odluka da se za sad uklone samo oni borovi koji neposredno ugrožavaju grobove a da se sa uklanjanjem ostalih sačeka dok se ne donese detaljan plan uređenja groblja i sadnje stabala po preporuci stručnjaka za parkovnu arhitekturu (ili nekog tko se već time bavi).
Točka koju smo sinoć načeli al nismo je obradili zbog hladnoće (naime nije radilo grijanje) i kratkoće vremena, je zahtjev Osnovne škole Rakovica za rušenje velike smreke ispred škole u Drežniku, osim te stare smreke traže da se sruše još 2 prema Anti Jandrić tako da bi ostale samo one 3 iza spomenika (partizanskog).
Molio bih ovdje ako ima tko kakvo mišljenje o rušenju te smreke da ga napiše a obavjestit ću ovdje kad će Vjeće MO raspravljati o tome pa može prisustvovati tko želi
Jedno od pitanja o kojima smo raspravljali je uklanjanje borova u Starom (Pavlićevom) groblju u Drežniku
Nakon burne rasprave donesena je odluka da se za sad uklone samo oni borovi koji neposredno ugrožavaju grobove a da se sa uklanjanjem ostalih sačeka dok se ne donese detaljan plan uređenja groblja i sadnje stabala po preporuci stručnjaka za parkovnu arhitekturu (ili nekog tko se već time bavi).
Točka koju smo sinoć načeli al nismo je obradili zbog hladnoće (naime nije radilo grijanje) i kratkoće vremena, je zahtjev Osnovne škole Rakovica za rušenje velike smreke ispred škole u Drežniku, osim te stare smreke traže da se sruše još 2 prema Anti Jandrić tako da bi ostale samo one 3 iza spomenika (partizanskog).
Molio bih ovdje ako ima tko kakvo mišljenje o rušenju te smreke da ga napiše a obavjestit ću ovdje kad će Vjeće MO raspravljati o tome pa može prisustvovati tko želi
A zašto bi ih rušili?
Nekome treba za krovnu građu?
Treba još koju posaditi a ne rušiti!One su ukras grada!
Inače , Slavka sam poznavao!
Žao mi je čovjeka ali ipak,,,godine su to!
Nekome treba za krovnu građu?
Treba još koju posaditi a ne rušiti!One su ukras grada!
Inače , Slavka sam poznavao!
Žao mi je čovjeka ali ipak,,,godine su to!
Sad sam išao u mrtvačnicu, pa to je od Danje brat i znam ga i ja, pokopao sam njihovu pok. mamu, al to je bilo u vrijeme "Dok je Bog po zemlji hodao"
Pa daj uslikaj to da vidimo ovdje, ne očekuješ valjda da ti vjerujem na riječbranko je napisao/la:Sinoć smo imali sjednicu vjeća Mjesnog Odbora Drežnik Grad, bila je to prva sjednica održana u novom vatrogasnom domu
Eh sad ko bi ga znao zašto oće rušit onu smreku,
Nevjerujem da neko to hoće iskoristit sebi za građu, nego onako znaš da vrag nikad ne spava, ne ore, nesije, al ima dio .
Učiteljice i čistačica u zbornici pile kavu, dvi tračale treća gledala kroz prozor pa joj palo na pamet,
-što vi mislite da ovaj bor padne, pa on bi nas sve poklopio u školi, i ove druge to pogledale i počele dodavat
ajme vidite vi da su njemu žile potkopane sa one strane
-gledajte on se i ljulja-
Da su imale motorku onaj čas u sebe one bi njega išle odma rušit, kad nije prošlo malo eto ti meni pisma iz škole da se mora uklonit bor jer prijeti da kakvi otkidak padne na nekoga dolje, bla bla bla...
Srela me i domarka i njezin muž i to na misi da ja moram srušit odma onaj bor,
ja ih onako gledam , domarka nije cjelu jesen mogla razgrnut krtnjake ispred škole a rušila bi bor 30m visok i 100 godina star .
Razgovarao sam sa nekima o tom boru i ima mišljenja da je bor na neki način simbol Drežnika i da bi ga trebalo uredit (potkresat suhe grane) a ako treba i dodatno ga stabilizirat
Kako kaže jedan mještanin taj bor je za nas u Drežniku isto što i Gupčeva lipa za Stubicu.
O ovom boru (smreki) će sigurno biti vražjeg čupanja pa će se vidit, čija nadjača
Nevjerujem da neko to hoće iskoristit sebi za građu, nego onako znaš da vrag nikad ne spava, ne ore, nesije, al ima dio .
Učiteljice i čistačica u zbornici pile kavu, dvi tračale treća gledala kroz prozor pa joj palo na pamet,
-što vi mislite da ovaj bor padne, pa on bi nas sve poklopio u školi, i ove druge to pogledale i počele dodavat
Da su imale motorku onaj čas u sebe one bi njega išle odma rušit, kad nije prošlo malo eto ti meni pisma iz škole da se mora uklonit bor jer prijeti da kakvi otkidak padne na nekoga dolje, bla bla bla...
ja ih onako gledam , domarka nije cjelu jesen mogla razgrnut krtnjake ispred škole a rušila bi bor 30m visok i 100 godina star .
Razgovarao sam sa nekima o tom boru i ima mišljenja da je bor na neki način simbol Drežnika i da bi ga trebalo uredit (potkresat suhe grane) a ako treba i dodatno ga stabilizirat
Kako kaže jedan mještanin taj bor je za nas u Drežniku isto što i Gupčeva lipa za Stubicu.
O ovom boru (smreki) će sigurno biti vražjeg čupanja pa će se vidit, čija nadjača
E Jure to si nam mogao ti poslikat ovaj bor il ako imaš gdje kakvu sliku možda gdje se vidi i stara škola, a drugi tjedan imat ćemp opet sastanak pa ću vidit ako budem našao koga da uslika
Ma nisam mislio da slikaš bor nego sastanak mjesnog odbora
Ah, evo pronađoh slike iz 2009 pa nek se vidi usput.
Ah, evo pronađoh slike iz 2009 pa nek se vidi usput.
E Jurice svaka ti čast (ki onaj što je nakon 5 curica dobio sina )
Od važnih stvari u Drežniku treba najavit da će se u ponedjeljak u vatrogasnom domu u Drežniku sa početkom u 13h održati javna rasprava o uređenju i proširenju groblja. Pozivaju se svi koje to zanima i koji imaju što reći po tom pitanju da dođu.
Ja mislim da su simbol Drežnika ona vrata od Slavka sa grbom Dinama i Hajduka. Moram to uslikati jedan dan.branko je napisao/la: Razgovarao sam sa nekima o tom boru i ima mišljenja da je bor na neki način simbol Drežnika
je i to al smreka je tamo 100g i svakako ću inzistirat da se izvrši temeljito vještačenje prije nego se odluči što će biti s njom
Uza sve dužno poštovanje prema Ivi Pavličiću al imam pravo sumnjat u njegovu pristranost (žena mu radi u školi) a u vještačenju se služi terminom "Vjerovatno" eh sad donosit zaključak na osnovu toga -vjerovatno je trula u sredini- bilo bi neozbiljno za jednu tako važnu stvar
Treba pozvat neovisne vještake pa nek izvrše probno bušenje i nek se vidi dali prijeti opasnost od njezinog pada
Uza sve dužno poštovanje prema Ivi Pavličiću al imam pravo sumnjat u njegovu pristranost (žena mu radi u školi) a u vještačenju se služi terminom "Vjerovatno" eh sad donosit zaključak na osnovu toga -vjerovatno je trula u sredini- bilo bi neozbiljno za jednu tako važnu stvar
Treba pozvat neovisne vještake pa nek izvrše probno bušenje i nek se vidi dali prijeti opasnost od njezinog pada
Hoće li raditi grijanjebranko je napisao/la:Od važnih stvari u Drežniku treba najavit da će se u ponedjeljak u vatrogasnom domu u Drežniku sa početkom u 13h održati javna rasprava o uređenju i proširenju groblja. Pozivaju se svi koje to zanima i koji imaju što reći po tom pitanju da dođu.
Bilo je tih borova više.Znam da je bila frka još tamo pred osamdesetu,rušili su jedan ili dva,kao smeta,,bilo je svađe do krvi skoro!Ludvig i Boro Kovač se skoro potukli!Tad su gradili stanove za učitelje i izgleda da je srezan za krovište!branko je napisao/la:Eh sad ko bi ga znao zašto oće rušit onu smreku,
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.